Το αντίο του Φαν ντεν Μπρομ
Η Εξελσιόρ υποδέχεται στην έδρα της την Αλκμαάρ έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα μπαράζ παραμονής. Στην 4η θέση η Αλκμαάρ που αποχαιρετά μετά από πέντε χρόνια τον προπονητή της.ΕΞΕΛΣΙΟΡ
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκαν εννέα γκολ, πήρε μία μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Χέρακλες (4-5). Προηγήθηκε μόλις στο 4’ με ωραίο σουτ του Όρμασον, ισοφαρίστηκε στο 23’, στην εκπνοή του ημιχρόνου όμως απέκτησε το προβάδισμα μετά από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Χέρακλες και πλασέ του Όρμασον σε ανυπεράσπιστη εστία. Στην επανάληψη ωστόσο μέχρι το 62’ πρόλαβε και δέχτηκε τρία γκολ και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν τα παράτησε, μείωσε με κεφαλιά του Ματάι στο 71’ , ισοφάρισε με τον Έκερτ στο 89’ και δύο λεπτά αργότερα ο Όρμασον ολοκλήρωσε την ανατροπή.Νίκη περισσότερο ψυχολογίας καθώς κέρδισε και η Έμεν και δεν μπορεί να διεκδικήσει την απευθείας παραμονή της. Πέτυχε ωστόσο ένα θετικό αποτέλεσμα μετά από 10 αγώνες στους οποίους είχε οκτώ ήττες και δύο ισοπαλίες. Θα αγωνιστεί στα μπαράζ παραμονής, στον δεύτερο γύρο και ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσει ,16η ή 17η,θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βάαλβαϊκ και Καμπούρ.
«H νίκη στη Χέρακλες μας έδωσε τεράστια ώθηση για τα πλέι οφ. Το ότι σκοράραμε πέντε γκολ είναι θετικό. Αυτό που με θύμωσε είναι το ότι δεχτήκαμε τέσσερα. Όταν ήρθα εδώ είπα ότι δεν μπορώ να βελτιώσω πολλά πράγματα γιατί ο προκάτοχος μου πράγματι έκανε καλή δουλειά. Σε ένα μικρό ποσοστό σε κάποιους τομείς καταφέραμε και βελτιωθήκαμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή με την Αλκμαάρ όπως και με τη Χέρακλες», τόνισε ο Ρικάρντο Μονίζ.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού ο αριστερός μπακ Μπούρνετ (29/0) και ο φορ Μαχμούντοφ (18/3).
ΑΛΚΜΑΑΡ
΄
Πέτυχε μία σπουδαία νίκη εντός έδρας επί της Αϊντχόφεν (1-0), στερώντας της μάλιστα το δικαίωμα να διεκδικήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα. Παρότι δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε σοβαρή και προηγήθηκε με τον αρχηγό της Τιλ στο 49’ μετά από μία ωραία αντεπίθεση. Είδε τη μπάλα να καταλήγει δύο φορές στο δοκάρι, αρχικά σε σουτ του Στενγκς στο 59’ και στη συνέχεια σε φάουλ του Σοίτιενς στο 70’.
Ήταν γενικά καλύτερη από την αντίπαλο της και δίκαια έφτασε στη νίκη. Το σημερινό είναι το τελευταίο παιχνίδι του προπονητή της , Φαν ντεν Μπρομ, στο πάγκο της ομάδας ο οποίος μετά από πέντε χρόνια αποχωρεί με προορισμό την Ουτρέχτη.
«Μέχρι το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν δεν με απασχολούσαν οι αποχαιρετισμοί. Αλλά τώρα σκέφτομαι ότι κάνω τελευταία φορά κάποια πράγματα εδώ και είναι παράξενο. Δούλεψα πέντε καλά χρόνια και αν κοιτάξετε τις βαθμολογίες μας και αυτές δείχνουν καλές. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά θετικά όπως το παιχνίδι της Κυριακής. Αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο», τόνισε ο Φαν Ντε Μπρομ.
Αγωνιστικά Νέα: Σημαντική η απουσία του μέσου και αρχηγού Τιλ (32/11) που συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει. Δεν είναι απόλυτα έτοιμοι ο στόπερ Φλάαρ (27/2), ο αριστερός μπακ Άουβεγιαν (31/2) και ο μέσος Μαχέρ (25/1) και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη.
Γουέστ Μπρομ
Μπέρνλι
Νιούκαστλ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Μάντσεστερ Σίτι
Μπόρνμουθ
Ρίβερ Πλέιτ
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπαράκας Σεντράλ
Πλατένσε
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπόκα Τζούνιορς
Σαρμιέντο Χουνίν
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Μπελγράνο
Ντεφένσα Xoυστίσια
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Βέστερλο
Ρεν
Παρί Σεν Ζερμέν
Χάβρη
Μονακό
Ανζέ
Λιλ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Φράιμπουργκ
Σχοτ Μάιντζ
Γκλάντμπαχ
Μπραουνσβάιγκ
Ουνιόν Βερολίνου
Κριεσόου
Μάιντζ
Βίμποργκ
Κοπεγχάγη
Χόρσενς
Λίνγκμπι
Μίντιλαντ
Ράντερς
Άαρχους
Οντένσε
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Γιούνγκ Μπόις
Βαντούζ
ΟΦΗ
Βόλος Elabet
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Χετάφε
Σανταντέρ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Αταλάντα
Σασσουόλο
Βενέτσια
Λέτσε
Τορίνο
Μίλαν
Φροζινόνε
Γιουβέντους
Αϊντχόφεν
Χρόνινγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ντεν Χάαγκ
Καμπούρ
Φέγενορντ
Πόρτο
Αρούκα
Σάντα Κλάρα
Φαμαλικάο
Βιτόρια Γκιμαράες
Νασιονάλ Μαδέιρα
Χάμαρμπι
Γκάις
Μπρομαποϊκάρνα
Ντέγκερφορς
Γκέτεμποργκ
Έλφσμποργκ
Βαστέρας ΦΚ
Κάλμαρ
Γκεζτεπέ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αλάνιασπορ
Μπεσίκτας
Έγιουπσπορ
Γκαζιαντέπ
Τραμπζονσπόρ
Μπασακσεχίρ