Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Τέρι Βέναμπλς

«Έφυγε» ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Τέρι Βέναμπλς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/11/2023 15:48
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Τέρι Βέναμπλς, ο οποίος οδήγησε τα «τρία λιοντάρια» στα ημιτελικά του Euro 1996 και είχε κατακτήσει τίτλους με Μπαρτσελόνα και Τότεναμ.

Σε πένθος βυθίστηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τέρι Βέναμπλς σε ηλικία 80 ετών μετά από μάχη με μακροχρόνια ασθένεια.

Ο Βέναμπλς ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Αγγλίας από το 1994 έως το 1996 οδηγώντας της έως τα ημιτελικά του Euro 1996 εκεί όπου τα «τρία λιοντάρια» αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Γερμανία μετά το άστοχο χτύπημα του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού Γκάρεθ Σάουθγκέιτ.

Ο ίδιος είχε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες ως προπονητής και σε διασυλλογικό επίπεδο. Έχτισε το όνομα του στην Κρίσταλ Πάλας την οποία ανέλαβε στην τρίτη κατηγορία και την οδήγησε στα μεγάλα σαλόνια. Συνέχισε στη γειτονική ΚΠΡ την οποία οδήγησε επίσης στην πρώτη κατηγορία, ενώ ακολούθησε η θητεία του στην Μπαρτσελόνα την τριετία 1984-87. Με τους Καταλανούς κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Ισπανίας ενώ τη σεζόν 1985-86 τους οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου έχασε το τρόπαιο από την Στεάουα του Ντουκαντάμ στα πέναλτι. Επέστρεψε στο Νησί για λογαριασμό της Τότεναμ, με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Κομιούνιτι Σιλντ.

Ο ίδιος πανηγύρισε τίτλους και ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος ως μέσος τη δεκαετία του 60’, κατακτώντας ένα Λιγκ Καπ Αγγλίας και ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας με την Τσέλσι, καθώς επίσης ένα Κύπελλο και ένα Κομιούνιτι Σιλντ με την Τότεναμ.

Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας, Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος έπαιξε υπό τον Βέναμπλς στη Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αγγλίας, δήλωσε: «Νιώθω συντετριμμένος που άκουσα ότι ο Τέρι Βέναμπλς πέθανε. Ο καλύτερος, πιο καινοτόμος προπονητής στον οποίο είχα το προνόμιο και τη χαρά να παίξω. Ήταν πολύ περισσότερα, ωστόσο, από απλά ένας εξαιρετικός μάνατζερ. Ήταν ζωηρός, ήταν γοητευτικός, ήταν πνευματώδης, ήταν φίλος. Θα λείψει πολύ».

Ο πρώην άσος της Αγγλίας Άλαν Σίρερ, μέλος της ομάδας του Euro 96, είπε: «Εξαιρετικά θλιβερά νέα. Ο σπουδαίος Τέρι Βέναμπλς πέθανε. RIP Boss. Σου χρωστάω τόσα πολλά. Ήσουν καταπληκτικός».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.