Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Έχασε τα… άχαστα αλλά ένα γκολ ήταν αρκετό

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Έχασε τα… άχαστα αλλά ένα γκολ ήταν αρκετό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/11/2023 18:59
Η ΑΕΚ με το γκολ του Τσούμπερ από το 7ο λεπτό, πέρασε... μόνο με 1-0 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και έπιασε ξανά τον Ολυμπιακό στην 2η θέση. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για την «Ένωση», η οποία δεν «κλείδωσε» το ματς αλλά δεν το πλήρωσε.

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την ΑΕΚ ώστε να φύγει με το «διπλό» (1-0) από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η «Ένωση», που πέρσι είχε ηττηθεί στους «Ζωσιμάδες», προηγήθηκε μόλις στο 7’ με γκολ του Τσούμπερ και στη συνέχεια σπατάλησε πολύ μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο. Στην επανάληψη η ομάδα του Αλμέιδα κατέβασε ταχύτητα και δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική αλλά δεν το πλήρωσε απέναντι σ' έναν ΠΑΣ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους στο ματς, με εξαίρεση τη διπλή μεγάλη ευκαιρία στο 10’ με Μπάλαν και Παμλίδη.

Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ, με την ΑΕΚ να ντουμπλάρει τις νίκες της μετά από αυτή με την Λαμία (3-0) και να πιάνει ξανά τον Ολυμπιακό στην 2η θέση με 27 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που έχει ματς λιγότερο. Πλέον συγκεντρώνει το βλέμμα της για το κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης με την Μπράιτον στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρέμεινε χωρίς νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας 11 παιχνίδια δίχως νίκη (0-4-7) και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, υπερτερώντας σε ισοβαθμία με τον Βόλο στους 7 βαθμούς,.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Θανάσης Στάικος ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κλέιμαν στο τέρμα και τετράδα της άμυνας τους Τσαούση, Εραμούσπε, Παντελάκη και Πανάγου. Οι Καραχάλιος και Ριένστρα ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τους Τζίμα και Ροσέρο στα δύο άκρα και τον Παμλίδη πίσω από τον προωθημένο Μπάλαν.

Στον αντίποδα, ο Ματίας Αλμέιδα κατέβασε την ΑΕΚ με Στάνκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ και τετράδα της άμυνας τους Μοχαμάντι, Κάλενς, Βίντα και Σιντιμπέ. Δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Πινέδα και Σιμάνσκι με τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στα δύο άκρα, ενώ ο Μάνταλος έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Τσούμπερ.

Γκολ με το... καλημέρα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο ματς, παίζοντας με μεγάλη ένταση από τα πρώτα λεπτά και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Στο 2’ το σουτ του Σιμάνσκι έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 4’ ο Ελίασον βρέθηκε σε καλή θέση αλλά σημάδεψε τον Κλέιμαν. Η πίεση της «Ένωσης» μετουσιώθηκε σε γκολ στο 7ο λεπτό. Οι παίκτες του Αλμέιδα έκρυψαν τη μπάλα με συνεχόμενες πάσες και ο Τσούμπερ την έστειλε στα δίχτυα με έξοχο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Έχασε το... άχαστο ο ΠΑΣ και στη συνέχεια τον μιμήθηκε η ΑΕΚ

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 10’ είχε διπλή τεράστια χαμένη ευκαιρία για να φέρει το σκορ στα ίσα. Ο Ροσέρο πάτησε στην περιοχή, έχασε τη μπάλα από την παρέμβαση του Μοχαμάντι αλλά ο Μπάλαν ήρθε από πίσω και με απευθείας σουτ υποχρέωσε τον Στάνκοβιτς σε μεγάλη επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παμλίδης είχε κενό τέρμα μπροστά του αλλά... κατάφερε να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό, με τη μπάλα να πήγαινε πάνω κάτω. Στο 12’ ο Κάλενς έκοψε σωτήρια τον Μπάλαν προτού βγει σε τετ-α-τετ, στη συνέχεια της φάσης ο Γκατσίνοβιτς πάτησε στην περιοχή του ΠΑΣ αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Κλέιμαν. Τέσσερα λεπτά μετά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Πινέδα, ενώ στο 26’ η «Ένωση» σπατάλησε άλλη πολύ μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα του Μοχαμάντι από τα αριστερά, ο Τσούμπερ έπιασε την κοντινή κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Κλέιμαν να αποκρούσει με τη βοήθεια του δοκαριού και στο ριμπάουντ ο Ελβετός επιθετικός αστόχησε ουσιαστικά σε κενή εστία.

Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα υπέπιπταν συχνά σε λάθη, απόρροια και του πρέσινγκ που ασκούσε η ΑΕΚ και στο 32’ οι «κιτρινόμαυροι» σπατάλησαν νέα τεράστια ευκαιρία. Ο Τσούμπερ έστρωσε με τακουνάκι στον Μάνταλο, εκείνος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Κλέιμαν να διώχνει και στη συνέχεια ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε σε ανυπεράσπιστη εστία. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση σ’ ένα «χορταστικό» πρώτο ημίχρονο όπου το 1-0 μοιάζει πολύ φτωχό μπροστά στις ευκαιρίες που χάθηκαν.

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να έλεγχε το παιχνίδι χωρίς όμως να απειλεί την αντίπαλη εστία. Στο 66’ ο Στάικος προχώρησε σε διπλή αλλαγή βάζοντας τους Γκάρο και Λεό αντί ων Μπάλαν και Τζίμα και στο 72’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μια καλή προϋπόθεση για γκολ με τον Ροσέρο ο οποίος κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Κάλενς.

Ο Αλμέιδα προχώρησε σε τετραπλή (!) αλλαγή στο 74’ βάζοντας τους Άμραμπατ, Πισάρο, Γαλανόπουλο και Πόνσε αντί των Ελίασον, Μάνταλου, Πινέδα και Τσούμπερ. Λίγο αργότερα αντικατέστησε και τον Κάλενς που αισθάνονταν ενοχλήσεις, βάζοντας στο ματς τον Μήτογλου, ενώ στον αντίποδα ο Στάικος πέρασε τον Κόντε στη θέση του Ροσέρο «φρεσκάροντας» την επίθεση.

Έλεγξε το ματς η «Ένωση»

Η ΑΕΚ διατηρούσε την κατοχή της μπάλας και όσο περνούσαν τα λεπτά έβρισκε περισσότερους χώρους, αλλά δεν έκανε σωστές επιλογές. Η πρώτη της αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 86’ με ένα μακρινό σουτ του Γαλανόπουλου που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Ο ΠΑΣ παρότι έμεινε «ζωντανός» στο ματς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κρατήσει μπάλα και να πιέσει προς το τέλος για το γκολ της ισοφάρισης. Στις καθυστερήσεις κέρδισε τρεις στατικές φάσεις γεμίζοντας την περιοχή της ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, καταγράφοντας ένα πλασέ του Πανάγου στα όρια της περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει στον Εραμούσπε και να καταλήγει άουτ.

Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε με την ΑΕΚ να φεύγει νικηφόρα από τα Ιωάννινα και να συγκεντρώνει πλέον το βλέμμα της στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπράιτον στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ παραμένει χωρίς νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, υπερτερώντας σε ισοβαθμία με τον Βόλο ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πανάγου, Καραχάλιος (94' Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66' Λέο), Παμλίδης, Ροσέρο (85' Κόντε), Μπάλαν (66' Γκάρο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Κάλενς (83' Μήτογλου), Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα (75' Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (75' Άμραμπατ), Μάνταλος (75' Πισάρο), Τσούμπερ (75' Πόνσε)

«Αχτύπητος» εκτός έδρας ο Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Έχασε τα… άχαστα αλλά ένα γκολ ήταν αρκετό
Στο ματς που άνοιξε την αυλαία του σημερινού προγράμματος της Σούπερ Λιγκ, ο Αστέρα Τρίπολης νίκησε με 3-1 την Κηφισιά στην Καισαριανή και επέκτεινε σε τέσσερα ματς το αήττητο σερί μακριά από την Αρκαδία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάντζης ο οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 13’ έπειτα από φάουλ του Γκος ενώ στο 34’ ο Έλληνας άσος έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Ρεγκίς ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά για το 2-0. Όλα αυτά ενώ η Κηφισιά είχε μπει καλύτερα στο παιχνίδι έχοντας σημαντική στιγμή στο 7’ με πλασέ του Πρίτσα το οποίο «έβγαλε» ο Παπαδόπουλος ενώ δύο λεπτά μετά ο Καστάνιο απομάκρυνε σωτήρια το γύρισμα του Οζέγκοβιτς.

