Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός – Αρης 1-0: Το Κύπελλο βάφτηκε πράσινο με buzzer beater του Βαγιαννίδη! (video)

Παναθηναϊκός – Αρης 1-0: Το Κύπελλο βάφτηκε πράσινο με buzzer beater του Βαγιαννίδη! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/5/2024 22:30
Με buzzer beater του Βαγιαννίδη στο 90+7’ ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Άρη σ’ έναν τελικό με τρεις αποβολές και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για 20η φορά στην ιστορία του, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την έξοδο στην Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24 επικρατώντας με 1-0 του Άρη στον τελικό του Πανθεσσαλικού. «Χρυσός» σκόρερ ο Βαγιαννίδης ο οποίος πέρασε αναγκαστικά στο ματς στο 62’ μετά την αποβολή του Κώτσιρα (51’) και βρήκε δίχτυα με τη λήξη του ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ένας τελικός πραγματικά φτωχός σε θέαμα αλλά με πολλή μεγάλη ένταση και τρεις κόκκινες κάρτες! Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά όχι τον τρόπο να σπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας του Άρη ο οποίος από την πλευρά του δεν μπορούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η αποβολή του Κώτσιρα (51’) άλλαξε τα δεδομένα, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν μέτρα και απείλησαν δις με τον Ζαμόρα στο δίλεπτο 58-59’ αλλά οι παίκτες του Μάντζιου πυροβόλησαν τα πόδια τους, καθώς δέχτηκαν δύο κόκκινες κάρτες σ’ έξι λεπτά (65’ Νταρίντα, 71’ Ζουλς) και βρέθηκαν αυτοί με αριθμητικό μειονέκτημα.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν μέτρα στα τελευταία λεπτά, δεν είχαν βρει την μεγάλη φάση και όλα έδειχναν παράταση, ωστόσο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Βαγιαννίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 σε τελικούς κόντρα στον Άρη, έφτασε τις 20 κατακτήσεις στο θεσμό του Κυπέλλου και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Από την πλευρά του ο Άρης έφτασε τους πέντε διαδοχικούς χαμένους τελικούς κι έμεινε χωρίς μεγάλο τίτλο από το 1970. Παράλληλα έχασε την ευκαιρία να βγει στην Ευρώπη, με τους ανθρώπους της ομάδας να ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία της Φραπάρ.Πρώτη ομάδα σε τελικό Κυπέλλου χωρίς Έλληνα στην αρχική ενδεκάδα ο Άρης

Ο Χρήστος Κόντης επέλεξε για βασικό γκολκίπερ τον Λοντίγκιν αντί του Ντραγκόφσκι. Στα δύο άκρα της άμυνας ήταν οι Χουάνκαρ και Κώτσιρας με κεντρικό δίδυμο στόπερ τους Αραό και Γεντβάι. Στον άξονα του κέντρο ήταν οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπακασέτας, στα εξτρέμ οι Μπερνάρ και Μαντσίνι και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά επέλεξε τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ ενώ η τετράδα της άμυνας απαρτιζόταν από Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Ζουλ, Νταρίντα και Γκαρθία, στα δύο άκρα οι Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα και μοναδικός προωθημένος ο Μορόν. Αξιοσημείωτο ότι ο Άρης έγινε η πρώτη ομάδα σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς Έλληνα στην αρχική ενδεκάδα.

Ματς γεμάτο φάουλ και κάρτες αλλά φτωχό σε θέαμα

Το θέαμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αποκαρδιωτικό όπως και η εικόνα των άδειων εξεδρών. Όπως αναμενόταν οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές μην παίρνοντας μεγάλα ρίσκα μιας και το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Άρη, ο οποίος είχε ξεκάθαρο πλάνο να απονευρώσει τους «πράσινους» και να ψάξει τον τρόπο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, δίχως όμως αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες του Μάντζιου δεν έκαναν κινήσεις χωρίς τη μπάλα.

Το παιχνίδι είχε πολλή ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο 45λεπτο η Φραπάρ, πρώτη γυναίκα διαιτητής σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, έδειξε πέντε κίτρινες κάρτες.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του τελικού ήρθε στο 25’ και άνηκε στον Άρη όταν μετά από χτύπημα φάουλ, ο Φαμπιάνο έπιασε δυνατή κεφαλιά αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά.



Ο Παναθηναϊκός απάντησε δύο λεπτά μετά με ένα σουτ του Μαντσίνι το οποίο «έβγαλε» ο Κουέστα. Στο 31’ οι παίκτες του Κόντη επιχείρησαν τρία σουτ στην ίδια φάση αλλά όλα σταμάτησαν σε παίκτες των «κίτρινων», που αμύνονταν σωστά. Το 0-0 ήταν εν τέλει του σκορ του ημιχρόνου, απόλυτα δίκαιο με βάση την αγωνιστική εικόνα του παιχνιδιού.



