Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Κυπελλούχος μετά από 9 χρόνια η Άρσεναλ (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Κυπελλούχος μετά από 9 χρόνια η Άρσεναλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2014 21:38
Τον πρώτο της τίτλο μετά από 9 χρόνια κέρδισε η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε με 3-2 της Χαλ στην παράταση (2-2 κ.δ) και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το 9'. Καθόρλα (17’), Κοσιενλί (71’) και Ράμσει (108’) τα γκολ των «κανονιέρηδων».

Σε έναν δραματικό τελικό στο «Γουέμπλει» η Άρσεναλ επέστρεψε από την… κόλαση και στέφθηκε Κυπελλούχος Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια, νικώντας με 3-2 την Χαλ στην παράταση!

Οι «τίγρεις» παρότι… πρωτάρηδες σε τελικό Κυπέλλου ξεκίνησαν εντυπωσιακά και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο 9ο λεπτό με τους Τσέστερ (4’) και Ντέιβις (9’), ενώ είχαν μεγάλη ευκαιρία και για 3ο γκολ στο 14’ με τον Σανιά να σώζει πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Μπρους!

Κάπου εκεί ανέλαβε ο Καθόρλα ο οποίος με όμορφη εκτέλεση φάουλ στο 17’ μείωσε σε 2-1 για την Άρσεναλ, δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή! Οι «κανονιέρηδες» πίεσαν για την ισοφάριση, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικώς στο 71’ ο Κοσιελνί ισοφάρισε σε 2-2, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Κύπελλο Αγγλίας: Κυπελλούχος μετά από 9 χρόνια η Άρσεναλ (video)
Εκεί η Άρσεναλ είχε την υπεροχή και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 109’, με τον Ράμσεϊ να πετυχαίνει το 3-2 με δυνατό σουτ και να χαρίζει τον τίτλο στην ομάδα του, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο 9 ετών χωρίς τίτλο!

Αυτό ήταν το 11ο Κύπελλο Αγγλίας για την Άρσεναλ, η οποία ισοβαθμεί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη θέση της λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις του τροπαίου.

Στον αντίποδα, η Χαλ που είχε μεγάλη ευκαιρία για να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι λίγο πριν το φινάλε, δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο της μεγάλο τίτλο στην ιστορία της αλλά τουλάχιστον εξασφάλισε ως φιναλίστ το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Πλέον η Άρσεναλ θα επιστρέψει στο Γουέμπλει στις 10 Αυγούστου, καθώς θα αντιμετωπίσει ως Κυπελλούχος την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι για το Κομιούνιτι Σίλντ.

Τα γκολ:



Η στιγμή της απονομής:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.