Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-4: Επέστρεψε στην... κανονικότητα με τεσσάρα στην Αρκαδία

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-4: Επέστρεψε στην... κανονικότητα με τεσσάρα στην Αρκαδία

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
28/9/2023 22:27
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε εξαιρετικά μετά την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης με το εμφατικό 4-1, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι «πράσινοι» δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους και ήταν αρκετά ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, φτάνοντας σε μία εύκολη επικράτηση.

Μόλις στο 5' ο Αράο άνοιξε το σκορ, για να απαντήσουν οι Αρκάδες με κεφαλιά του Καλτσά στο 7'. Ωστόσο στο 31' ο Βέρμπιτς «έγραψε» το 1-2 που ήταν αποτέλεσμα του ημιχρόνου, καθώς ο Παπαδόπουλος σταμάτησε σε πέναλτι τον Σπόραρ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν και πίεσαν για ένα τέταρτο, ωστόσο ο Ιωαννίδης -ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο γήπεδο- αρχικά με πέναλτι στο 80' κι επτά λεπτά μετά με γκολάρα από μακρινή απόσταση... υπέγραψε την άνετη νίκη με 4-1.

Αυτό το «τρίποντο» έφερε την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους 12 βαθμούς και είναι στην τρίτη θέση, τέσσερις πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να έχουν έναν αγώνα περισσότερο.

Από την άλλη το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς έμεινε στους 7 πόντους και στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, υστερώντας στην ισοβαθμία με τον Άρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το πρώτο «διπλό» του Παναθηναϊκού στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης μετά το 2017, όταν και τότε είχε κάνει... περίπατο με 5-0.

Γρήγορο προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό με Αράο, απάντησε άμεσα ο ΚαλτσάςΟ Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά και «στρίμωξε» τους γηπεδούχους πιέζοντας από το ξεκίνημα. Στο 5' ο Παλάσιος είχε κερδίσει φάουλ σε καλή θέση, ο Μλαντένοβιτς το εκτέλεσε απευθείας, με τον Αράο να βρίσκει την μπάλα με το... στομάχι και να τη στέλνει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 0-1 νωρίς-νωρίς.

Οι Αρκάδες όμως κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα και να ισοφαρίσουν στο 7'. Στην πρώτη τους απειλητική επίθεση. Ο Άλβαρεζ έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Καλτσάς νίκησε εύκολα στον αέρα τον Μλαντένοβιτς κι άφησε «άγαλμα» τον Λοντίγκιν ισοφαρίζοντας 1-1 με δυνατή κεφαλιά.

Την προσεχή Κυριακή (1/10) το «τριφύλλι» θα παίξει με τον ΠΑΟΚ -που απέχει έναν βαθμό- στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ ο Αστέρας θα πάει στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Ισορρόπησε ο Αστέρας, όμως ο Βέρμπιτς «χτύπησε» για το 1-2

Στο 12' ο Αστέρας Τρίπολης θέλησε να απειλήσει ξανά, όμως η κεφαλιά του Γκρόζντανιτς δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν, όμως ήταν φανερό ότι το μομέντουμ πλέον ήταν στην πλευρά της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς.

Χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα λεπτά για να καταγραφεί κάποια υποψία φάσης, με τον Μλαντένοβιτς να εκτελεί με σέντρα ένα φάουλ από αριστερά και τον Αράο να αστοχεί σε κεφαλιά από καλή θέση.

Η πίεση των Αρκάδων δυσκόλευε πολύ τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στο 31' έκλεψαν ψηλά την μπάλα, με τον Ρεγκίς να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Δευτερόλεπτα αργότερα όμως οι «πράσινοι» βρήκαν και δεύτερο γκολ για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Ο Τσέριν έκανε ωραία πάσα στον Παλάσιος, ο Αργεντινός έκανε υπέροχη σέντρα και ο Βέρμπιτς από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 1-2.

Χαμένο πέναλτι για τον Σπόραρ και εκπληκτική διπλή επέμβαση του Παπαδόπουλου

Ο ρυθμός είχε πέσει και στο 44' σε μία αντεπίθεση ο Τζούρισιτς έκανε εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Κώτσιρα κι αυτός προσπαθώντας να καλύψει την μπάλα δέχτηκε το μαρκάρισμα του Μπαρτόλο, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να δίνει το πέναλτι.

Ο Σπόραρ ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης του πέναλτι όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Σλοβένος δοκίμασε να σκοράρει με «ψαλίδι», όμως ξανά ο Έλληνας γκολκίπερ έσωσε την εστία του και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση ενός «γεμάτου» πρώτου σαρανταπενταλέπτου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται 2-1.

Ο Παπαδόπουλος δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να «καθαρίσει» το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ήταν για το «τριφύλλι» με τον Σπόραρ να παίρνει την μπάλα εντός περιοχής και να σουτάρει, ωστόσο ο Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα αλλά σταθερά.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερο στο χορτάρι και απειλούσε σε κάθε περίπτωση που του δινόταν η ευκαιρία. Στο 56' ο Μλαντένοβιτς μπήκε από αριστερά και σούταρε, όμως ξανά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά, με τον Παλάσιος να σουτάρει αυτήν την φορά και τον Παπαδόπουλο ξανά να αποκρούει με το πόδι ενστικτωδώς κρατώντας επί της ουσίας μόνος του τον Αστέρα στο... κόλπο.

Στο 63' και δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα. Το σουτ του Μπαρτόλο κόντραρε και η προσπάθεια του Ρεγκίς ήταν αδύναμη και ο Λοντίγκιν δεν δυσκολεύτηκε να μαζέψει.

