Ξεκίνησαν στραβά
Γάνδη και Κόρτραϊκ έρχονται αντιμέτωπες στην έδρα της πρώτης για την 2η αγωνιστική της Γιούπιλερ Λιγκ. Από ήττες στην πρεμιέρα προέρχονται αμφότερες.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΓΑΝΔΗ
Ξεκίνησε με το αριστερό τη νέα χρονιά καθώς ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Σεντ Τρούιντεν. Μόλις στο 2’ έμεινε πίσω στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε να βγει μπροστά και να απειλήσει. Ακίνδυνη επιθετικά, χρειάστηκε ένα κόρνερ στο 43’ για να φτάσει στην ισοφάριση με τον Πλαστούν. Στην επανάληψη προσπάθησε να αλλάξει πρόσωπο και να επιτεθεί, μία ασυνεννοησία στην άμυνα της στο 60’ έφερε το 2-1 για την αντίπαλο της. Από εκεί και έπειτα πίεσε εκ νέου για την ισοφάριση, στάθηκε όμως άτυχη καθώς δύο φορές ο Γιάρεμτσουκ σημάδεψε το δοκάρι. Δικαιούταν τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά δεν τον πήρε. Παρουσίασε δύο πρόσωπα, μπορεί να κρατήσει αυτό του δευτέρου ημιχρόνου. Θέλει τη νίκη απέναντι στην Κόρτραϊκ για να μην χάσει από νωρίς την επαφή της με την κορυφή.
«Δεν βλέπουμε ακόμα το ποδόσφαιρο που έχουμε συνηθίσει από την Γάνδη. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο και θα γίνει παίζοντας παιχνίδια και βρίσκοντας ρυθμό. Αυτό που μας έλειπε στην πρεμιέρα ήταν το μαχητικό πνεύμα», σημείωσε ο κόουτς Θόρουπ.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο μπακ Φορτούνα και ο μεσοεπιθετικός Ντε Μπρούιν . Επιστρέφουν ο ο μέσος Τσακβετάτζε κι ο φορ Κλάιντινστ που έλειπαν στην πρεμιέρα.
ΚΟΡΤΡΑΪΚ
Η προβληματική εικόνα που παρουσίασε κατά την διάρκεια των φιλικών αναμετρήσεων της βγήκε στο γήπεδο και στην εντός έδρας πρεμιέρα απέναντι στην Μπέβερν όπου και ηττήθηκε με 3-1. Μόλις στο 10’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 44’ με τον Μπόγιο. Τελικά ο Βέλγος φορ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 54’, μία λάθος αντίδραση του τερματοφύλακα της στο 68’ την υποχρέωσε να κυνηγάει και πάλι το σκορ. Εϊδε τον αντίπαλο κίπερ στο 90’ να της στερεί την ισοφάριση και στην επόμενη φάση δέχθηκε και τρίτο τέρμα το οποίο έσβησε τις ελπίδες της για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Αναπάντεχη ήττα στην πρεμιέρα για την Κορτραϊκ, ήχησε μικρό καμπανάκι για την συνέχεια. Είναι νωρίς βέβαια για να βγουν συμπεράσματα, ηττήθηκε όμως από έναν αντίπαλο που την περσινή χρονιά σώθηκε λόγω της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.
«Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά το πρώτο γκολ μας αποσυντόνισε. Βρήκαμε την ισοφάριση αλλά μας πλήγωσε ο τρόπος που ήρθε το δεύτερο τέρμα και στη συνέχεια χρειάστηκε να ρισκάρουμε. Δεν ήμασταν σε φόρμα και μας έλειπε και η τύχη», σχολίασε ο κόουτς Βαντερχέγκε.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός για ακόμη μία αγωνιστική έμειναν ο μπακ Ντανέ, οι μέσος Ντερ Σαρ και Γιόνκχιρ, ο εξτρέμ Στογιάνοβις και ο φορ Εζέκιελ
Εκτίμηση
Η Γάνδη θέλει να αφήσει πίσω την εμφάνιση της πρεμιέρας και να πάρει την πρώτη νίκη της χρονιάς. Το ίδιο θα επιθυμούσε και η Κόρτραϊκ απέναντι της όμως τώρα θα βρει έναν σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο. Δεν έχει αξία ο άσος, με την εικόνα που έδειξαν όμως ειδικά στην άμυνα τους αμφότερες, το αμφίσκορο μοιάζει αξιόλογη επιλογή.
Μπέρμιγχαμ
Ρέξαμ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ
Τότεναμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας
Νιούκαστλ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Τίγκρε
Ουρακάν
Ροσάριο Σεντράλ
Πλατένσε
Χιμνάσια Μεντόζα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Σαν Λορέντζο
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ρίβερ Πλέιτ
Αούστρια Βιέννης
Ραπίντ Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Χάρτμπεργκ
Μαλίν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Λέουβεν
Άντερλεχτ
Ντέντερ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Κρουζέιρο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Κορίνθιανς
Παλμέιρας
Φλουμινένσε
Φλαμένγκο
Μποταφόγκο
Κοριτίμπα
Ατλέτικο Παραναένσε
Σαπεκοένσε
Λυών
Λοριάν
Τουλούζ
Λιλ
Νις
Χάβρη
Πάντερμπορν
Μαγδεμβούργο
Μπόχουμ
Μπραουνσβάιγκ
Έλβερσμπεργκ
Σάλκε
Μάιντζ
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Αμβούργο
Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης
Μπρόντμπι
Μίντιλαντ
Ράντερς
Κοπεγχάγη
Σίλκεμποργκ
Οντένσε
Σοντερίσκε
Βίμποργκ
Γιούνγκ Μπόις
Σερβέτ
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Σιόν
Λωζάνη
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βιγιαρεάλ
Θέλτα
Ρεάλ Οβιέδο
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Οσασούνα
Μπέτις
Μπολόνια
Λέτσε
Πάρμα
Νάπολι
Κόμο
Ίντερ
Αάλεσουντ
Κφουμ Όσλο
Ρόζενμποργκ
Σάρπσμποργκ 08
Άλκμααρ
Χέρενφεν
Ναϊμέγκεν
Φέγενορντ
Εστορίλ
Πόρτο
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Μπράγκε
Όντεβολντ
Λαντσκρόνα
Φάλκενμπεργκ
Μάλμε
Γκάις
Γιουργκόρντεν
Κάλμαρ
Χάλμσταντ
Ντέγκερφορς
Κλαμπ Μπριζ
Οστάνδη
Αντβέρπ
Σταντάρ Λιέγης
Μπίρσχοτ
Σαρλερουά
Σιντ Τρούιντεν
Έουπεν
Σερκλ Μπριζ
Μουσκρόν
ΣΚ Μπέβερεν