Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρίο Άβε: «Το 80% των μετοχών και επένδυση 20.5 εκατ. ευρώ από τον Μαρινάκη έως τον Ιούνιο του 2024»

Ρίο Άβε: «Το 80% των μετοχών και επένδυση 20.5 εκατ. ευρώ από τον Μαρινάκη έως τον Ιούνιο του 2024»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
21/11/2023 02:11
Η Ρίο Άβε γνωστοποίησε επισήμως τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κυριακής (19/11) με τα μέλη να υπερψηφίζουν την πρόταση της πώλησης του συλλόγου στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος θα προχωρήσει σε μια πρώτη επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Επιβεβαιώθηκε επισήμως η μεγάλη επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην πορτογαλική Ρίο Άβε. Ο σύλλογος μέσω δελτίο Τύπου που ανάρτησε το βράδυ της Δευτέρας (20/11) έκανε γνωστά όσα έγιναν στο Δ..Σ της Κυριακής (19/11) όπου 555 μέλη από τα 596 που έδωσαν το «παρών» ψήφισαν υπέρ της επένδυσης Μαρινάκη, ο οποίος θα πάρει το 80% της Ριό Άβε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο Ευάγγελος Μαρινάκης εγγυάται άμεσα την οικονομική ισορροπία του Συλλόγου, με διευθέτηση οφειλών και μείωση των υποχρεώσεων, εκτός από την επένδυση στην κύρια ομάδα τον Ιανουάριο, στο μεταγραφικό παζάρι. Επιπλέον, βραχυπρόθεσμα προτεραιότητα θα είναι οι βελτιώσεις υποδομής στο στάδιο Rio Ave FC, καθώς και η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη της Ακαδημίας του Συλλόγου. Μια επένδυση 20,5 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι εγγυημένη μέχρι τον Ιούνιο του 2024, μετά την οποία ο επενδυτής θα δεσμευτεί σθεναρά στη συνέχιση της πολιτικής ανάπτυξης και επιβεβαίωσης της Rio Ave FC, ως βασικού μετόχου της»

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Σήμερα είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές μέρες στη ζωή της FC Rio Ave".

Τα λόγια ήταν από την Αλεξανδρίνα Κρουζ, Πρόεδρο του ΔΣ, στην έναρξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε αυτή την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Vila do Conde, μπροστά σε σχεδόν 600 μέλη.

Το σύνθημα που έδωσε η Πρόεδρος αναμφίβολα ακολουθήθηκε από τα μέλη σε σχεδόν τέσσερις ώρες συζήτησης και διευκρινίσεων, που μετέτρεψαν αυτή τη στιγμή σε μια από τις πιο επίκαιρες από την ίδρυση του Συλλόγου

Απευθυνόμενη στο κοινό, η Αλεξανδρίνα Κρουζ περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της Rio Ave FC και τους λόγους αυτής της έκτακτης κλήσης, αναφέροντας τους παράγοντες που την καθιστούν καθοριστική για το μέλλον του συλλόγου.

«Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και έχει αλλάξει τη φιλοσοφία του και το κέντρο δράσης του. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πάθος, αλλά είναι επίσης ένας πολύπλοκος επιχειρηματικός κόσμος. Και το να μην ακολουθούμε αυτή την εξέλιξη, να μην συνεχίζουμε να θέλουμε να μεγαλώνουμε και να έχουμε τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε, σημαίνει να αποδεχθούμε την ήττα και να μείνουμε ανεπανόρθωτα πίσω. (…)

Ο υποβιβασμός και η υπόθεση Olinga μας έσυραν σε βαθιά κρίση. Υπάρχουν περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε υποχρεώσεις και διακυβεύονται οι ζωές πολλών οικογενειών. Είναι μια εύθραυστη κατάσταση όταν αντιμετωπίζουμε προμηθευτές που δεν λαμβάνουν πληρωμή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Είναι οι δεσμεύσεις απέναντι στην Πολιτεία που βλέπουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε. Μην νομίζετε ότι πρόκειται για δραματοποίηση, πολλοί νόμιζαν ότι ήμουν δραματική, αλλά είναι πραγματικότητα. Έχουμε την ευθύνη για περισσότερα από 600 παιδιά και νέους στην εκπαίδευσή μας. Η Rio Ave FC βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση
».

Επισημαίνοντας αρκετές ιστορίες επιτυχίας, η Αλεξανδρίνα Κρουζ τόνισε τον δρόμο που πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσει η Rio Ave FC, στην ίδια γραμμή με αρκετούς συλλόγους στην Πορτογαλία που είναι σήμερα ισχυρότεροι με τις επιτυχημένες συνεργασίες που έχουν δημιουργήσει.

