Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Πήρε εκδίκηση η Άρσεναλ (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Πήρε εκδίκηση η Άρσεναλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/2/2014 20:00
Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε τη Άρσεναλ, η οποία κέρδισε με 2-1 την Λίβερπουλ στο «Έμιρειτς» και πήρε εκδίκηση για την ήττα της με το «βαρύ» 5-1 την προηγούμενη εβδομάδα στο «Άνφιλντ» για το πρωτάθλημα. Με Έβερτον στα προημιτελικά οι «κανονιέρηδες», διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι η Λίβερπουλ.

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Μπάγερν, η Άρσεναλ κέρδισε με 2-1 την Λίβερπουλ στο «Έμιρειτς» και προκρίθηκε στα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την άλλη ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, Έβερτον.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι πρωταθλήματος στο «Άνφιλντ», η Άρσεναλ ήταν πιο προσεκτική και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Τσάμπερλειν στο 16’ και με τον Ποντόλσκι στο 47’. Ωστόσο η Λίβερπουλ επέστρεψε στο παιχνίδι, καθώς στο 59’ ο Σουάρες κέρδισε πέναλτι και ο Τζέραρντ το μετουσίωσε σε γκολ, μειώνοντας σε 2-1.

Μάλιστα οι «κόκκινοι» είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, ωστόσο ο Φαμπιάνσκι «κατέβασε ρολά» και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να φτάσει στην ισοφάριση.

Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά εάν ο Γουέμπ δεν καταλόγιζε καθαρό πέναλτι για ανατροπή του Σουάρες από τον Τσάμπερλειν λίγα λεπτά μετά το 2-1!

Παράπονα για την διαιτησία είχαν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη που δεν καταλογίστηκε στον Τζέραρντ μετά από τάκλιν του αρχηγού της Λίβερπουλ σε διεκδίκηση της μπάλας.

Όπως και να’ χει το σφύριγμα της λήξης έχρισε νικήτρια την Άρσεναλ, η οποία πέρασε στους «8» του Κυπέλλου σε αντίθεση με τη Λίβερπουλ η οποία επικεντρώνει πλέον το βλέμμα της αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

Στους «8» η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!


Κύπελλο Αγγλίας: Πήρε εκδίκηση η Άρσεναλ (video)
Με δύο γκολ του Πόρτερ στο 90’ (πεν.) και στο 90+2’, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκανε την ανατροπή απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ (3-1) και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8», εκεί που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Σέφιλντ Γουένσντεϊ εφόσον αυτή κερδίσει την Τσάρλτον στο δικό της ζευγάρι.

Τι και αν στο πρωτάθλημα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Λιγκ 1 που οδηγούν στην 4η κατηγορία; Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κέρδισε με ανατροπή την Νότιγχαμ Φόρεστ και μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και τη συμμετοχή της στον ημιτελικό του Γουέμπλει.

Η ομάδα του Νάιτζελ Κλαφ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πάτερσον στο 28΄ αλλά δεν τα παράτησε και έκανε την ανατροπή, με τον Κοάντι να ισοφαρίζει στο 66’, ενώ ο Πόρτερ στο 90’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 2-1.

Μάλιστα ο ίδιος στο 90+2’ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να περνάει έτσι στους «8» εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στην έδρα της τον νικητή του ζευγαριού Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Τσάρλτον, κάτι που σημαίνει πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε ντέρμπι του Σέφιλντ στα προημιτελικά!

Από την πλευρά της η Νότιγχαμ, η οποία ξεκίνησε χωρίς τους Τζεμπούρ (πέρασε στο 70’) και Αμπντούν (πέρασε στο 78’), επικεντρώνεται πλέον στην προσπάθεια της να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα γκολ στο Άρσεναλ - Λίβερπουλ:



Και… μπονους η αστεία αντίδραση του Γουέμπ στο άγγιγμα του Στέρλινγκ



Τα αποτελέσματα των «16»:


Σάββατο

Σάντερλαντ – Σαουθάμπτον 1-0

Κάρντιφ – Γουίγκαν 1-2

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Τσάρλτον (αναβλήθηκε)

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 2-0

Κυριακή

Έβερτον – Σουόνσι 3-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-1

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 2-1

Δευτέρα

Μπράιτον – Χαλ (21:45)

Τα ζευγάρια στους «8»:


Άρσεναλ – Έβερτον

Μπράιτον/Χαλ – Σάντερλαντ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ/Τσάρλτον

Μάντσεστερ Σίτι - Γουίγκαν

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.