Με δέκα από νωρίς στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν από νωρίς στο δεύτερο μέρος αφού στο 51’ ο Κώτσιρας ανέτρεψε τον Ζαμόρα και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο. Ήταν η πρώτη αποβολή στην καριέρα του Έλληνα άσου ο οποίος επιχείρησε να πάει πρώτος στη μπάλα, δεν τα κατάφερε και ανέτρεψε τον άσο του Άρη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.



Δύο ευκαιρίες σ’ ένα λεπτό με Ζαμόρα ο Άρης

Μετά την αποβολή, ο Άρης επιχείρησε να πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και στο 55’ πλησίασε στο γκολ με τον Ζαμόρα ο οποίος μπήκε με εξαιρετικές προϋποθέσεις στην περιοχή αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Γεντβάι. Στο επόμενο λεπτό ο Ζαμόρα σπατάλησε νέα ευκαιρία καθώς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι μετά από γύρισμα του Σουλεϊμάνοβ αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν εκ νέου στο 59’ όταν μετά από λάθος του Ρούμπεν, ο Μορόν έφυγε στην αντεπίθεση αλλά ήταν απελπιστικά μόνος και το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν.



Δύο κόκκινες σε έξι λεπτά ο Άρης!

Ο Κόντης προχώρησε σε αλλαγή στο 62’ βάζοντας τον Βαγιαννίδη αντί του Μαντσίνι ο οποίος έπαιζε σε ρόλο μπακ μετά την αποβολή του Κώτσιρα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 65’ με τον Νταρίντα να πατάει με την τάπα τη γάμπα του Αραό και να βλέπει δεύτερη κίτρινη.



Αμέσως ο Μάντζιος πέρασε τον Βερστράτε αντί του Μανού Γκαρθία (68’) αλλά στο 70’ ο Άρης έχασε και άλλον παίκτη με αποβολή! Αποδέκτης κόκκινης αυτή τη φορά ο Ζουλ ο οποίος κέρδισε φάουλ από τον Μπακασέτα αλλά στη συνέχεια σήκωσε το πόδι με τις τάπες στο στήθος του Έλληνα επιθετικού χαφ. Μια ακατανόητη ενέργεια του Καμερουνέζου που άφησε τους Θεσσαλονικείς με εννέα παίκτες!



Ο Μάντζιος είδε μέσα σε λίγα λεπτά το αριθμητικό πλεονέκτημα να γίνεται μειονέκτημα χάνοντας μάλιστα και τους δύο κεντρικούς του χαφ. Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά στο ματς στο 80’ μ’ ένα διαγώνιο σουτ του Μπερνάρ που πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.



Δύο λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή αλλά το τελείωμα του τελευταίου δίχως ισορροπία ήταν άστοχο. Το μομέντουμ άνηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα και στο 90+3' πλησίασε ξανά κοντά στο γκολ με μακρινό σουτ του Μπακασέτα το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Όλα έδειχναν παράταση, οι δύο προπονητές μάλιστα κρατούσαν τις αλλαγές για τον έξτρα χρόνο αλλά αυτός δεν χρειάστηκε. Στην τελευταία φάση του ματς, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπερνάρ τροφοδότησε αριστερά τον Χουάνκαρ, αυτός έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Βαγιαννίδης με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 ουσιαστικά σε νεκρό χρόνο. Θαρρείς πως το ήθελε η μοίρα δύο από τους παίκτες που φόρεσαν τελευταία φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού (Μπερνάρ και Χουάνκαρ) να δημιουργήσουν το νικητήριο γκολ.

Η φάση εξετάστηκε στο VAR για οφσάιντ, ο Χουάνκαρ καλύπτονταν και ακολούθησε το τελικό σφύριγμα με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το τρόπαιο για 20η φορά στην ιστορία του!



Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Μαντσίνι (63' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Γκαρθία (68' Bερστράτε), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Σαμόρα.




Σχόλια:

anka 25/5/2024 22:43

οτι εβλεπε σφυριζε η διαιτητης... και ο καρυπιδης ορμησε στο τελος να την πλακωσει.. 10 μαυροι να τον κυνηγανε και τον σκισουν και μετα να τον δειρουν τον αλητη τον παλετα

aggelos2000 25/5/2024 22:45

μεγάλος νικητής ήταν η ντροπή και το ξύλο συγχαρητήρια για τη κατάκτηση. Ένας από τους χειρότερους τελικούς ever που όλη η Ελλάδα βαρέθηκε να βλέπει.... Σαν να βλέπαμε ματς λατινικής Αμερικής με επίδειξη καράτε και kick boxing. Λυπάμαι απλά τη διαιτητή που έχασε το χρόνο της να έρθει σε αυτό το σάπιο τελικό χωρίς κόσμο φυσικά και με δρακόντεια μέτρα....... Για το ματς δεν χρειάζεται σχολιασμός δυο ομάδες που ήθελαν να το πάνε στα πέναλτι κρίθηκε από μια τυχερή φάση και το πήρε ο ΠΑΟ που πανηγυρίστηκε λες και πήραν το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά τα έχω πει εκατό φορές ότι σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν πάει σωστά και το ποδόσφαιρο ποτέ δεν θα φτιαχτεί. Συγχαρητήρια στη Frappart που έκανε ρεκόρ καριέρας βγάζοντας 3 κόκκινες σε ένα ματς!!!!!!

