Πονηρή έξοδος για τους πρωτοπόρους
Η Εστορίλ φιλοξενεί την Μπενφίκα για την 10η αγωνιστική της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο «σπίτι» της Πορτιμονένσε, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν εκτός έδρας τη Βιζέλα και μεσοβδόμαδα αναδείχθηκαν ισόπαλοι για το Λιγκ Καπ στο «Αλφόνσο Ενρίκες» κόντρα στην Γκιμαράες.ΕΣΤΟΡΙΛ
Την περασμένη Δευτέρα ταξίδεψε στο Αλγκάρβε ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την εξαιρετική φέτος Πορτιμονένσε. «Δραπέτευσε» μ’ ένα πολύ μεγάλο «διπλό» (0-2) επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά φέτος τη δυναμική της. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο οι δύο ομάδες αμύνθηκαν εξαιρετικά και δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ούτε μίας πραγματικά μεγάλης ευκαιρίας από τους αντιπάλους. Στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά ο ρυθμός κι ευτύχησε να προηγηθεί στο 59’. Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία ο Φράνκο βρέθηκε τετ α τετ και με ωραίο πλασέ την έβαλε σε θέση «οδηγού». Δώδεκα λεπτά αργότερα βρήκε και δεύτερο τέρμα. Έκλεψε την μπάλα σε κρίσιμο σημείο στη μεσαία γραμμή και ο Λουρένσο με ψύχραιμο τελείωμα της έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων. Δέχτηκε έντονη πίεση στη συνέχεια και στο 85’ σώθηκε από το δοκάρι σε σουτ του Μουφί. Υπερασπίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα κι έφυγε με το «τρίποντο» στις αποσκευές της.
Η Εστορίλ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών αγώνων που είχαν προηγηθεί και στους οποίους είχε υποστεί τη μοναδική φετινή της ήττα και είχε αναδειχθεί ισόπαλη σε δύο περιπτώσεις. Αποτελεί δίχως αμφιβολία την ευχάριστη έκπληξη του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ούσα και νεοφώτιστη. Έχει μαζέψει 18 βαθμούς και φιγουράρει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα ματς της ήταν αμφίσκορα.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Μπρούνο Πινιέιρο υπογράμμισε: «Το μυστικό της θέσης μας στη βαθμολογία είναι μόνο η δουλειά μας και τίποτα άλλο. Έχουμε μεγάλη ταπεινότητα και ποιότητα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν παίρνουμε το προβάδισμα στο σκορ. Δεν υπάρχει λόγος να επιτεθείς χωρίς να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή. Η Μπενφίκα είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα αλλά έχουμε κι εμείς τις δυνατότητές μας».
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο εξτρέμ Τσικίνιο (8/2). Παρών ο μεσοεπιθετικός και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Σαβιέρ (4/0). Πλήρης. ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Θα παίξει για δεύτερο σερί παιχνίδι μακριά από τη βάση της, καθώς το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την ανάγκασε να πάει στην έδρα της νεοφώτιστης Βιζέλα. Τα... χρειάστηκε και τελικά λυτρώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο φεύγοντας με τη νίκη (0-1). Πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στη σεζόν και κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις να δεχτεί γκολ. Στην επανάληψη πίεσε ασφυκτικά, με το χρόνο να κυλάει και να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην τελευταία φάση του αγώνα πάντως τα κατάφερε με το Ράφα Σίλβα να αναδεικνύεται σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής και να της χαρίζει το πολύτιμο «τρίποντο». Με αυτήν τη νίκη επέστρεψε στις επιτυχίες καθώς είχε προηγηθεί η ήττα στο «Ντα Λουζ» από την Πορτιμονένσε. Η συγκομιδή των 24 βαθμών τη φέρνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας μόλις ένα πόντο από την Πόρτο και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που την καταδιώκουν. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς της ολοκληρώθηκαν Over. Την προσεχή Τρίτη (2/11) θα παίξει στο Μόναχο με την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτό βέβαια ήταν το ένα από τα δύο παιχνίδια που έδωσε η Μπενφίκα πριν το σημερινό. Την προηγούμενη Τετάρτη έπαιξε εκτός έδρας με την Γκιμαράες για το Λιγκ Καπ. Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3. Προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο τέταρτο από αυτογκόλ του Σεμέδο και τέρμα του Πίζι. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Αντρέ στο 21’, αλλά στο 28’ ο Ράντονιτς της έδωσε ξανά «αέρα» δύο τερμάτων. Πάντως οι «κατακτητές» απάντησαν ξανά μειώνοντας με τον Εστουπινιάν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στο 83’ δέχτηκαν το 3-3 από τον Ντουάρτε δίχως να αλλάξει κάτι. Πλέον στα μέσα του Δεκέμβρη οι «αετοί» θα παίξουν εντός έδρας με την αδύναμη Κοβίλια από τη δεύτερη κατηγορία. Για να προκριθούν θα πρέπει να κερδίσουν με τρία γκολ διαφορά. Αν νικήσουν με ένα θα αποκλειστούν, ενώ σε περίπτωση επικράτησής τους με 2-0, τότε η μεταξύ τους ισοβαθμία θα λυθεί μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο. Θα περάσει στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης η ομάδα που θα έχει χρησιμοποιήσει τους παίκτες με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας!
