Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ από την Αταλάντα «βάζει» έκτη ιταλική ομάδα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ!

Η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ από την Αταλάντα «βάζει» έκτη ιταλική ομάδα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ!

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
23/5/2024 01:42
Η Αταλάντα έγραψε ιστορία κατακτώντας το Γιουρόπα Λιγκ, με την επιτυχία αυτή πάντως να φέρνει χαμόγελα και στη Ρόμα και να δίνει την ευκαιρία στη Σέριε Α να εκπροσωπηθεί με έξι ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2024-25, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ παίρνει εξάλλου αυτόματα ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η Αταλάντα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, μέσω της 5ης θέση του πρωταθλήματος, αφού η Ιταλία μαζί με τη Γερμανία είχαν τις καλύτερες βαθμολογικές συγκομιδές της σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής δικαιούνται μία παραπάνω ομάδα στα «αστέρια».

Η Αταλάντα λοιπόν ως κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ πλέον δεν έχει ανάγκη το εξτρά εισιτήριο που πηγαίνει αυτομάτως στην 6η ομάδα της κατάταξης της Σέριε που είναι η Ρόμα!

Για να ευνοηθούν όμως οι «τζαλορόσι» πρέπει η «Ντέα» να μην τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος αλλιώς θα αγωνιστούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Με τα τωρινά δεδομένα πάντως η Αταλάντα βρίσκεται στην 5η θέση και στο -2 από την τέταρτη Γιουβέντους, αλλά με ματς λιγότερο, έχοντας δηλαδή -αδιάφορες βαθμολογικά- αναμετρήσεις.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.