Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Ελλάδα θέλει το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του 2024

Η Ελλάδα θέλει το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του 2024

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
28/9/2023 15:35
Αίτημα για να διοργανώσει το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του 2024 θα καταθέσει η ΕΟΚ, καθώς φέρεται να εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια.

Μετά το φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ που διεξήχθη σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία, είχε γίνει γνωστό το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας για την ανάληψη της διοργάνωσης του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ που θα δώσει την ευκαιρία της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ωστόσο κανείς δεν γνώριζε αν θα μπορούσε να συγκεντρωθεί το ποσό των 2.500.000 ευρώ που απαιτείται για μία τέτοια διοργάνωση.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται πως έχει πλέον λυθεί και το αίτημα της ΕΟΚ θα αποκτήσει επίσημο χαρακτήρα, με στόχο να παλέψει η «γαλανόλευκη» εντός έδρας για να δώσει το «παρών» ξανά σε τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τότε για να περάσει η «επίσημη αγαπημένη» στο Πεκίνο, είχε κατορθώσει να πάρει το εισιτήριο στη διοργάνωση που είχε λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ τον Ιούλιο του 2008.

Αντίθετα απέτυχε το 2012 στη Βενεζουέλα, το 2016 στην Ιταλία και το 2021 στον Καναδά. Ωστόσο εφόσον καταφέρει να αναλάβει τη διοργάνωση, στη συνέχεια θα προσπαθήσει να έχει στις τάξεις της όλους τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τον Νοέμβριο αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις επί του θέματος και πλέον το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καθώς ενδεχόμενη διεξαγωγή του τουρνουά στην Ελλάδα, θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες συμμετοχής της Εθνικής στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.