Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 33-29: Θρίαμβος για τους «ερυθρόλευκους» στον πέμπτο τελικό, κατέκτησαν το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους! (video)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 33-29: Θρίαμβος για τους «ερυθρόλευκους» στον πέμπτο τελικό, κατέκτησαν το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους! (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
16/6/2024 21:16
Πρωταθλήτρια Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, η οποία στον πέμπτο τελικό της Handball Premier, επικράτησε της ΑΕΚ με 33-29 στο κλειστό της Ηλιούπολης, κάνοντας έτσι το 3-2 στις νίκες σε μια εξαιρετικά αμφίρροπη σειρά όπου «έσπασαν καρδιές».

Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι του πέμπτου και τελευταίου τελικού, οι δυο ομάδες πήγαιναν επί της ουσίας «χέρι-χέρι» στο πρώτο ημίχρονο, με την Ένωση, που είχε πρωταγωνιστή τον Λιάπη, να ξεκινάει πάντως καλύτερα αλλά να μην μπορεί να πάρει κάποιο προβάδισμα μεγαλύτερο των δύο γκολ, ούτως ώστε να μπορέσει να «χτίσει» κάποια διαφορά ασφαλείας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της πρώτης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν «στροφές» και με τον «on fire» Παπαβασίλη «τούμπαραν» την κατάσταση, όμως ούτε εκείνοι κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν ένα ικανό προβάδισμα, με τον «Δικέφαλο» από την άλλη να «φορτσάρει» στο κλείσιμο και να πηγαίνει προηγούμενος στα αποδυτήρια με το σκορ στο 15-16.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο της δεύτερης περιόδου με καμία από τις δύο πλευρές να ξεχωρίζει, ωστόσο, από το 50ο λεπτό και ύστερα, επήλθε η «κατάρρευση» για τον «Δικέφαλο», με τον Σάββα να αναλαμβάνει δράση για τους Πειραιώτες και με απανωτά γκολ να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του Μπάμπιτς.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα διευκολύνθηκαν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με ένα επί μέρους σερί 6-0, φτάνοντας στο 31-25, επί της ουσίας «καθάρισε» τον τελικό, με την Ένωση να μην έχει σε εκείνο το σημείο τα ψυχικά αποθέματα ώστε να επιστρέψει και εν τέλει να αποδέχεται την ήττα της και την απώλεια του πρωταθλήματος. Η ολοκλήρωση του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε έτσι θριαμβευτές τους «ερυθρόλευκους» με σκορ 33-29.

Αυτός ήταν ο 9ος τίτλος για την ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία στο παλμαρέ της έχει πλέον 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ.

Ολυμπιακός (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 4, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 8, Τζίμπουλας, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 3, Δομπρής, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 2, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα 1, Κάβτσιτς 1, Μιχαηλίδης 3, Σάββας 9

ΑΕΚ (Μπουζόν): Αραμπατζής 4, Τίκ 2, Μάλλιος 2, Μαντάλινιτς 2, Τέπερ, Ηλιόπουλος, Τόμε, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 8, Άρσιτς, Μπελασέν 3, Σόκολιτς, Μίλερ 2, Λέμος 4, Κεδέρης, Σαλέμ 2


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.