Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Γκενκ 1-0: Έσπασαν το αρνητικό σερί οι «ερυθρόλευκοι» και πάνε με σκορ πρόκρισης στο Βέλγιο (video)

Ολυμπιακός - Γκενκ 1-0: Έσπασαν το αρνητικό σερί οι «ερυθρόλευκοι» και πάνε με σκορ πρόκρισης στο Βέλγιο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/8/2023 00:05
Ο Ολυμπιακός με γκολ του Φορτούνη στα 22 δευτερόλεπτα (!) κέρδισε με 1-0 την Γκενκ στο «Γ. Καραϊσκάκης», επέστρεψε στις νίκες στην Ευρώπη μετά από 15 παιχνίδια κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ εν όψει της ρεβάνς στο Βέλγιο. Δοκάρι ο Μπιέλ για ένα δεύτερο γκολ, δύο τεράστιες επεμβάσεις από Πασχαλάκη και Ρέτσο.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Γκενκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα πάνε με σκορ πρόκρισης στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Βέλγιο.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με το πιο γρήγορο ευρωπαϊκό γκολ της ιστορίας τους, καθώς ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στα πρώτα 22 δευτερόλεπτα. Η συνέχεια του αγώνα βρήκε την Γκενκ να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην απειλεί με αξιώσεις την εστία του Πασχαλάκη. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ αμύνονταν σωστά σε σετ παιχνίδι και κινδύνευσαν κυρίως μέσω στατικών φάσεων, ενώ είχαν μια καλή στιγμή με τον Μασούρα (42') στην αντεπίθεση για ένα δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο.

Πιο γεμάτο σε φάσεις το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είχε δύο καλές στιγμές αλλά και δοκάρι με τον Μπιέλ (75') για να κάνει το 2-0 και να πάρει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα. Παράλληλα όμως γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση σε διπλές ευκαιρίες των Βέλγων (70’, 90+6’), αλλά Πασχαλάκης και Ρέτσος αντέδρασαν σωτήρια και στις δύο περιπτώσεις, κρατώντας το μηδέν ως το τέλος.

Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι ακόμα ανέτοιμος, καθώς δυσκολεύτηκε χαρακτηριστικά να κρατήσει μπάλα και να επιβάλει το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι, ωστόσο κατάφερε το ζητούμενο, δηλαδή να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα, που έδωσε το 5ο επίσημο παιχνίδι της, και να ταξιδέψει με σκορ πρόκρισης στη ρεβάνς του Βελγίου εκεί όπου καλείται να παρουσιάσει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Κέρδος η εμφάνιση του Ρέτσου, που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τα «ερυθρόλευκα», όπως και αυτή του Μαντί Καμαρά στα χαφ. Οι Πειραιώτες παρότι είχαν δεχτεί γκολ σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας, κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τα ατού της Γκενκ και να κρατήσουν το μηδέν, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα τους στο τρίτο μισό του γηπέδου θα μπορούσαν να είχαν βρει ένα δεύτερο τέρμα που θα έκανε πιο εύκολο το έργο τους εν όψει της ρεβάνς.

Το ματς:


Οι εκλεκτοί του Μαρτίνεθ

Ο Μαρτίνεθ στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού κατέβασε την ομάδα με σχηματισμό 4-3-3. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ρόντινέι στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Κίνι στο αριστερό ενώ κεντρικό δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Ρέτσος, Φρέιρε. Τριάδα στα χαφ οι Καμαρά, Ιμπόρα και Καρβάλιο ενώ τριάδα μπροστά έπαιξαν οι Φορτούνης, Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Προηγήθηκε με τη… σέντρα ο Ολυμπιακός

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε γίνονταν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος άνοιξε το σκορ στα πρώτα 22 δευτερόλεπτα του αγώνα! Ο Ροντινέι έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, απέφυγε τον Τρεσόρ και έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο ΜακΚένζι έκανε τσαφ και ο Φορτούνης με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0 πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη.

Πήρε τον έλεγχο η Γκενκ αλλά απειλούσε μόνο από στατικές φάσεις

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ αλλά η Γκενκ απορρόφησε την πίεση και όσο περνούσαν τα λεπτά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, πιέζοντας κυρίως από την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού όπου έπαιζε ο δεξιοπόδαρος Κίνι. Παρόλα αυτά οι Βέλγοι δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ρήγματα σε σετ παιχνίδι και απειλούσαν κυρίως από στατικές φάσεις με την άμυνα των γηπεδούχων να μην έβγαζε σιγουριά. Στο 11’ ο Τρεσόρ έκανε ωραίο γέμισμα αλλά κανείς δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να τη σπρώξει στα δίχτυα του Πασχαλάκη, ενώ στο 13’ ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Ολυμπιακού και ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε σωτήρια.

