Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολλανδία - Κροατία 2-4 (παρ.): Της έκλεισε το «σπίτι» κι έφυγε για τελικό!

Ολλανδία - Κροατία 2-4 (παρ.): Της έκλεισε το «σπίτι» κι έφυγε για τελικό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/6/2023 00:24
Η εξαιρετική Κροατία νίκησε με 4-2 την οικοδέσποινα Ολλανδία στην παράταση του «Ντε Κάιπ» (2-2 κ.δ.) και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League εκεί όπου θα αντιμετωπίσει Ισπανία ή Ιταλία με έπαθλο το τρόπαιο. Ισοφάρισαν σε 2-2 στο 90+6’ οι «οράνιε» οι οποίοι όμως παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και γνώρισαν δίκαια τον αποκλεισμό.

Η χρυσή γενιά της Κροατίας θα έχει άλλη μία ευκαιρία να σηκώσει τρόπαιο! Η «Χρβάτσκα» με κορυφαίους τους Μόντριτς και Πέτκοβιτς νίκησε με 4-2 την Ολλανδία μέσα στο «Ντε Κάιπ» (2-2 κ.δ.) και «σφράγισε» εισιτήριο για τον τελικό του Nations League, όπου την Κυριακή (18/6) θα παίξουν απέναντι σε Ισπανία και Ιταλία με έπαθλο την κούπα.

Καμία ομάδα δε ρίσκαρε στο πρώτο μέρος, με την Ολλανδία να εκμεταλλεύεται τη στιγμή της και να παίρνει το προβάδισμα στο 34’ με τον Μάλεν. Το δεύτερο ημίχρονο όμως άνηκε στην Κροατία, η οποία μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και το έφερε… τούμπα με τους Κράμαριτς (55’ πεν.) και Πάσαλιτς (72’) παίρνοντας αυτή το προβάδισμα. Στο τελευταίο τέταρτο η ομάδα του Ντάλιτς οπισθοχώρησε και το πλήρωσε στο 90+6’ με την Ολλανδία να ισοφαρίζει με τον Λανγκ στέλνοντας τον ημιτελικό στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο ο Ντάλιτς πέρασε στο ματς τον Πέτκοβιτς και ο Κροάτης φορ έκανε τη διαφορά, αφού σκόραρε υπέροχο γκολ για το 3-2 στο 98’ ενώ ο ίδιος κέρδισε πέναλτι με το οποίο ο Μόντριτς διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 116’. Μάλιστα ο Πέτκοβιτς θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 120+2’ αλλά αυτό ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ με τους Ολλανδούς να γλιτώνουν από ένα πέμπτο τέρμα.

Το ματς:


Πρώτο μέρος χωρίς ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή της η Ολλανδία

Το πρώτο ημίχρονο δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με το τέμπο του αγώνα να ήταν αρκετά χαμηλό και καμία ομάδα να μην μπορούσε να επιβάλει την κυριαρχία της. Ένα άστοχο σουτ του Κούπμαϊνερς στο 31' μέσα από την περιοχή ήταν η πρώτη άξιολογη φάση και τρία λεπτά μετά οι «οράνιε» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Έπειτα από υποδειγματική ομαδική συνεργασία, ο Άκε βρήκε τον Βίφερ, αυτός πάσαρε στον Μάλεν και ο επιθετικός της Ντόρτμουντ με διαγώνιο σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το γύρισε στην επανάληψη η ανώτερη Κροατία

Στην επανάληψη η Κροατία μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση, πιέζοντας ψηλά τους Ολλανδούς και απείλησε για πρώτη φορά στο 49’ με άστοχο πλασέ του Κράμαριτς από διαγώνια θέση. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 53', με τον Μόντριτς να κερδίζει πέναλτι από τον Μάλεν και τον Κράμαριτς να το μετουσιώνει σε γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1 1-1.

Η Ολλανδία προσπάθησε να βρει αντίδραση αλλά οι Κροάτες είχαν αποκτήσει ψυχολογία και στο 71’ «άγγιξαν» την ανατροπή με άστοχο σουτ του Πέρισιτς από τη μικρή περιοχή. Το 1-2 έγινε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Ιβάνουσετς να κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή εκεί όπου ο Πάσαλιτς ξέφυγε από τον Άκε και με ωραίο σουτ έκανε την ανατροπή.

Γκολ… buzzer beater του Λανγκ και παράταση

Ο Κούμαν βλέποντας την ομάδα του με την πλάτη στον τοίχο πέρασε στο 75’ τους Μπεργκχάους και Βαϊνάλντουμ αντί των Μάλεν, και Βίεφερ, ενώ στο 85’ έβαλε και τον Λανγκ αντί του Ντάμφρις. Η Ολλανδία τα έπαιξε όλα για όλα, σπατάλησε δύο μεγάλες φάσεις με Χάκπο (90+1’) και Άκε (90+4’) και λυτρώθηκαν στην τελευταία φάση του ματς με τον νεοεισελθόντα Λανγκ. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Κροατίας η μπάλα στρώθηκε στον εξτρέμ της Κλαμπ Μπριζ και αυτός με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-2 στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πως οι Κροάτες φώναξαν για επιθετικό φάουλ στον Βίντα αλλά ο διαιτητής δε θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση και το 2-2 έστειλε το ματς στην παράταση.

