Φαβορί χωρίς αξία
Τι ισχύει: Nations League πλέι οφ (C/D). Διπλοί αγώνες πλέι οφ για άνοδο/υποβιβασμό. Θα υπάρξει ρεβάνς (31/03) στην έδρα της τωρινής φιλοξενούμενης. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα βρίσκεται στο γκρουπ C, η ομάδα που θα αποκλειστεί στο γκρουπ D.
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
Με άσχημες αναμνήσεις επιστρέφει στη δράση το Γιβραλτάρ. Δεν του έχει πάει καθόλου καλά ο τελευταίος χρόνος. Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε τον ρόλο του απόλυτου κομπάρσου, με απολογισμό 0-0-8 στον όμιλο. Δέχθηκε... 28 τέρματα, σκόραρε τρία και πρακτικά δεν έκανε κανένα βήμα προς τα μπροστά.
Πλέον καλείται να δώσει αγώνες μπαράζ για να προκριθεί στην League C του Nations League. Κάτι που θα μπορούσε να αποφύγει καθώς την τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου της League D ισοφαρίστηκε από το Σαν Μαρίνο στο 90+2' (1-1 εκτός) και έπεσε από την κορυφή, που θα της έδινε απευθείας την άνοδο. Προηγήθηκε, ήταν καλύτερη, αλλά επέτρεψε φάσεις και το πλήρωσε.
Αποδυναμωμένη ψυχικά και αγωνιστικά σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Πρόκειται βέβαια για ένα κράτος 40 χιλιάδων κατοίκων που προφανώς όμως και έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται. Αν δεν πάρει κάτι σήμερα με την Λετονία, δε ξέρουμε πως θα το κάνει σε μερικά 24ωρα εκτός έδρας.
Αγωνιστικά Νέα «Κάποιοι παίκτες απουσιάζουν εξαιτίας εργασιακών υποχρεώσεων, έχουμε τιμωρίες, έχουμε τραυματισμούς». Τεράστια η απουσία του φορ-αρχηγού Ντε Μπαρ (Λίνκολν), όπως και των αμυντικών Ανεσλέι (Ντόρκινγκ) και Τζόλεϊ (Σεν Τζόζεφ). Οι δύο άπειροι, Ορσνάιντερ (Α, Καντίθ Γ') και Εμράνι (ΜΕ, Λυνξ) θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους απόψε.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μπάντα (Σεν Τζόζεφ), Χάνκινς (Λίνκολν), Τσακραβέρτι (Γιουρόπα Πόιντ)
Αμυντικοί: Ρονάν (Τσέλμσφορντ), Λόπες (Λίνκολν), Βαλαρίνο (Γιουρόπα), Μάουρο (Καντίθ Γ'),Ντουά (Λυνξ), Γιάμπιας (Μονς Καλπέ), Οσθχέιντερ (Καντίθ Γ')
Μέσοι: Τορίγια (Λίνκολν), Πόζο (Λίνκολν), Σκάνλον (Σουίντον), Μπεντ (Λάρνε), Τζέσοπ (Λίνκολν), Περέιρα (Άσιγκτον), Σκάνλον (Μπέρνλι), Εμράνι (Λυνξ)
Επιθετικοί: Κόμπλς (Σεν Τζόζεφ), Μπαρτόλο (Τόττον), Ρίτσαρντς (Θρι Μπρίτζιτς), Ντελ Ρίο (Μαγκπις), Μπόρζε (Μάγκμπις).
ΛΕΤΟΝΙΑ
Όπως την... έπαθε το Γιβραλτάρ στα προκριματικά του Μουντιάλ, κάτι παρόμοιο συνέβη και με την Λετονία. Αντί για το 0-0-8 του Γιβραλτάρ, αυτή κατέγραψε 1-2-5, κάπως... καλύτερα. Βέβαια δεν δυσκόλεψε και κανέναν και τώρα παλεύει στο Nations League για να σώσει έστω αυτή τη βαθμίδα που την χωρίζει με τις ομάδες του κατώτατου επιπέδου.
Μέσα στην ατυχία της, ήταν η μια από τις δύο καλύτερες... χειρότερες ομάδες της League C, οπότε σήμερα έχει το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας. Ασφαλώς το Γιβραλτάρ δεν έχει καμία σχέση με τις Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία και Νησιά Φερόες, ομάδες που αντιμετώπισε και κατέγραψε 1-1-4 ως συνολική βαθμολογία στον όμιλο.
Η άμυνα της είναι κάπως πιο συμμαζευμένη, όμως αυτό που αγνοείται όταν φεύγει από το σπίτι της, είναι η νίκη. Από το 2022 και έπειτα, έχει κατορθώσει -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να κερδίσει μόλις μια φορά. Θεωρητικά, της κάνει απόλυτα και η ισοπαλία, αφού στην έδρα της θα είναι ακόμη μεγαλύτερο φαβορί.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που κουβαλάει. Νοκ-άουτ έχει τεθεί ο βασικότατος μπακ Σάβαλνιεκς (Ρίγα) καθώς συμπλήρωσε κάρτες. Νοκ-άουτ ο κάπτεν/μεσοαμυντικός Τόμπερς (Αμπερντίν), αλλά και ο φορ Κρόλις (Σλόβαν Λίμπερετς). Επιστρέφει μετά από απουσία δύο ετών ο χαφ Έμσις (Σούπερ Νόβα) και ο φορ Ουλντρίκις (Αρμίνια Μπίλεφελντ).