«Το τοπίο γύρω μας έχει εξελιχθεί και όλοι πρέπει να το γνωρίζουμε. Πιστεύετε ότι ήταν τυχαίο που άλλοι σύλλογοι άρχισαν να είναι πιο ανταγωνιστικοί, να βελτιώνουν τις συνθήκες τους, να δομούνται στη οργάνωση και να έχουν αποτελέσματα σαν αυτά που είχαμε ήδη; Είναι απόδειξη ότι σχεδόν όλοι οι σύλλογοι της 1ης και της 2ης λίγκας αναζητούν ξένα επενδυτικά μοντέλα.

Τα παραδείγματα είναι πολλά: Μπράγκα, Φαμαλικάο, Εστορίλ, Πορτιμονένσε, Φαρένσε, Τσάβες κ.λπ. Είναι διαστρεβλωμένη η ιστορία αυτών των συλλόγων; Δεν είναι περήφανα τα μέλη για το Σύλλογο; Είναι αυτοί οι σύλλογοι πιο κοντά στην επιτυχία από εμάς ή όχι

Αγαπητά μέλη, με ανοιχτή καρδιά, αν δεν θεωρούσατε αυτή την πρόταση πολύ θετική, έγκυρη και ικανή να επαναφέρει την Rio Ave FC στο δρόμο της επιτυχίας, δεν θα ερχόσασταν εδώ για να την παρουσιάσετε. Δεν έχω σχέδιο Β. Ανέλαβα την υποψηφιότητά μου με το θάρρος και την πεποίθηση ότι θα μπορέσω να βρω μια λύση για τη Rio Ave FC. Και το έκανα. Μια καλή λύση. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μια εξαιρετική λύση για την Rio Ave FC
».

Παρουσιάζοντας την επενδυτική πρόταση που επέλεξε το Δ.Σ, μεταξύ όλων όσων ελήφθησαν αυτούς τους μήνες, ο Πρόεδρος την εξέτασε μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ο επιχειρηματίας, ελληνικής υπηκοότητας, έχει κάνει μια ισχυρή επένδυση στο διεθνές ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό (Ελλάδα) και τη Νότιγχαμ Φόρεστ (Αγγλία), με αποδεδειγμένη εμπειρία και πολλούς τίτλους που έχει κατακτήσει, έχοντας κάνει επίσης όνομα στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι το πρόσωπο της ικανότητας και της αριστείας στην αθλητική διαχείριση που ηγείται αυτής της πρότασης και ότι η Αλεξανδρίνα Κρουζ εξήγησε ότι θέλει το 80% του κεφαλαίου ενός future SAD της Rio Ave FC.

Για το σκοπό αυτό, ο Ευάγγελος Μαρινάκης εγγυάται άμεσα την οικονομική ισορροπία του Συλλόγου, με διευθέτηση οφειλών και μείωση των υποχρεώσεων, εκτός από την επένδυση στην κύρια ομάδα τον Ιανουάριο, στο μεταγραφικό παζάρι. Επιπλέον, βραχυπρόθεσμα προτεραιότητα θα είναι οι βελτιώσεις υποδομής στο στάδιο Rio Ave FC, καθώς και η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη της Ακαδημίας του Συλλόγου.

Μια επένδυση 20,5 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι εγγυημένη μέχρι τον Ιούνιο του 2024, μετά την οποία ο επενδυτής θα δεσμευτεί σθεναρά στη συνέχιση της πολιτικής ανάπτυξης και επιβεβαίωσης της Rio Ave FC, ως βασικού μετόχου της.

Στο τραπέζι βρίσκεται το έντονο ενδιαφέρον αυτού του συνεργάτη για την ανάπτυξη της Rio Ave FC σε όλους τους τομείς, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αρχές και αξίες που καθοδηγούν την ταυτότητα του Συλλόγου μεταξύ των μελών του, κάτι που η Διοίκηση δεν θα κάνει ποτέ χωρίς.

Αφού άκουσαν την παρουσίαση της πρότασης στη Συνέλευση από την Πρόεδρο Αλεξανδρίνα Κρουζ, τα μέλη εξέφρασαν μια σειρά από εύλογες αμφιβολίες και ανησυχίες σχετικά με, κυρίως, τους όρους διασφάλισης του Συλλόγου, ιδίως όσον αφορά τη θέση της στο SAD, τα δικαιώματα προτίμησης ή τα περιουσιακά στοιχεία.