«Οι νίκες είναι πάντοτε αυτές που δίνουν τις λύσεις για όλα τα προβλήματα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτές. Όταν ηρεμείς και χαλαρώνεις τότε είναι που έρχεται μία ήττα όπως συνέβη με την Πορτιμονένσε. Όταν κερδίζεις την τελευταία στιγμή δίνει πάντα ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια γιατί ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Θέλουμε να κάνουμε την Μπενφίκα πρωταθλήτρια και είναι το μόνο που σκεφτόμαστε. Μας απασχολεί αποκλειστικά το παιχνίδι με την Εστορίλ» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Ζόρζε Ζεσούς.
Αγωνιστικά Νέα: Τελευταίο πρόβλημα αυτό του μέσου Τααράμπτ (5/0). Απών ο τραυματίας δεξιός μπακ κι αρχηγός Αντρέ Αλμέιδα (4/0) όπως και ο αριστερός μπακ-χαφ Ζιλ Ντίας (5/0). Θα λείψει για καιρό ο επιθετικός Πίνιο (3/1). Τραυματίες ο δεξιός μπακ-χαφ Λάζαρο (3/0) και ο στράικερ Σεφέροβιτς (1/0).
Εκτίμηση
Τα διαδοχικά παιχνίδια φαίνεται ότι δυσκολεύουν την Μπενφίκα. Η προτεραιότητά της βέβαια είναι η επιστροφή στην κορυφή της Πριμέιρα Λίγκα και γι’ αυτόν το λόγο δεν πρόκειται να κάνει ροτέισον σε αγώνα πρωταθλήματος ο κόουτς Ζεσούς. Ακολουθεί βέβαια η Μπάγερν στο Μόναχο, όμως η μοναδική σκέψη στο εσωτερικό των «αετών» είναι η δοκιμασία στην έδρα της νεοφώτιστης κι επικίνδυνης Εστορίλ. Δεν θα κοντράρουμε τους πρωτευουσιάνους αλλά θεωρούμε ότι δύσκολα θα σημειωθούν πολλά γκολ σε αυτόν τον αγώνα. Θα πάμε με το Under.
Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μπελγράνο
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Αλντοσίβι
Τίγκρε
Σαν Λορέντζο
Ουνιόν Σάντα Φε
Πλατένσε
Μπόκα Τζούνιορς
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Στουρμ Γκρατς
Αλτάχ
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Γκενκ
Βέστερλο
Κόρτραϊκ
Αντβέρπ
Ατλέτικο Παραναένσε
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Σάο Πάουλο
Κοριτίμπα
Φλουμινένσε
Παλμέιρας
Καϊζερσλάουτερν
Καρλσρούη
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Κολοράντο Ράπιντς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
DC Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Σινσινάτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σεντ Λούις Σίτι
Τορόντο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σάρλοτ
Κολόμπους Κρου
Λος Άντζελες
Σαν Ντιέγκο
Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αλαβές
Χετάφε
Βενέτσια
Μόντενα
Τορίνο
Καραρέζε
Κατανζάρο
Σουντιρόλ
Ουντινέζε
Πάντοβα
Άτλας
Τίγκρες
Μοντερέι
Χουάρεζ
Ατλάντε
Τολούκα
Εξέλσιορ
Αϊντχόφεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Καμπούρ
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Αρούκα
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Ρίο Άβε
Πόρτο
Ακαντέμικο Βίσεου
Σάντα Κλάρα
Ρέιντζερς
Σεντ Μίρεν
Χιμπέρνιαν
Πάρτικ Θιστλ
Χαρτς
Ινβερνές
Στενχάουσμιουρ
Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ζιλ Βιθέντε
Φαμαλικάο
Μποαβίστα
Πάσος Φερέιρα
Βιζέλα
Μαρίτιμο
Μπελενένσες Σαντ
Πορτιμονένσε
Τοντέλα
Μακέντο Καβαλέιρος
Σάντα Μάρτα Πεναγκουάιο