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μάτρεβιτς (Ντούκλα Πράγας), Ζβιέντρις (Ρίγα), Ορόλς (Ρίγα)
Αμυντικοί: Σαβαλνιέκς (Ρίγα RFS), Τσιγκάνικς (Λουκέρνη), Γιουρκόφσκις (Ρίγα), Τσερνομόρντιτς (Ρίγα), Γιαγκοντίνσκις (Βιζάκα), Μπαλόντις (Τατράν Πρεσόφ), Μέλνικς (Άουντα), Βέιπς (Ρίγα RFS). Μπίρκα (Ρίγα), Σλιέντε (Ρίγα RFS)
Μέσοι: Ιλκάουνιεκς (Ρίγα RFS), Σαβέλιεβιτς (Άσια Τάλας), Εμσίς (Σούπερ Νόβα), Ζελένκοφς (Ρίγα RFS), Βαρσλαβάνς (Ρίγα), Βάπνε (Σόγκνταλ), Πένκεβιτς (Ζλιν), Γκραμπόφσκις (Μπόλντκλούπεν 1893), Πάτιτσιουκς (Λεπάγια).
Επιθετικοί: Γκατκόβσκις (Άρκα Γκντίνια), Ουλντρίκις (Αρμίνια Μπίλεφελντ), Ρέγκζα (Χράντεκ Κράλοβε), Σιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης Β').
Εκτίμηση
Τα δεδομένα είναι απλά. Το ίδιο φτωχό ρόστερ του Γιβραλτάρ, έχει κι άλλα προβλήματα. Και αφού δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο με αυτό το γκολ στο 90+2', τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Πιο γεμάτη η Λετονία μόνο που το διπλό πληρώνει 1,40 και έχει να κερδίσει από το 2022 εκτός έδρας. Με λίγα λόγια δεν το ακουμπάμε γιατί ούτε το Under έχει αξία, ούτε το N/G. Για τους λάτρεις του ασιατικού, υπάρχει το Over 2.0, αλλά μέχρι εκεί.
Μίλγουολ
ΚΠΡ
Ντέρμπι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Πόρτσμουθ
Λέστερ
Γουότφορντ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπρίστολ Σίτι
Νόριτς
Πρέστον
Γουέστ Μπρομ
Ρέξαμ
Στόουκ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Τσάρλτον
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Χαλ
Μπέρμιγχαμ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ
Μπράιτον
Νιούκαστλ
Μπόρνμουθ
Λιντς
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ιντεπεντιέντε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Βολφσμπέργκερ
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Αλτάχ
Αντβέρπ
Λέουβεν
Βέστερλο
Γκενκ
Σαρλερουά
Σταντάρ Λιέγης
Μαλίν
Άντερλεχτ
Λιλ
Νις
Ανζέ
Χάβρη
Λοριάν
Μαρσέιγ
Αννόβερο
Πάντερμπορν
Ντιναμό Δρέσδης
Μπόχουμ
Μαγδεμβούργο
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Νυρεμβέργη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Χοφενχάιμ
Ντόρτμουντ
Ουνιόν Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Άουγκσμπουργκ
Τουν
Βασιλεία
Άρης
Βόλος ΝΠΣ
Ατρόμητος
ΑΕΛ Novibet
ΟΦΗ
Λεβαδειακός
Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός
Κηφισιά
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα
Καβάλα
ΠΑΟΚ Β'
Νέστος Χρυσούπολης
Μακεδονικός
Καμπανιακός
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Νάσβιλ
Κολοράντο Ράπιντς
Ίντερ Μαϊάμι
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σάρλοτ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Κολόμπους Κρου
Ντάλας
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Ορλάντο Σίτι
Ντιναμό Χιούστον
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Ντιέγκο
Σιάτλ Σάουντερς
Σεντ Λούις Σίτι
Σινσινάτι
Σικάγο Φάιαρ
Τορόντο
Όστιν
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
DC Γιουνάιτεντ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ουντινέζε
Πάρμα
Νάπολι
Λάτσιο
Ρόμα
Αταλάντα
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
Πάφος
ΑΕΚ Λάρνακας
Ομόνοια
ΑΠΟΕΛ
Κόνγκσβινγκερ
Μος
Στρομσγκόντσετ
Σογκντάλ
Χοντ
Χάουγκεσουντ
Βίκινγκ
Μπραν
Σάντεφιορντ
Ρόζενμποργκ
Μπόντο Γκλιμτ
Αάλεσουντ
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
Ζιλ Βιθέντε
Βιτόρια Γκιμαράες
Ντανφέρμλιν
Φόλκερκ
Βάρμπεργκ Μπόις
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Χάμαρμπι
Έργκριτε
Χάλμσταντ
Γκέτεμποργκ
Σίριους
Βαστέρας ΦΚ
Μιάλμπι
Μπρομαποϊκάρνα
No goal