Η πρώτη τελική των «ερυθρόλευκων» μετά το γκολ ήρθε στο 15’ μ’ ένα σουτ του Φορτούνη που όμως δεν ανησύχησε τον Φαντεφόρντ. Από την πλευρά της η Γκενκ κυκλοφορούσε τη μπάλα αλλά της έλειπε το κάθετο παιχνίδι από τον άξονα και η επόμενη απειλή της ήρθε ξανά από στατική φάση. Στο 33’ ο Τρεσόρ εκτέλεσε με γέμισμα το φάουλ, ο Μουνιός έκανε το γύρισμα, υποχρεώνοντας τον Πασχαλάκη σε επέμβαση και εν συνεχεία ο Ρέτσος πρόλαβε τον ΜακΚένζι πριν αυτός εκτελέσει από την περιοχή.

Από μία μεγάλη φάση για την κάθε ομάδα πριν την ανάπαυλα

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, υποπίπτοντας σε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Παρόλα αυτά στο 42’ πλησίασε σε δεύτερο γκολ μετά από συνεργασία Φορτούνη-Καμαρά όμως ο Μασούρας που έγινε κάτοχος της μπάλας δεν έπιασε καλά το σουτ στην περιοχή και ο Φαντεφόρντ μπλόκαρε. Στην εξέλιξη της φάσης η Γκενκ βγήκε γρήγορα στο τρανζίσιον αλλά ο Φρέιρε έκανε σωτήριο τάκλιν στον Χροσόβσκι εντός περιοχής, αποσοβώντας το τετ-α-τετ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου παρά τα επτά λεπτά καθυστερήσεων λόγω του τραυματισμού του άκρως δραστήριου Παϊντσιλ.

Η Γκενκ την κατοχή, ο Ολυμπιακός τις καλές στιγμές

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Γκενκ να είχε αυτή την κατοχή, ψάχνοντας τον τρόπο να πατήσει με αξιώσεις στην «ερυθρόλευκη» περιοχή. Αυτό συνέβη στο 54’ αλλά ο Ρέτσος έκοψε σωτήρια τον Χορσόβσκι πριν αυτός βγει απέναντι από τον Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Φορτούνη να βγάζει σε θέση βολής τον Μασούρα, αλλά το σουτ του τελευταίου υπό την πίεση του Καγιέμπε ήταν άστοχο.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το 2-0 μετά από ωραία κυκλοφορία των παικτών του Μαρτίνεθ. Ο Καρβάλιο έπαιξε το ένα-δύο με τον Κίνι και βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής αλλά η εκτέλεση του δεν ήταν καλή και η μπάλα πέρασε άουτ.

Διορθωτικές κινήσεις από τους δύο πάγκους

Στο 63’ ο Ολυμπιακός προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές, με τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει τη θέση του Καρβάλιο στα χαφ και τον Μπιέλ να αντικαθιστά τον Ελ Αραμπί. Ο Ισπανός πήγε στα δεξιά και ο Μασούρας ανέλαβε ρόλο σέντερ φορ. Η Γκενκ απάντησε και αυτή με δύο αλλαγές «φρεσκάροντας» την επίθεση της. Ο Αζίζ αντικατέστησε τον Γκαλάρθα, ενώ ο Σορ πήρε τη θέση του Αροκοντάρε. Λίγα λεπτά μετά οι Βέλγοι προχώρησαν και σε αναγκαστική αλλαγή στα μπακ με την είσοδο του Αρτεάγκα στη θέση του τραυματία Καγιέμπε.

Σωτήρια επέμβαση από Πασχαλάκη-Ρέτσο και δοκάρι ο Μπιέλ

Η πρώτη μεγάλη φάση της Γκενκ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 70’. Ο Χροσόφσκι βρήκε χώρο για σουτ εντός περιοχής, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια και τον Ρέτσο να βάζει στη συνέχεια την κόντρα στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε πέντε λεπτά μετά, με τον Μπιέλ να επιχειρεί δυνατό πλασέ δεξιά έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Φαντεφόρντ.

Χτύπησε ο Φορτούνης, ντεμπούτο ο Ελ Καμπί

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φορτούνης χτύπησε στο γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ντόη να περνάει στη θέση του και να παίξει ως εξάρι. Στο ματς πέρασε και ο Ελ Καμπί στη θέση του Μασούρα κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα». Η Γκενκ από την πλευρά της έκανε νέα αναγκαστική αλλαγή με τον Τρεσόρ να δίνει τη θέση του στον Μπονσού Μπα. Ο Μαρτίνεθ έκλεισε τις αλλαγές του στο 83’ με την είσοδο του Βρουσάι αντί του Καμαρά.