Πάρτι της Κροατίας στην παράταση με κορυφαίο τον Πέτκοβιτς

Ο Ντάλιτς που μετά το 1-2 είχε κάνει πιο αμυντικογενές το σχήμα της Κροατίας, διόρθωσε την κατάσταση στον έξτρα χρόνο με την είσοδο του Πέτκοβιτς αντί του Σούταλο και ο φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην «Χρβάτσκα». Η φάση έγινε στο 98' με τον Μόντριτς να δίνει στον Πέτκοβιτς ο οποίος ρόλαρε υπέροχα το σώμα του κόντρα στον Ντε Γιονγκ και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-3.

Η Ολλανδία δεν μπορούσε να βρει απάντηση και ήταν αρκετά ευάλωτη στις αντεπιθέσεις, με τον Ντε Γιονγκ, που είχε γυρίσει σε ρόλο στόπερ, να είχε πολλά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Μάλιστα στο 103’ λίγο έλειψε να υποπέσει σε αυτογκόλ με τάκλιν, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι της ομάδας του. Στο 104’ ο Πέτκοβιτς δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα σε παράλληλο γύρισμα του Μπρόζοβιτς και το πρώτο ημίωρο της παράτασης ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-3.

Η «Χρβάτσκα» πατούσε καλύτερα και στο δεύτερο μισό της παράτασης αλλά στο 110’ ένα λάθος στα μετόπισθεν έδωσε την ευκαιρία στους Ολλανδούς να ισοφαρίσουν. Ο Μπεργκβάιν βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λιβάκοβιτς ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λανγκ αστόχησε σε κενή εστία με σουτ από πλάγια θέση.

Οι Κροάτες δεν πτοήθηκαν, έβγαιναν συνεχώς στις αντεπιθέσεις και στο 114’ είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Πάσαλιτς ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι σε κενή εστία. Ένα λεπτό μετά όμως ο Πέτκοβιτς ανατράπηκε στην περιοχή από τον νεοεισελθόντα Μαλάσια και ο Μόντριτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έριξε τη χαριστική βολή στους «οράνιε».

Λίγο μετά το γκολ ο 37χρονος έγινε αλλαγή και αποθεώθηκε απ’ όλο το γήπεδο ενώ δέχτηκε συγχαρητήρια και από τον Ρόναλντ Κούμαν. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η Κροατία «φλέρταρε» και με 5ο γκολ αλλά το τέρμα του Πέτκοβιτς ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ. Το 4-2 έμεινε ως το τέλος και η Κροατία θα αντιμετωπίσει Ισπανία ή Ιταλία στον τελικό της Κυριακής (18/6) για το τρόπαιο του Nations League.

Ολλανδία: Μπίλοου, Ντάμφρις (85' Λανγκ), Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (106' Μαλάσια), Βίφερ (75' Βαϊνάλντουμ), Κούπμαϊνερς, Ντε Γιονγκ, Μάλεν (75' Μπεργκβαϊν), Χάκπο (106' Ντε Ρουν), Σίμονς (64' Βέγκχορστ)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (80' Στάνισιτς), Σούταλο (91' Πέτκοβιτς), Βίντα, Πέρισιτς, Μόντριτς (119' Μπάρισιτς) Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (85' Μάγερ), Πάσαλιτς, Κράμαριτς (90' Έρλιτς), Ιβάνουσετς (80' Βλάσιτς)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
9 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
12 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Παπαδημητρίου: «Να πάμε τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο ψηλά»
Παπαδημητρίου: «Να πάμε τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο ψηλά»
14/06/2023 21:44
Έτοιμη να ρισκάρει πολύ η Νάπολι με τον αντικαταστάτη του Σπαλέτι
Έτοιμη να ρισκάρει πολύ η Νάπολι με τον αντικαταστάτη του Σπαλέτι
14/06/2023 19:50
Έκανε πρόταση για Χάβερτς η Άρσεναλ
Έκανε πρόταση για Χάβερτς η Άρσεναλ
14/06/2023 18:32
Ενδιαφέρον για τον Λουτσέσκου από Άδανα Ντεμιρσπόρ σύμφωνα με τους Τούρκους
Ενδιαφέρον για τον Λουτσέσκου από Άδανα Ντεμιρσπόρ σύμφωνα με τους Τούρκους
14/06/2023 18:03
Γκατσίνοβιτς: «Στην ΑΕΚ βρήκα τον εαυτό μου»
Γκατσίνοβιτς: «Στην ΑΕΚ βρήκα τον εαυτό μου»
14/06/2023 17:29
Υπέγραψε σε ομάδα του Ιράν ο Ουζουνίδης
Υπέγραψε σε ομάδα του Ιράν ο Ουζουνίδης
14/06/2023 17:25
ΠΑΟΚ: Εξετάζει την περίπτωση του Εμπαγιέ Ντιάν για την επίθεση
ΠΑΟΚ: Εξετάζει την περίπτωση του Εμπαγιέ Ντιάν για την επίθεση
14/06/2023 16:13
Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Ραντζέλοβιτς
Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Ραντζέλοβιτς
14/06/2023 15:19
H Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε επίσημα τον Μπέλιγχαμ!
H Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε επίσημα τον Μπέλιγχαμ!
14/06/2023 13:29
Αλαφούζος: «Δεν είχα ουδεμία σχέση με τον δολοφονηθέντα, πάντα επιλέγω τον δρόμο της νομιμότητας»
Αλαφούζος: «Δεν είχα ουδεμία σχέση με τον δολοφονηθέντα, πάντα επιλέγω τον δρόμο της νομιμότητας»
14/06/2023 13:14
Περισσότερες ειδήσεις