Morpheous 26/5/2024 00:46

Η ντροπή της χώρας με αποδείξεις τα έδωσαν όλα με τον ΠΑΟΚ και στον τελικό δεν είχαν ενέργεια να παίξουν μπάλα, ήταν βέβαια δύσκολο με 9 παίκτες να βάλουν goal αλλά και στο πρώτο ημίχρονο έσερναν τα πόδια τους... Τι γράφεις πάλι γάυρε είναι δυνατόν αντί να την λες άχρηστη να γράφεις ότι λυπάσαι που ήρθε και πως κατάλαβες ότι το goal του βάζελου είναι τυχερό ενώ ήταν καθαρά θέμα τεχνικής... Δεν γράφω αλλά γιατί μετά όπως και στο πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορείς να απαντήσεις... Μπράβο στον Παναθηναϊκό στο τέλος φάνηκε ότι έχουν καλύτερη ομάδα πριν δύο χρόνια βέβαια μας το έκλεψαν με πέναλτι μαϊμού, ούτε φέτος η διαιτησία ήταν καλή αλλά μπορούμε να πούμε ότι δεν έκανε λάθος μόνο υπέρ κάποιας ομάδας...

Aggelos790 26/5/2024 01:47

Βρε παοκτζη τόσο ηλίθιος είσαι??? Προφανώς δεν είναι λύπη να βλέπεις άμπαλους να την κυνηγούν λες και δολοφόνησε κάποιον. Γιατί να την πω άχρηστη αφού κράτηξε όρθιο ένα τέτοιο ματς που θύμιζε wwe και με τις 3 κόκκινες να ήταν σωστές. Για το γκολ του παο το χαρακτήρισα τυχερό καθώς όλο το ματς δεν είχε κάνει μια φάση της προκοπής και αυτή η μπαλιά πάσα του χουάνκαρ πέρασε ακριβώς στο βαγιαννίδη και έγινε ακριβώς στο τελευταίο λεπτό ποια τεχνική και κουταμάρες μου λες. Το ματς ήταν για παρατάση και οι δυο ομάδες δεν ήταν καλές αν είδες μπάλα και ευχαριστήθηκες σου προτείνω να αλλάξεις άθλημα

Aggelos790 26/5/2024 01:48

Προφανώς με τόσα φάουλ που έγιναν εε κάποιο λάθος θα κάνει λογικό αλλά στις φάσεις τις μεγάλες που μπορεί να αλλοίωναν αποτέλεσμα ήταν σωστή.

Aggelos790 26/5/2024 01:59

Για το πρωτάθλημα σου είπα και τις προάλλες αλλά αδυνατείς να το παραδεχτείς ότι αν δεν νικούσε ο οσφπ την Αεκ δεν θα το έπαιρνες εξάλου πολλοί παοκτζήδες το παραδέχονται εκτός από σενα. Το θέμα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ τι θα κάνεις διότι εκεί ποτέ δεν έχεια πάει μέχρι φάση ομίλων που από του χρόνου εξάλου αλλάζει αυτό να σε προβληματίζει...... Καλό βράδυ την άποψη μου την είπα τις προάλλες βαρέθηκα να επαναλαμβάνομαι.

Morpheous 26/5/2024 04:54

Γαύρε τι πίνεις και είσαι λιώμα είναι δυνατόν να είσαι τόσο στόκος η πρώτη κόκκινη κάρτα δεν έπρεπε να δωθεί και έπρεπε να δείξει άλλη μια κόκκινη στο τέλος... Η διαιτησία της Γαλλίδας ήταν για γέλια έβγαζε συνέχεια κάρτες για να κρατήσει τον αγώνα σε καμία περίπτωση δεν ήταν για λύπηση σιγά μην κλάψεις κιόλας για μία άχρηστη... Τι γράφεις πάλι άσχετε σε όλα λίγα λεπτά λεπτά πριν το goal ο βάζελος πήγε να το καρφώσει αλλά πέρασε η μπάλα δίπλα από το δοκάρι και εκτός από αυτό τούβλο δεν σημαίνει ότι ήταν τυχερό goal επειδή δεν είχε κάνει άλλες φάσεις πιο πριν... Αν δεν έβαζαν τεχνική ο Bernard και μετά ο Χουάνκαρ πως θα έκανε την πάσα για να βάλει goal η τύχη δεν έπαιξε κανένα ρόλο λίγη λογική δεν βλάπτει, σου προτείνω να δεις την ανάλυση των φάσεων από κάποιον διαιτητή μπας και αρχίσει να στροφάρει όλα λάθος τα έγραψες...