Ο αγώνας έχασε τον όποιο ρυθμό του από τις πολλές αλλαγές αλλά και τα πολλά φάουλ των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να υπήρχαν πολλές διακοπές. Η Γκενκ έφτιαξε αξιόλογη φάση ξανά στο 84’ με ενέργεια του Σορ, ο οποίος απέφυγε με ντρίπλα τον Ντόη και έκανε το σουτ εντός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τεράστια διπλή επέμβαση Πασχαλάκη-Ρέτσου στο φινάλε

Η βελγική ομάδα κέρδισε αρκετά μέτρα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού πιέζοντας ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης και είχε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 90+6’. Ο Κανούς βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη κι έκανε το σουτ, ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε ενστικτωδώς με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ρέτσος έπεσε με αυτοθυσία πάνω στο σουτ του Αρτεάγκα, γλιτώνοντας ένα σίγουρο γκολ.

Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει με σκορ πρόκρισης στη ρεβάνς του Βελγίου την ερχόμενη Πέμπτη (17/8) με στόχο να υπερασπιστεί το προβάδισμα του και να πάρει την πρόκριση για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (83’ Βρουσάι), Καρβάλιο (63’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (75’ Ντόη), Μασούρας (75’ Ελ Καμπί), Ελ Αραμπί (63’ Μπιέλ).

ΓΚΕΝΚ (Β. Βράνκεν): Φαντεφόρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε (70’ Αρτεάγκα), Ελ Κανούς, Γκαλάρθα (65’ Αζίζ), Χορσόβσκι, Παϊντσίλ, Τρεσόρ (80’ Μπονσού Μπα), Αροκονταρέ (65’ Σορ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός - Λαμία: Κλειστό το πέταλο της Θύρας 7 σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Ολυμπιακός - Λαμία: Κλειστό το πέταλο της Θύρας 7 σε ένδειξη διαμαρτυρίας
3 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Χάιντουκ - ΠΑΟΚ 0-0: «Όρθιος» στην Κροατία και τα πάντα θα κριθούν στην Τούμπα
Χάιντουκ - ΠΑΟΚ 0-0: «Όρθιος» στην Κροατία και τα πάντα θα κριθούν στην Τούμπα
10/08/2023 23:54
Τερζής: «To 1-0 μας αδικεί, μπορούσαμε και δεύτερο και τρίτο γκολ»
Τερζής: «To 1-0 μας αδικεί, μπορούσαμε και δεύτερο και τρίτο γκολ»
10/08/2023 23:42
Άρης-Ντιναμό Κιέβου 1-0: «Κίτρινη» ανωτερότητα και προβάδισμα πρόκρισης!
Άρης-Ντιναμό Κιέβου 1-0: «Κίτρινη» ανωτερότητα και προβάδισμα πρόκρισης!
10/08/2023 23:16
Ο Φορτούνης πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού (video)!
Ο Φορτούνης πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού (video)!
10/08/2023 22:12
UEFA: «Ζητήσαμε λεπτομερή αναφορά των περιστατικών από τις ελληνικές αρχές, επιφυλασσόμαστε για πρόσθετα μέτρα»
UEFA: «Ζητήσαμε λεπτομερή αναφορά των περιστατικών από τις ελληνικές αρχές, επιφυλασσόμαστε για πρόσθετα μέτρα»
10/08/2023 20:50
Παναιτωλικός: Πήρε τον Μπαλντασάρα για τη μεσαία γραμμή
Παναιτωλικός: Πήρε τον Μπαλντασάρα για τη μεσαία γραμμή
10/08/2023 19:08
Γουέστ Χαμ: Ανακοίνωσε Άλβαρες, δέχεται πίεση από την Σίτι για Πακετά
Γουέστ Χαμ: Ανακοίνωσε Άλβαρες, δέχεται πίεση από την Σίτι για Πακετά
10/08/2023 19:05
Παρελθόν και ο Γκρόνινγκ από τον ΟΦΗ
Παρελθόν και ο Γκρόνινγκ από τον ΟΦΗ
10/08/2023 18:44
Πήρε τον Λούμορ η Κηφισιά
Πήρε τον Λούμορ η Κηφισιά
10/08/2023 18:10
Περνάει ιατρικά στην Τσέλσι ο Άνταμς
Περνάει ιατρικά στην Τσέλσι ο Άνταμς
10/08/2023 16:44
Περισσότερες ειδήσεις