Λέει «αντίο» στο «Γκούντισον Παρκ»
Η Έβερτον υποδέχεται την ουραγό Σαουθάμπτον στο τελευταίο παιχνίδι που δίνει η ανδρική ομάδα στο «Γκούντισον Παρκ» μιας και από τη νέα σεζόν θα μετακομίσει στο νέο της γήπεδο.* Η Έβερτον μετράει 16 εντός έδρας νίκες επί της Σαουθάμπτον στην Πρέμιερ Λιγκ, η καλύτερη επίδοση με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αν και βαθμολογικά αδιάφορη, πήρε σπουδαίο «διπλό» με 3-1 στην έδρα της Φούλαμ και της έκοψε τις ελπίδες για την ευρωπαϊκή έξοδο. Σε δεύτερο ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους και δίκαια πίσω με 1-0 στο 17’, όμως άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς προς το φινάλε του ημιχρόνου και ισοφάρισε στο 45+3’ με τον Μικολένκο. Χρειάστηκε μια τεράστια επέμβαση του Πίκφορντ στο ξεκίνημα της επανάληψης και εν συνεχεία ευτύχησε να σκοράρει δύο γκολ στις δύο πρώτες ευκαιρίες της στο δεύτερο μέρος (70’ Κιν, 73’ Μπέτο) ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Λονδρέζους.
Ήταν η πρώτη της νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές (0-1-2) και μόλις δεύτερη στα 11 τελευταία (2-6-3). Ανέβηκε στην 13η θέση με 42 βαθμούς έχοντας εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή μετά τον ερχομό του Μόγιες στον πάγκο της.
Ιστορικό το σημερινό παιχνίδι αφού είναι το τελευταίο που θα δώσει στο «Γκούντισον Παρκ» μιας και τη νέα σεζόν μετακομίζει στο νεόχτιστο γήπεδο της. Αυτό βέβαια ισχύει μόνο για την ανδρική ομάδα καθώς η γυναικεία θα μετακομίσει στο τωρινό γήπεδο των «ζαχαρωτών», το οποίο απόψε θα φιλοξενήσει για τελευταία φορά την ανδρική ομάδα ύστερα από 133 χρόνια.
Χθες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία της πόλης του Λίβερπουλ, Χιλ Ντίνκινσον θα δώσει το όνομα της στο νέο γήπεδο της Έβερτον, κάτι που προκάλεσε την απογοήτευση μεγάλης μερίδας των οπαδών του κλαμπ. Ο σύλλογος δήλωσε στο BBC ότι το deal είναι οικονομικά μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες δικαιωμάτων ονομασίας σταδίων στην Ευρώπη αλλά αυτό δε συγκίνησε τον κόσμο που επιθυμούσε ένα αντιπροσωπευτικό όνομα για την ιστορία του κλαμπ.
Για το σημερινό τελευταίο ματς στο «Γκούντισον Παρκ» ο τεχνικός της ομάδας, Μόγιες δήλωσε: «Νομίζω ότι όλοι οι οπαδοί της Έβερτον περίμεναν αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό, επειδή αυτό που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία είναι το νέο γήπεδο. Θα είναι μια θλιβερή μέρα, νομίζω ότι θα είναι μια συναισθηματική μέρα για πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να κρατήσω τους παίκτες συγκεντρωμένους στο παιχνίδι και να προσπαθήσω να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο παιχνίδι».
Για την ιστορία, το σημερινό θα είναι το 2789ο και τελευταίο παιχνίδι της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», με τα «ζαχαρωτά» να μετρούν 1537 νίκες, 660 ισοπαλίες και 591 ήττες.
Αγνοεί τη νίκη στα επτά τελευταία εντός έδρας (0-5-2), το χειρότερο σερί της από τα οχτώ διαδοχικά ματς το 2009.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο μπακ Ο’ Μπράιεν (18/2) που έλειψε στο ετλευταίο. Χάνει τέταρτο ο κομβικός στόπερ Ταρκόφσκι (33/1), πάντα εκτός ο αμυντικός μέσος Μανγκαλά (20/1) κι ο εξτρέμ Λίνστρεμ (25/0).

Έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής κρατώντας στο 0-0 την Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της. Έπαιξε μόνο άμυνα και άντεξε την πίεση των «πολιτών», υποχρεώνοντας την σε φλύαρη υπεροχή σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού.
Έχοντας υποβιβαστεί εδώ και αρκετές αγωνιστικές, πέτυχε το στόχο που είχε θέσει στα τελευταία παιχνίδια, ήτοι να φτάσει τους 12 βαθμούς και να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ της Ντέρμπι, η οποία τερμάτισε με 11 τη σεζόν 2007-08, τους λιγότερους στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.
Άλλος ένας στόχος είναι να αποφύγει την ήττα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια καθώς έτσι θα φτάσει τις 29 τη φετινή σεζόν και θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, το οποίο έχουν τέσσερις ομάδες (Ίπσουιτς, Σάντερλαντ, Ντέρμπι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ).
Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Ρασκ ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η ομάδα του θα παίξει αντίπαλος της Έβερτον στο τελευταίο παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ»: «Δεν θα είναι συντριπτικό για εμάς. Πόσοι από αυτούς τους παίκτες έπαιξαν στον τελικό των πλέι οφ στο Γουέμπλεϊ πέρυσι; Θέλουμε να πάμε και να χαλάσουμε το πάρτι, αν θέλετε, από τη δική μας οπτική γωνία θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με όσο το δυνατόν περισσότερη υπερηφάνεια».
Αγωνιστικά Νέα: Έχασε το τελευταίο λόγω αρρώστιας ο μπακ Γουόκερ-Πίτερς (33/0) και θα τσεκαριστεί. Δίχως άλλα προβλήματα.

Εκτίμηση
Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά άκρως ιδιαίτερο μιας και είναι το τελευταίο της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» προτού μετακομίσει στο νέο της γήπεδο. Φυσικά τα «ζαχαρωτά» θέλουν να πουν «αντίο» με νικηφόρο αποτέλεσμα στο ιστορικό τους γήπεδο και η ουραγός Σαουθάμπτον ομολογουμένως προσφέρεται ως αντίπαλος. Βέβαια οι «Άγιοι» έχουν βγάλει μαχητικότητα τελευταία με αποκορύφωμα το βαθμό που πήραν την περασμένη αγωνιστική επί της Μάντσεστερ Σίτι παίζοντας μόνο άμυνα. Αναμενόμενα φαβορί ο άσος αλλά πολύ χαμηλά για να αποτελέσει επιλογή. Θα πάω στην εναλλακτική του όβερ, θεωρώντας ότι τα «ζαχαρωτά» θα ψάξουν μια εμφατική νίκη στο τελευταίο τους ματς στο «Γκούντισον Παρκ» ενώ οι «Άγιοι» δύσκολα θα παίξουν ξανά τόσο κλειστά