Morpheous 26/5/2024 05:04

Αν έχανες από την άεκ στο ψαράδικο τώρα θα ήσουν 4ος οπότε έπαιξες πρώτα από όλα για να βγεις σίγουρα στην Ευρώπη αυτό στο έχουν γράψει και άλλοι όμως ακόμα δεν το έχεις καταλάβει... Τώρα έπιασες και το champions league του χρόνου αλλάζει αλλά είναι πάλι δύσκολο να προκριθείς μακάρι να έμπαινα και εγώ απευθείας στους ομίλους αν δεν πέσουμε πάλι με κάποια ομαδάρα στα playoffs η πρόκριση είναι σίγουρη!!!!

akis.freeb1 26/5/2024 12:18

Αχχχ Ρουλη !!! Ηθελες να μας κοψεις και το πρωταθλημα. Τσιιμπα τωρα ενα αρχιδι.

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πώληση του Πόνσε
Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πώληση του Πόνσε
1 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ 1 ΣΧΟΛΙΟ
Ρουμανία - Ουκρανία 3-0: Σουτάρες, γκολάρες και θρίαμβος για τους «Τρικολόρι»! (video)
Ρουμανία - Ουκρανία 3-0: Σουτάρες, γκολάρες και θρίαμβος για τους «Τρικολόρι»! (video)
1 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ 1 ΣΧΟΛΙΟ
Κύπελλο Γαλλίας: Χούλιγκανς της Παρί επιτέθηκαν σε οπαδούς της Λυών και πυρπόλησαν δύο πούλμαν (video)
Κύπελλο Γαλλίας: Χούλιγκανς της Παρί επιτέθηκαν σε οπαδούς της Λυών και πυρπόλησαν δύο πούλμαν (video)
25/05/2024 20:27 1 ΣΧΟΛΙΟ
Κύπελλο Αγγλίας: Η Γιουνάιτεντ «ξέρανε» την Σίτι με τους πιτσιρικάδες κι έφυγε για Ευρώπη! (video)
Κύπελλο Αγγλίας: Η Γιουνάιτεντ «ξέρανε» την Σίτι με τους πιτσιρικάδες κι έφυγε για Ευρώπη! (video)
25/05/2024 19:04
Απαγόρευση συναθροίσεων τη μέρα του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ
Απαγόρευση συναθροίσεων τη μέρα του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ
25/05/2024 18:42
Μπάγερν Μονάχου: Όλα δείχνουν ότι «κλείνει» τον Κομπανί
Μπάγερν Μονάχου: Όλα δείχνουν ότι «κλείνει» τον Κομπανί
25/05/2024 15:54
Μπαλτάκος: «Έχουμε εργαστεί για να έχουμε έναν πετυχημένο οργανωτικά τελικό»
Μπαλτάκος: «Έχουμε εργαστεί για να έχουμε έναν πετυχημένο οργανωτικά τελικό»
25/05/2024 15:04 2 ΣΧΟΛΙΑ
Super League Κ19: Back to back πρωταθλητές οι Νέοι του Ολυμπιακού!
Super League Κ19: Back to back πρωταθλητές οι Νέοι του Ολυμπιακού!
25/05/2024 14:44
Ντεσπόντοφ: «Πολλοί με επέκριναν όταν πήγα στον ΠΑΟΚ, έχουμε πιθανότητες να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ»
Ντεσπόντοφ: «Πολλοί με επέκριναν όταν πήγα στον ΠΑΟΚ, έχουμε πιθανότητες να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ»
25/05/2024 13:55 1 ΣΧΟΛΙΟ
ΑΕΚ: Ο Γκαρσία στην προεπιλογή του Τρινιντάντ και Τομπάγκο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026
ΑΕΚ: Ο Γκαρσία στην προεπιλογή του Τρινιντάντ και Τομπάγκο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026
25/05/2024 13:32
Λεβαδειακός: «Έκλεισε» και τον Πλέγα
Λεβαδειακός: «Έκλεισε» και τον Πλέγα
25/05/2024 12:52
ΕΛ.ΑΣ. προς τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις με όχημα και τα delivery την ημέρα του τελικού του Κόνφερενς»
ΕΛ.ΑΣ. προς τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις με όχημα και τα delivery την ημέρα του τελικού του Κόνφερενς»
25/05/2024 12:39 1 ΣΧΟΛΙΟ
Περισσότερες ειδήσεις