Άσος αν και της αρκεί η ισοπαλία
ΕΞΕΛΣΙΟΡ
Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χρόνινχεν αλλά πέτυχε σπουδαία ανατροπή στο 90ο λεπτό. Το 3-2 αποτέλεσε συνέχεια του επιβλητικού 5-0 εντός έδρας επί της Ουτρέχτης και με τους έξι αυτούς βαθμούς η ομάδα του Ντεν Ούιλ απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα παραμονής. Επειδή μάλιστα την τελευταία αγωνιστική συγκρούονται Φόλενταμ και Τέλσταρ, της αρκεί σήμερα μία ισοπαλία για να οριστικοποιήσει την παραμονή. Μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία στους τέσσερις τελευταίους αγώνες με τη Φόλενταμ. Ο σύλλογος του Ρότερνταμ προέρχεται από τρία διαδοχικά Over 3.5, ενώ στα τρία από τα τέσσερα πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια εμφανίστηκε το N/G.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίες ο αναπληρωματικός στόπερ Χέντεριξ (10/0), ο αναπληρωματικός αμυντικός μέσος Τίλεμανς (2/0), ο νεοαποκτηθείς δεξιός μπακ Ακουτζόμπι (χωρίς συμμετοχή) και ο χρήσιμος εξτρέμ Γιόναθανς (9/2). Απών για πειθαρχικούς λόγους ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Νάτζε (7/0).
ΦΟΛΕΝΤΑΜ
Έχασε και έμπλεξε. Η ομάδα του Κράους απέτυχε να εκμεταλλευτεί την έδρα της κόντρα στη Χέρενφεν. Η ήττα με 2-0 σε συνδυασμό με τη νίκη της σημερινής αντιπάλου της και την ισοπαλία της Τέλσταρ, την έριξε στην 16η θέση που οδηγεί σε play offs παραμονής. Είναι ισόβαθμη με την Τέλσταρ, την οποία φιλοξενεί την τελευταία αγωνιστική, αλλά υστερεί λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων. Στους πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες με αντίπαλο την Εξέλσιορ επιβεβαιώθηκε το Over 2.5. Ωστόσο στα τρία από τα τέσσερα πρόσφατα παιχνίδια της Φόλενταμ εμφανίστηκε ο συνδυασμός N/G&Under 2.5.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο ενίοτε βασικός μέσος Μπουκάλα (24/2). Τραυματίες ο βασικός τερματοφύλακας Φαν Ούφελεν (32 συμμετοχές), ο χρήσιμος μέσος Κβάκμαν (9/0) και ο αναπληρωματικός στόπερ Εσάγιας (3/0).
Εκτίμηση
Μάχη παραμονής με την Εξέλσιορ βέβαια να έχει αποκτήσει το πλεονέκτημα πως βολεύεται και με την ισοπαλία. Το "Χ" θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και τη Φόλενταμ σε περίπτωση ήττας της Τέλσταρ, ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να νικήσει ο σύλλογος του Φέλσεν Ζάουντ, οπότε η ομάδα του Κράους θέλει το διπλό. Το μομέντουμ είναι με την ομάδα του Ντεν Ούιλ και θα τη στηρίξουμε.
Ροσάριο Σεντράλ
Αλντοσίβι
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ουνιόν Σάντα Φε
Λανούς
Αλτάχ
WSG Τιρόλ
Κλαμπ Μπριζ
Κόρτραϊκ
Σοντερίσκε
Βίμποργκ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Πουέμπλα
Κλαμπ Αμέρικα
Σαν Ντιέγκο
Όστιν
Τιχουάνα
Σικάγο Φάιαρ
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σάντος Λαγκούνα
Καμπούρ
Εστορίλ
Φαμαλικάο
Αϊντχόφεν
Φέγενορντ
Ουτρέχτη
Ναϊμέγκεν
Τβέντε
Άγιαξ
Άλκμααρ
Χέρενφεν
Τσβόλε
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Χρόνινγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τελστάρ
Μπρέντα
Χέρακλες