Σε μια τόσο καθοριστική στιγμή, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, θεμιτές και φυσικές, και η Alexandrina Cruz προσπάθησε να τις διαλύσει όσο το δυνατόν περισσότερο, και κυρίως αναπαύοντας τους συνεργάτες σχετικά με τη συμφωνία που θα υπογραφεί με τον επενδυτή και τις εγγυήσεις διασφάλισης Rio Ave FC.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Συνέλευσης, Amândio Couteiro, προχώρησε στη συνέχεια στην έναρξη της περιόδου ψηφοφορίας, όπου εγκωμιάστηκε η εκφρασμένη βούληση των μελών για τη μετατροπή του Rio Ave SDUQ σε SAD, εκτός από την αποδοχή της πρότασης από τον επενδυτή. Ευάγγελου Μαρινάκη και την εξουσιοδότηση της Διοίκησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Από τα 596 παρόντα μέλη ψήφισαν 555 υπέρ, κατά 20 αποχές και 21 ψήφοι κατά

Στη συνέχεια, όσον αφορά τη μεταφορά κεφαλαίου στο νέο ΕΔΕ, 466 εταίροι ψήφισαν υπέρ, 28 απείχαν και 66 ψήφισαν κατά.

Τέλος, και όσον αφορά τη χορήγηση εντολής στο ΔΣ να εγκρίνει όλες τις απαραίτητες πράξεις σχετικά με αυτή τη μεταβίβαση κεφαλαίου, 468 εταίροι ψήφισαν υπέρ, 27 απείχαν και 60 ψήφισαν κατά.

Έτσι, η Διοίκηση εξουσιοδοτείται να ξεκινήσει τα απαραίτητα βήματα για την ίδρυση της Rio Ave FC SAD και να συνάψει τη συμφωνία με τον επενδυτή Ευάγγελο Μαρινάκη, ώστε το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ένας νέος κύκλος που θα επιτρέψει στην Rio Ave FC να συνεχίσει να αναπτύσσεται, και παρέχει όλες τις άριστες συνθήκες για την επίτευξη αθλητικής επιτυχίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Βόλος: «Άλλαξε ο VARίστας χωρίς να ενημερωθούμε, ελπίζουμε ο Μανούχος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»
Βόλος: «Άλλαξε ο VARίστας χωρίς να ενημερωθούμε, ελπίζουμε ο Μανούχος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»
29 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Τερίμ: «Δεν σκεφτόμαστε απουσίες και τραυματισμούς, θα κυνηγήσουμε τον τίτλο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα»
Τερίμ: «Δεν σκεφτόμαστε απουσίες και τραυματισμούς, θα κυνηγήσουμε τον τίτλο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα»
29 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Αλβανία: Δεν νίκησε τα Ν. Φερόε αλλά τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου της
Αλβανία: Δεν νίκησε τα Ν. Φερόε αλλά τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου της
21/11/2023 00:41
Δεν ξανάγινε: Το Σαν Μαρίνο σκόραρε για 3ο σερί ματς!
Δεν ξανάγινε: Το Σαν Μαρίνο σκόραρε για 3ο σερί ματς!
21/11/2023 00:20
Ο Βέρμπιτς έστειλε το Καζακστάν πάνω στην Ελλάδα στα πλέι οφ για μία θέση στο Euro
Ο Βέρμπιτς έστειλε το Καζακστάν πάνω στην Ελλάδα στα πλέι οφ για μία θέση στο Euro
20/11/2023 23:58
Προκρίθηκε στο Euro η Ιταλία, φωνάζουν για σκάνδαλο οι Ουκρανοί!
Προκρίθηκε στο Euro η Ιταλία, φωνάζουν για σκάνδαλο οι Ουκρανοί!
20/11/2023 23:49
Λαμία: Τέλος ο Τζαγκόεφ που αποσύρεται από την ενεργό δράση
Λαμία: Τέλος ο Τζαγκόεφ που αποσύρεται από την ενεργό δράση
20/11/2023 22:40
Ντεσάν: «Θα είναι αγώνας υψηλού επιπέδου, η Ελλάδα έχει ποιότητα»
Ντεσάν: «Θα είναι αγώνας υψηλού επιπέδου, η Ελλάδα έχει ποιότητα»
20/11/2023 20:53
ΑΕΚ: Ποινή κλεισίματος του πετάλου της Original με αναστολή από την UEFA
ΑΕΚ: Ποινή κλεισίματος του πετάλου της Original με αναστολή από την UEFA
20/11/2023 20:07
Η Εθνική Ελπίδων θριάμβευσε απέναντι στην Πορτογαλία με 2-1 (video)
Η Εθνική Ελπίδων θριάμβευσε απέναντι στην Πορτογαλία με 2-1 (video)
20/11/2023 18:18
Απρόοπτο με Γκαρσία στην ΑΕΚ
Απρόοπτο με Γκαρσία στην ΑΕΚ
20/11/2023 17:26
Μαρινάκης προς ΕΠΟ: «Βάλατε ποδοσφαιριστές, που γελάνε μαζί σας, μεγάλων πρωταθλημάτων να κάνουν προπόνηση σε βούρκο»
Μαρινάκης προς ΕΠΟ: «Βάλατε ποδοσφαιριστές, που γελάνε μαζί σας, μεγάλων πρωταθλημάτων να κάνουν προπόνηση σε βούρκο»
20/11/2023 16:26
Περισσότερες ειδήσεις