Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έτοιμη να ρισκάρει πολύ η Νάπολι με τον αντικαταστάτη του Σπαλέτι

Έτοιμη να ρισκάρει πολύ η Νάπολι με τον αντικαταστάτη του Σπαλέτι

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
14/6/2023 19:50
Η Νάπολι έχει ρίξει όλο το «βάρος» στην πρόσληψη του διαδόχου του Λουτσιάνο Σπαλέτι στην άκρη του πάγκου της και οι δύο βασικοί υποψήφιοι φέρεται να είναι ο Πάουλο Σόουζα και ο Κριστόφ Γκαλτιέ.

Το πρώτο όνομα που κυκλοφόρησε ήταν αυτό του Βιτσέντζο Ιταλιάνο, με τον 45χρονο κόουτς να έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή σεζόν με τη Φιορεντίνα, καθώς οι «βιόλα» τερμάτισαν στην 8η θέση της Σέριε Α και παράλληλα έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας αλλά και τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα από την Ίντερ και τη Γουέστ Χαμ αντίστοιχα.

Παρ' όλα αυτά ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ξεκαθάρισε από νωρίς ότι δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να συνεχίσει στο «τιμόνι» των «παρτενοπέι» κι αποχώρησε, θέλοντας να ξεκουραστεί στην προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Όπως είναι λογικό, ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ιταλίας Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, έχει ξεκινήσει την αναζήτηση του διαδόχου του έμπειρου κόουτς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, εκείνοι που μοιάζουν να προηγούνται στην κούρσα της διαδοχής είναι ο Πάουλο Σόουζα και ο Κριστόφ Γκαλτιέ, δύο περιπτώσεις που σε καμία περίπτωση δεν ενθουσιάζουν και δεν εμπνέουν σιγουριά.

Ο Πορτογάλος ο οποίος έγινε γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό στις αρχές της χιλιετίας, τελείωσε τη σεζόν στη Σαλερνιτάνα και βοήθησε πολύ σοβαρά το κλαμπ να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το συμβόλαιό του επεκτάθηκε αυτόματα μετά την επίτευξη του στόχου, όμως η ρήτρα δεν είναι απαγορευτική για τη Νάπολι.

Βέβαια ως προπονητής, ο Σόουζα δεν έχει δείξει σπουδαία πράγματα, καθώς πριν μετακομίσει στο Σαλέρνο είχε αποτύχει στη Φλαμένγκο, είχε αφήσει στα... κρύα του λουτρού την Εθνική Πολωνίας και δεν είχε... πιάσει στην Μπορντό.

Όσο για τον έτερο εκλεκτό, ο κόουτς Γκαλτιέ το προηγούμενο καλοκαίρι ανέλαβε το δύσκολο έργο να οδηγήσει την Παρί Σεν Ζερμέν στην κορυφή της Ευρώπης.

Όχι μόνο δεν το κατάφερε αλλά θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει κάλλιστα ότι απέτυχε παταγωδώς. Με τα χίλια ζόρια πήρε το πρωτάθλημα Γαλλίας απέναντι σε ομάδες με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ, στο Κύπελλο Γαλλίας αποκλείστηκε και δεν έκανε το νταμπλ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε εκτός συνέχειας στη φάση των «16» από την Μπάγερν Μονάχου.

Όπως ήταν λογικό οι Παριζιάνοι τον έχουν ήδη απομακρύνει από το πόστο του, ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήταν το πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Λιλ το 2021.

Μένει να φανεί αν τελικά ο Ντε Λαουρέντις θα δώσει το χρίσμα σ' έναν από τους δύο, κάτι που αν συμβεί, θα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ρίσκο που δεν αποκλείεται να βάλει «φωτιά» στα ισχυρά θεμέλια των «παρτενοπέι».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.