Μετά το 2-0, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές για να μειώσουν πριν το ημίχρονο. Στο 39' ο Μποτία σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι ενώ στο 45' ο Βαφέας αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση. Οι νεοφώτιστοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στην επανάληψη και στο 70’ σπατάλησαν τεράστια φάση για να επιστρέψουν στο ματς με τον Παπαδόπουλο να νικά σε τετ-α-τετ τον Αντερέγκεν.

Ο Αστέρας κράτησε το μηδέν και στο 73’ «κλείδωσε» τη νίκη με πλασέ του Ζουκάνοβιτς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκος. Το μόνο που κατάφερε η Κηφισιά ήταν να μειώσει σε 3-1 με ωραία ενέργεια και τελείωμα του Μπιφουμά μέσα από την περιοχή.

Με το τρίποντο ο Αστέρας ανέβηκε στην 8η θέση με 14 βαθμούς και στο -2 από την εξάδα, ενώ στον αντίποδα η Κηφισιά έμεινε στους 8 και βρίσκεται στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (83' Παρράς), Λάντρ, Μποτία (71' Ιλιεφ), Μασούρας, Βαφέας, Ιπαλίμπο, Οζέγκοβιτς, Πρίτσας (84' Μπιφουμά), Αντερέγκεν (71' Ματέους Σάντος), Τεττέι

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (87' Άλβαρες), Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Γκος (77' Σουρλής), Καλτσάς (64' Σίτο), Μουνάφο (86' Ντιάρα), Ρεγκίς (77' Ζουγλής), Μάντζης


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
9 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
«Έφυγε» ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Τέρι Βέναμπλς
«Έφυγε» ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Τέρι Βέναμπλς
26/11/2023 15:48
«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Πέδρο Άλβες»
«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Πέδρο Άλβες»
26/11/2023 10:32
ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: «Χόρεψε» στη βροχή ο «Δικέφαλος του Βορρά»
ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 5-0: «Χόρεψε» στη βροχή ο «Δικέφαλος του Βορρά»
25/11/2023 21:24
Μαρτίνεθ: «Δυσκολευτήκαμε να μπούμε στο ρυθμό του παιχνιδιού»
Μαρτίνεθ: «Δυσκολευτήκαμε να μπούμε στο ρυθμό του παιχνιδιού»
25/11/2023 20:05
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Νίκη με ανατροπή για τους «ερυθρόλευκους»
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Νίκη με ανατροπή για τους «ερυθρόλευκους»
25/11/2023 19:25
Φαν Βέερτ: «Όσο δεν παίζεις, σκέφτεσαι για το μέλλον»
Φαν Βέερτ: «Όσο δεν παίζεις, σκέφτεσαι για το μέλλον»
25/11/2023 18:12
Στο δρόμο για το ταμείο: Η τριάδα των συντακτών του Agones.gr
Στο δρόμο για το ταμείο: Η τριάδα των συντακτών του Agones.gr
25/11/2023 09:00
ΟΦΗ-Βόλος 1-1: Πάλι δεν κέρδισαν οι Κρητικοί, άντεξαν με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι (video)
ΟΦΗ-Βόλος 1-1: Πάλι δεν κέρδισαν οι Κρητικοί, άντεξαν με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι (video)
24/11/2023 20:27
Ολυμπιακός: Κατέθεσε επίσημα την προσφυγή στο CAS
Ολυμπιακός: Κατέθεσε επίσημα την προσφυγή στο CAS
24/11/2023 19:13
Πανσερραϊκός: «Έδεσε» τον Σοφιανό μέχρι το 2026
Πανσερραϊκός: «Έδεσε» τον Σοφιανό μέχρι το 2026
24/11/2023 17:37
Περισσότερες ειδήσεις