Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Με ανατροπή και «λυτρωτή» Βέγκχορστ οι «οράνιε» (video)

Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Με ανατροπή και «λυτρωτή» Βέγκχορστ οι «οράνιε» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2024 17:54
Η Ολλανδία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην μαχητική Πολωνία, βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή (16’ Μπούκσα), αλλά με γκολ των Χάκπο (29’) και Βέγκχορστ (83’) έκανε την ανατροπή (2-1) και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με το δεξί μπήκε στο Γιούρο η Ολλανδία. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας στο Αμβούργο και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην νοκ-άουτ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι «οράνιε» είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή, με την Πολωνία να ανοίγει το σκορ στην πρώτη της φάση με τον αντικαταστάτη του τραυματία Λεβαντόφσκι, Μπούκσα (16’) έπειτα από κόρνερ. Το γκολ δεν πτόησε τους Ολλανδούς, που δημιούργησαν αρκετές φάσεις, ισοφάρισαν στο 29’ με τον Χάκπο και είχαν άλλες δύο καλές στιγμές για το γκολ της ανατροπής πριν το ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στην επανάληψη, η Πολωνία βελτιώθηκε ανασταλτικά και δεν άφηνε πολλούς κενούς χώρους αλλά «λύγισε» στο 83’ με τον νεοεισελθόντα Βέγκχορστ να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, φέρνοντας… τούμπα το ματς.

Οι Πολωνοί τα έπαιξαν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά έχοντας δύο καλά σουτ για το 2-2, αλλά ο Βερμπρούγκεν αντέδρασε σωστά κρατώντας το 2-1 ως το τέλος. Ο Ολλανδός γκολκίπερ έγινε μάλιστα ο νεαρότερος τερματοφύλακας τα τελευταία 60 χρόνια που ξεκινάει σε αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ηλικία 21 ετών και 303 ημερών! Μεγάλο παιχνίδι και από τον Ακέ ο οποίος μοίρασε τις ασίστ και στα δύο γκολ της Ολλανδίας.Τις ευκαιρίες οι Ολλανδοί, το γκολ η Πολωνία

Η Ολλανδία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και δεν άργησε να φανεί απειλητική στο παιχνίδι. Η πρώτη της στιγμή ήρθε στο 2’ με σουτ του Χάκπο υποχρεώνοντας τον Σέζνι να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 9’ ο Ράιντερς βρέθηκε ανενόχλητος σε θέση βολής αλλά δε μπόρεσε με σουτ να βρει εστία.



Οι Πολωνοί πέρασαν δύσκολες στιγμές στο πρώτο τέταρτο αλλά στο 16’ ευτύχισαν να προηγηθούν κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Μετά από κόρνερ του Ζιελίνσκι, ο υψηλόσωμος Μπούκσα πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Βερμπρούχεν για το 1-0 των «ερυθρόλευκων».



Συνέχισαν να απειλούν οι «οράνιε» και λυτρώθηκαν με τον Χάκπο

Το γκολ δεν επηρέασε καθόλου τους «οράνιε» οι οποίοι συνέχισαν το παιχνίδι τους, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην πολωνική άμυνα. Στο 20’ ο Φαν Ντάικ «άγγιξε» την ισοφάριση με σουτ στην κίνηση έπειτα από κόρνερ αλλά ο Σέζνι απέκρουσε σωτήρια ενώ δύο λεπτά μετά ο Σίμονς έδωσε πάρε-βάλε στον Ντεπάι αλλά αυτός αστόχησε με σουτ από πλεονεκτική θέση.



Η ισοφάριση έμοιαζε θέμα χρόνου κι έτσι αποδείχθηκε με τον Χάκπο να κάνει το 1-1 στο 29’ έστω και με δόση τύχης. Μετά από λάθος απομάκρυνση της Πολωνίας, ο Ακέ έκλεψε, άφησε στον Χάκπο και ο άσος της Λίβερπουλ με σουτ από το ύψος της περιοχής -και τη βοήθεια της κόντρας- έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Πλησίασε στην ανατροπή πριν το ημίχρονο η Ολλανδία

Η Πολωνία λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα απειλώντας στο 32’ με σουτ του Κίβιορ αλλά ο Βερμπρούχεν απομάκρυνε τη μπάλα. Τίποτα περισσότερο επιθετικά από τους Πολωνούς, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα χαφ ενώ αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα και στις βαθιές μπαλιές των Ολλανδών που πίεζαν για το γκολ της ανατροπής. Στο 42’ ο Σίμονς έβγαλε τον Ακέ εντός περιοχής, αυτός έδωσε πάρε-βάλε στον Χάκπο αλλά ο τελευταίας αστόχησε με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής. Από τα πόδια του Ακέ προέκυψε και η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου όταν στο 45+1’ ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Ντεπάι αλλά το διαγώνιο σουτ του Ολλανδού επιθετικού πέρασε δίπλα από το δοκάρι.



