Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η επιστροφή ενός θρύλου

Η επιστροφή ενός θρύλου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/3/2014 06:34
Στο γήπεδο που λατρεύτηκε ως θρύλος και όπου ακόμα και σήμερα βλέπεις πανό με το όνομα του, επιστρέφει σήμερα μετα από περίπου 2 χρόνια ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος για 90 λεπτά θα επιδιώξει ως παίκτης της Γαλατασαράι να αποκλείσει την ομάδα της καρδιάς του από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Ήταν Αύγουστος του 2004 όταν ο 26χρονος τότε επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού σημείωνε με κεφαλιά το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Τσέλσι σε ένα λονδρέζικο ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας. Ποιος να φανταζόταν εκείνο το μεσημέρι στο «Σέλχαστ Παρκ» πως 8 χρόνια μετά ο ίδιος παίκτης με μία ακόμα κεφαλιά κόντρα στη Μπάγερν θα πετύχαινε το γκολ που θα επέτρεπε τους «μπλε» να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Η επιστροφή ενός θρύλου
Αυτός είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σήμερα την ομάδα που έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρας του, στο γήπεδο που λατρεύτηκε και αποθεώθηκε όσο λίγοι στην ιστορία της Τσέλσι.

Πως μπορείς βέβαια να αδικήσεις τον κόσμο των Λονδρέζων για την αγάπη τους προς τον Ιβοριανό επιθετικό ο οποίος σε 8 χρόνια τίμησε και με το παραπάνω τη φανέλα της ομάδας, πετυχαίνοντας 157 γκολ σε 341 παιχνίδια, όντας πρωταγωνιστής στην κατάκτηση 12 μεγάλων τίτλων που κέρδισε στη «μπλε» θητεία του... Περισσότερους από όσους είχε κερδίσει η Τσέλσι χωρίς αυτόν σε 100 χρόνια ζωής!

Οι 9 εκ των 12 τίτλων που κατέκτησε ήταν Κύπελλα και κατάφερε να σκοράρει σε όλους τους τελικούς! Η μοναδική φορά που δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ήταν στο Κομιούνιτι Σίλντ του 2009 με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Ωστόσο η Τσέλσι νίκησε στα πέναλτι με εκείνον να ευστοχεί από την άσπρη βούλα! Πώς να μην αποκτήσει το προσωνύμιο, «ο άνθρωπος των τελικών»;

Η επιστροφή ενός θρύλου
Αναμφίβολα, η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του και τελευταία με την μπλε φανέλα ήταν η βραδιά στο Μόναχο… Εκεί όπου με «καρφωτή» κεφαλιά στο 88’ οδήγησε από το… πουθενά τον τελικό με τη Μπάγερν στην παράταση και με «κρύο» αίμα νίκησε από την άσπρη βούλα τον Νόιερ, οδηγώντας στο τελευταίο του παιχνίδι την Τσέλσι στην κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της. Υπάρχει αλήθεια καλύτερος τρόπος για να πεις αντίο;

Ο ίδιος, λίγες εβδομάδες νωρίτερα αναγκάστηκε να παίξει μέχρι και ως πλάγιος μπακ (!) στον συγκλονιστικό ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», εκεί όπου η Τσέλσι των 10 παικτών κράτησε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα απέναντι στην… παρέα του Λιονέλ Μέσι που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στον τελικό.

Η επιστροφή ενός θρύλου
Με 10 και με 12 γκολ αντίστοιχα, ήταν από τα πρώτα «βιολιά» στα back-to-back πρωταθλήματα της Τσέλσι το 2005 και το 2006. Ο ίδιος την επόμενη χρονιά πέτυχε 20 τέρματα όμως δεν ήταν αρκετό για να στερήσει τον τίτλο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο πήρε το… αίμα του πίσω το 2010 όταν με 29 γκολ στο πρωτάθλημα και με δικό του τέρμα στον τελικό του Κυπέλλου με τη Πόρτσμουθ, οδήγησε τους «μπλε» στο πρώτο «νταμπλ» της ιστορίας τους.

Βέβαια, ο Ντιντιέ δεν θα αντιμετωπίσει μόνο τον σύλλογο με τον οποίο έγραψε ιστορία, αλλά και τον άνθρωπο που του έδωσε το βήμα να ξετυλίξει το πλούσιο ταλέντο του στο κορυφαίο επίπεδο. Ο λόγος για τον Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος ήταν αυτός που έφερε τον Ιβοριανό στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2004 έναντι του ποσού-ρεκόρ (τότε) των 24 εκατ. λιρών, κίνηση που αποδείχθηκε κάτι… παραπάνω από επιτυχημένη.

«Όταν πήγα στην Τσέλσι δεν είχα ακόμα πολλές εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο, επομένως δεν ήξερα εάν θα τα καταφέρω. Ωστόσο τότε ήρθε ο Μουρίνιο και μου είπε: “Ήρθες στην ομάδα μου και θα σε κάνω έναν από τους κορυφαίους φορ της Πρέμιερ Λιγκ“», δήλωσε πρόσφατα για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Η επιστροφή ενός θρύλου
Το βράδυ της Τρίτης λοιπόν, ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιριστής θα βρεθεί ξανά για 90 λεπτά στο μέρος που έχει ζήσει τις κορυφαίες στιγμές στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Στο γήπεδο όπου 42 χιλιάδες περίπου θα έχουν την ευκαιρία να αποθεώσουν για ακόμα μια φορά τον κορυφαίο, κατά πολλούς, επιθετικό που φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι...

Εκεί όπου ακόμα και σήμερα, δύο χρόνια μετά από την αποχώρηση του υπάρχει κρεμασμένο πανό (photo) που θυμίζει στους παλιούς και μαθαίνει στους νέους οπαδούς της ομάδας πως ο… «Ντρογκμπά είναι θρύλος».

Υ.Σ Έχοντας πετύχει 13 γκολ σε 14 παιχνίδια απέναντι στην Άρσεναλ με τη φανέλα της Τσέλσι, σίγουρα ο Ζοζέ Μουρίνιο θα… ευχόταν να είχε στο ρόστερ του τον Ιβοριανό επιθετικό για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τους «κανονιέρηδες» στο «Μπριτζ»...

Οι τίτλοι του Ντρογκμπά με την Τσέλσι:

*Τρία πρωταθλήματα Αγγλίας (2004-05, 2005-06, 2009-10)

*Τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας (2007, 2009, 2010, 2012)

*Δύο Λιγκ Καπ Αγγλίας (2005, 2007)

*Ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2012)

*Δύο Κομιούνιτι Σίλντ (2005, 2009)

Δέκα κορυφαία γκολ του Ντρογκμπά με τη μπλε φανέλα:



12 λεπτά… γκολ:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.