Ισοφάρισε ο Καλτσάς όμως το γκολ δεν μέτρησε, με τον Αστέρα να το... πιστεύει

Πέντε λεπτά αργότερα ο Καλτσάς έφερε ξανά το ματς στα ίσα. Ο Μπαρτόλο σούταρε, ο Καλτσάς βρέθηκε φάτσα με τον Λοντίγκιν και τον εκτέλεσε για το 2-2. Το τέρμα όμως δεν μέτρησε καθώς η μπάλα είχε βρει στο χέρι του βετεράνου εξτρέμ και ο ρέφερι Ευαγγέλου είχε καταλογίσει την παράβαση.

Ωστόσο ήταν φανερό ότι οι Αρκάδες πλέον είχαν πιστέψει πως μπορούσαν να φέρουν εκ νέου το ματς στα ίσα και να αποφύγουν την ήττα.

Στο 75' μάλιστα ο Μπαρτόλο λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν σε ωραία αντεπίθεση ο Μάντζης γύρισε την μπάλα παράλληλα και ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή.

Νέο πέναλτι και ο Ιωαννίδης τέλειωσε το ματς με το 1-3

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, τέσσερα λεπτά μετά ο Τζούρισιτς έκανε όμορφη ατομική ενέργεια κι ανατράπηκε στο όριο της περιοχής, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να καταλογίζει το δεύτερο πέναλτι υπέρ των «πράσινων» στο ματς.

Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση κι άφησε «άγαλμα» τον Παπαδόπουλο πετυχαίνοντας το 1-3 και «κλειδώνοντας» στην ουσία την επικράτηση του «τριφυλλιού».

Γκολάρα του Ιωαννίδη και διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Παναθηναϊκού

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά μπροστά αφήνοντας μεγάλα κενά στα μετόπισθεν και στο 87' ο Ιωαννίδης πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Ο Τσέριν έκανε την μπαλιά στον Έλληνα φορ ο οποίος είδε ότι ο Παπαδόπουλος βρισκόταν σε λανθασμένη θέση κι από πλάγια θέση και μακρινή απόσταση πλάσαρε υπέροχα με το αριστερό «γράφοντας» το 1-4 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.



Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρεζ, Μουνάφο (77' Ντιαρά), Γκρότζανιτς (61' Σουρλής), Ρεγκίς, Καλτσάς (81' Σίτο), Μπαρτόλο (77' Ζουγλής) , Μιριτέλο (61' Μάντζης)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι (84' Πέρεθ), Πάλμερ-Μπράουν (46' Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος (74' Βιλένα), Τζούρισιτς, Βέρμπιτς (66' Μαντσίνι), Σπόραρ (74΄ Ιωαννίδης)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Λα Λίγκα: Η «Βασίλισσα» επέστρεψε στον «θρόνο» της!
Λα Λίγκα: Η «Βασίλισσα» επέστρεψε στον «θρόνο» της!
14 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Σλοτ: «Να με συγχαρείτε για τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν, δεν υπάρχει κάτι επίσημο»
Σλοτ: «Να με συγχαρείτε για τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν, δεν υπάρχει κάτι επίσημο»
17 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Επίσημη η «βόμβα» Τζαγκόεφ στη Λαμία!
Επίσημη η «βόμβα» Τζαγκόεφ στη Λαμία!
28/09/2023 21:16
Στάικος: «Δεν ήταν καλή μέρα για εμάς»
Στάικος: «Δεν ήταν καλή μέρα για εμάς»
28/09/2023 20:22
Πάμπλο Γκαρσία για τη νίκη του Πανσερραϊκού στο 90’: «Θα πεθάνω από καρδιά…»
Πάμπλο Γκαρσία για τη νίκη του Πανσερραϊκού στο 90’: «Θα πεθάνω από καρδιά…»
28/09/2023 20:05
Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Λύτρωση στο 90’ για τα «λιοντάρια»
Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Λύτρωση στο 90’ για τα «λιοντάρια»
28/09/2023 19:30
ΕΠΟ: Δεν θα ανακοινωθεί άμεσα νέος αρχιδιαιτητής
ΕΠΟ: Δεν θα ανακοινωθεί άμεσα νέος αρχιδιαιτητής
28/09/2023 17:13
Η Ελλάδα θέλει το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του 2024
Η Ελλάδα θέλει το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του 2024
28/09/2023 15:35
Ο Πορτογάλος Τιάγκο Μαρτίνς στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Ο Πορτογάλος Τιάγκο Μαρτίνς στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
28/09/2023 15:18
Λιγκ Καπ Αγγλίας: Η Νιούκαστλ απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι και κληρώθηκε στους «16» με την Γιουνάιτεντ! – Όλα τα ζευγάρια
Λιγκ Καπ Αγγλίας: Η Νιούκαστλ απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι και κληρώθηκε στους «16» με την Γιουνάιτεντ! – Όλα τα ζευγάρια
28/09/2023 03:30
Πανσερραϊκός: Πήρε τον αρχηγό της Εθνικής του Ουζμπεκιστάν, Μασαρίποφ
Πανσερραϊκός: Πήρε τον αρχηγό της Εθνικής του Ουζμπεκιστάν, Μασαρίποφ
28/09/2023 02:58
Μάντζιος: «Μας ενόχλησε που η ομάδα παράτησε το ματς μετά το 3-1»
Μάντζιος: «Μας ενόχλησε που η ομάδα παράτησε το ματς μετά το 3-1»
28/09/2023 02:51
Περισσότερες ειδήσεις