«Φρέναρε» το ρυθμό των «οράνιε» η Πολωνία

Στο ημίχρονο, ο Πρόμπιερζ προχώρησε σε αλλαγή στα χαφ περνώντας τον Μόντερ αντί του Σιμάνσκι της Φενέρμπαχτσε που δεν έκανε καλό παιχνίδι. Η Ολλανδία επιχείρησε να μπει με την ίδια ένταση αλλά η Πολωνία έκλεινε σωστά τους χώρους και όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα.

Στην πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» ρίσκαραν επιθετικά δέχτηκαν αντεπίθεση, όταν στο 54’ οι «οράνιε» έφυγαν ταχύτητα στο τρανζίσιον αλλά ο Σίμονς αστόχησε με σουτ εντός περιοχής. Ακολούθησε διπλή αλλαγή προσώπων για τους Πολωνούς, με τον πρώην φορ του ΠΑΟΚ, Σβιντέρσκι να περνάει στο ματς αντί του Ουρμπάνσκι, ενώ ο Σλιζ αντικατέστησε τον αμυντικό μέσο Ρόμαντσουκ. Στο 59’ ήρθε και η πρώτη απειλή της Πολωνίας, με τον Ζαλέβσκι να βρίσκει με εξαιρετική σέντρα τον Μόντερ αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Βερμπρούγκεν.

Ο Κούμαν βλέποντας την Πολωνία να έχει κερδίσει μέτρα, προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 62’ περνώντας τον Βαϊνάλντουμ αντί του Φέερμαν στα χαφ αλλά και τον εξτρέμ Μάλεν αντί του Σίμονς. Ο τελευταίος έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του καθώς στο 65’ τροφοδότησε τον Ντάμφρις, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ από τα δεξιά, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Από δική τους συνεργασία ήρθε και νέα ευκαιρία στο 70’ με τον μπακ της Ίντερ να δοκιμάζει νέο σουτ όμως ο Σέζνι επενέβη σωτήρια κρατώντας το 1-1.

Η Ολλανδία είχε ανακτήσει τα ηνία μετά το δεκάλεπτο ξεμύτισμα της Πολωνίας και στο 73’ κατέγραψε νέα καλή στιγμή με δυνατή κεφαλιά του Ντε Φράι στην «καρδιά» της περιοχής έπειτα από κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η τέταρτη κίνηση του Πρόμπιερζ ήρθε στο 78’ με την είσοδο του Πιοτρόφσκι αντί του Ζιελίνσκι στα χαφ. Μάλιστα στο 80’ η Πολωνία πλησίασε σε δεύτερο γκολ από κόρνερ όταν στο 80’ ο Σβιντέρσκι βρήκε συστημένα τον Μόντερ στη μικρή περιοχή αλλά αυτός δεν έπιασε καλά τη μπάλα, δρώντας περισσότερο ως στόπερ.

Η «χρυσή» αλλαγή του Κούμαν λύτρωσε την Ολλανδία

Στο 81’ ο Κούμαν απέσυρε και τους δύο επιθετικούς του καθώς οι Ντεπάι και Χάκπο έδωσαν τις θέσεις τους στους Φρίπονγκ και Βέγκχορστ. Ο τελευταίος με το που μπήκε στο ματς κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την Ολλανδία στο 83ο λεπτό. Ο Ακέ έβγαλε μπαλιά από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Μπέντραρεκ και στρώθηκε στον Βέγκχορστ, ο οποίος σούταρε με τη μία λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και «έγραψε» το 2-1 για τους «οράνιε».

Ήταν το πιο γρήγορο γκολ που έχει πετύχει αλλαγή της Ολλανδίας στην ιστορία του Euro, με τον σχεδόν δίμετρο φορ να σκοράρει 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.



Σωτήριες επεμβάσεις του Βερμπρούχεν, στέρησαν το 2-2 στους Πολωνούς

Οι δύο προπονητές ολοκλήρωσαν τις αλλαγές, με τον Πρόμπιερζ να περνά τον Μπερεζίνσκι αντί του Σάλαμον και τον Κούμαν να βάζει τον Φαν Ντε Φεν στη θέση του εξαιρετικού Ακέ.

