Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Δεν ξανάγινε: Το Σαν Μαρίνο σκόραρε για 3ο σερί ματς!

Δεν ξανάγινε: Το Σαν Μαρίνο σκόραρε για 3ο σερί ματς!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/11/2023 00:20
Το Σαν Μαρίνο σκόραρε με πέναλτι στην εντός έδρας ήττα από την Φινλανδία (1-2) και σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ιστορικές στιγμές ζει το Σαν Μαρίνο. Η πιο αδύναμη Εθνική ομάδα (207η στην κατάταξη της FIFA) κατάφερε να σκοράρει για τρίτο σερί παιχνίδι, βρίσκοντας δίχτυα με πέναλτι με πέναλτι του Μπεράρντι στις καθυστερήσεις του εντός έδρας αγώνα με την Φινλανδία (1-2).

Πρόκειται για επίδοση που δεν έχει επαναληφθεί στην ιστορία του. Το σερί ξεκίνησε από το γκολ που σημείωσε στην ήττα με 2-1 από την Δανία τον Οκτώβριο, ενώ ακολούθησε το γκολ στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από το Καζακστάν, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 18 χρόνια.

«Χρυσοί» σκόρερ οι Αλεσάντρο Γκολινούτσι, Σιμόνε Φρανσιόζι και ΦΙλίπο Μπεράρντι οι οποίοι έγραψαν ιστορία για το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου, με έκταση μόλις 61,19 τ.χλμ. και 33.895 κατοίκους σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για τον Ιούνιο του 2023. Λέτε να υπάρξει και συνέχεια;

Φυσικά το γκολ πανηγυρίστηκε σαν πρόκριση στα τελικά του Euro από τους φιλοξενούμενους, που παραμένει με μία επίσημη νίκη στην ιστορία τους, αυτή με 1-0 επί του Λιχτενστάιν σε φιλικό αγώνα στις 28 Απριλίου του 2004.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.