Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Με κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών λόγω FFP κινδυνεύει η Νότιγχαμ Φόρεστ» γράφουν οι Άγγλοι

«Με κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών λόγω FFP κινδυνεύει η Νότιγχαμ Φόρεστ» γράφουν οι Άγγλοι

Συντάκτης: Agones team
Agones team
2/1/2024 22:06
Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να αντιμετωπίσει αφαίρεση βαθμών εάν κριθεί ότι ο σύλλογος έχει παραβιάσει τους κανόνες του Financial Fair Play της Πρέμιερ Λιγκ όπως αναφέρει δημοσίευμα του «The Athletic». «Ο σύλλογος έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις του», λένε οι «κόκκινοι».

Με ποινή αφαίρεσης βαθμών όπως συνέβη με την Έβερτον φέρεται ότι κινδυνεύει η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «The Athletic» οι «κόκκινοι» είναι μια από τις ομάδες που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίασεις των κανόνων του οικονομικού Fair Play της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές που εισήγαγε η Λίγκα σημαίνουν ότι όλοι οι σύλλογοι έπρεπε να υποβάλουν τους λογαριασμούς τους για το 2022-23 έως τις 31 Δεκεμβρίου, αντί τον Μάιο, με τυχόν παραβιάσεις και επακόλουθες χρεώσεις να επιβεβαιώνονται έως τα τέλη Ιανουαρίου. Η αλλαγή του συστήματος σημαίνει ότι τυχόν βασικές παραβάσεις των κανονισμών θα αντιμετωπίζονται εγκαίρως για να επιβάλλονται τιμωρίες, όπως αφαίρεση βαθμών, την ίδια σεζόν.

Οι κατευθυντήριες γραμμές προβλέπουν ότι οι σύλλογοι επιτρέπεται να σημειώσουν απώλειες το πολύ 105 εκατ. λιρών σε μια περίοδο τριών ετών. Η Φόρεστ ανέφερε ετήσια απώλεια 45,6 εκατ. λιρών στα τελευταία στοιχεία της. Ωστόσο, επειδή ο σύλλογος ήταν στη στην Τσάμπιονσιπ σε ένα μέρος της τριετίας, το ύψος των επιτρεπόμενων απωλειών είναι ακόμη μικρότερο.

Οι απώλειες της Φόρεστ θα περιοριστούν στα 61 εκατ. λίρες τα οποία αναλύονται σε 13 εκατ. λίρες για τις σεζόν 2020-21 και 2021-22 όταν ήταν στο Τσάμπιονσιπ, συν 35 εκατ. λίρες για την περασμένη σεζόν, την πρώτη στην πρώτη κατηγορία.

Νότιγχαμ: «Ο σύλλογος έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις του»

Ο σύλλογος πιστεύει ότι έχει εργαστεί εντός των ορίων αυτών των κανονισμών και θα υπερασπιστεί την υπόθεσή του. Σε ανακοίνωση του υποστηρίζει:

«Ο σύλλογος έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις του όσον αφορά τις αναφορές σε σχέση με τους αναθεωρημένους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας της Πρέμιερ Λιγκ.

Η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ θα δημιουργεί πάντα προκλήσεις και η αντιμετώπιση των μπόνους ανόδου είναι μόνο ένα τέτοιο παράδειγμα.

Ο σύλλογος προσεγγίζει όλες αυτές τις προκλήσεις έχοντας στο μυαλό του τη μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητά του, όπως προέβλεπαν οι κανόνες της Πρέμιερ Λιγκ
».

Η Φόρεστ έχει αγοράσει 42 παίκτες από τότε που εξασφάλισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ το 2022 και είχε επίγνωση της ανάγκης να συγκεντρώσει κεφάλαια για αρκετό διάστημα.

Η πώληση του αστέρα της ακαδημίας Μπρέναν Τζόνσον για την Τότεναμ τον Σεπτέμβριο αντί του ποσού-ρεκόρ των 47.5 εκατ. λιρών θεωρήθηκε απαραίτητη για την εξισορρόπηση των βιβλίων.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.