Η Πολωνία ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και στο 90’ «άγγιξε» το 2-2. Ο Πιοτρόφσκι γύρισε στον Σβιντέρσκι, εκείνος σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά ο Βερμπρούχεν απέκρουσε με το ένα χέρι. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα ο Πιοτρόφσκι δεν μπόρεσε για λίγο να τσιμπήσει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Ολλανδός γκολκίπερ σταμάτησε εντυπωσιακά και μακρινή βολίδα του Μόντερ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, κρατώντας το 2-1 της ομάδας του ως το τελικό σφύριγμα.



Η Ολλανδία επέκτεινε σε 13 ματς το αήττητο σερί της απέναντι στην Πολωνία και έκανε το πρώτο απαραίτητο βήμα για την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Επόμενος αντίπαλος η Γαλλία, την ώρα που η Πολωνία αναγκάζεται να παίξει τα ρέστα της κόντρα στην Αυστρία.

Πολωνία (Μιχάλ Πρόμπιερτζ): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Σαλάμον, Κίβιορ, Ζαλέφσκι, Φρανκόφσκι, Ρόμαντσουκ (55΄Σλιτς), Ζιελίνσκι (78΄Πιοτρόφσκι), Σιμάνσκι (46΄Μοντέρ), Ουρμπάνσκι (55΄Σφιντέρσκι), Μπούκσα

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (87΄Φαν Ντε Φεν), Ρέιντερς, Σούτεν, Φέρμεν (62΄Βαϊνάλντουμ), Σιμόνς (62΄Μάλεν), Χάκπο (81΄Βέγκχορστ), Ντεπάι (81΄Φρίμπονγκ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Άρης: Ψηλά στη λίστα ο Τζόναθαν Σίλβα για το αριστερό άκρο της άμυνας
Άρης: Ψηλά στη λίστα ο Τζόναθαν Σίλβα για το αριστερό άκρο της άμυνας
4 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Δανία - Σερβία 0-0: «Τρίλιζα» από ισοπαλίες και πρόκριση για τους «δυναμίτες», αποκλεισμός για τους «όρλοβι»  (video)
Δανία - Σερβία 0-0: «Τρίλιζα» από ισοπαλίες και πρόκριση για τους «δυναμίτες», αποκλεισμός για τους «όρλοβι» (video)
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Γιούρο 2024: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα με γκασμά κοντά στους Ολλανδούς οπαδούς!
Γιούρο 2024: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα με γκασμά κοντά στους Ολλανδούς οπαδούς!
16/06/2024 15:06
ΟΦΗ: Συμφώνησε με τον Μπόρχα Γκονζάλες
ΟΦΗ: Συμφώνησε με τον Μπόρχα Γκονζάλες
16/06/2024 11:50
Ο Ατρόμητος κάνει δικό του και τον Ουεντραόγκο
Ο Ατρόμητος κάνει δικό του και τον Ουεντραόγκο
16/06/2024 11:33
Ιταλία-Αλβανία 2-1: Ξεκίνημα με ανατροπή και νίκη για τη «Σκουάντρα Ατζούρα»! (video)
Ιταλία-Αλβανία 2-1: Ξεκίνημα με ανατροπή και νίκη για τη «Σκουάντρα Ατζούρα»! (video)
15/06/2024 23:55
Euro: Ο Μπαϊράμι πέτυχε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης! (video)
Euro: Ο Μπαϊράμι πέτυχε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης! (video)
15/06/2024 22:29
«ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για τον Ζιγκό της Μαρσέιγ»
«ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για τον Ζιγκό της Μαρσέιγ»
15/06/2024 21:59
Μπράιτον: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του 31χρονου Χιούρτζελερ για τον πάγκο!
Μπράιτον: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του 31χρονου Χιούρτζελερ για τον πάγκο!
15/06/2024 21:30
Ισπανία - Κροατία 3-0: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την... αγριεμένη «φούρια ρόχα» (video)
Ισπανία - Κροατία 3-0: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την... αγριεμένη «φούρια ρόχα» (video)
15/06/2024 20:56
Euro: Ο Γιαμάλ έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στη διοργάνωση
Euro: Ο Γιαμάλ έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στη διοργάνωση
15/06/2024 20:07
«Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε πρόταση 22,5 εκατ. ευρώ της Ίπσουιτς για τον Ιωαννίδη»
«Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε πρόταση 22,5 εκατ. ευρώ της Ίπσουιτς για τον Ιωαννίδη»
15/06/2024 19:59
Περισσότερες ειδήσεις