Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νίκες για Ιωνικό και Λεβαδειακό, «φωτιά» η μάχη της ουράς! (video)

Νίκες για Ιωνικό και Λεβαδειακό, «φωτιά» η μάχη της ουράς! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/3/2023 21:11
Ο Ιωνικός κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην Νίκαια και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με +1 από Λεβαδειακό και Λαμία. Οι Βοιωτοί κέρδισαν με 2-0 τον ΟΦΗ στην Λιβαδειά και πήραν βαθιά βαθμολογική «ανάσα», πιάνοντας τους Φθιωτούς, οι οποίοι έμειναν στο 1-1 με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας.

Η Λαμία έφυγε με βαθμό από την έδρα του Παναιτωλικού (1-1) αλλά αποδείχθηκε η χαμένη της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λιγκ, αφού τόσο ο Ιωνικός όσο και ο Λεβαδειακός κέρδισαν τα εντός έδρας παιχνίδια τους με Αστέρα Τρίπολης (1-0) και ΟΦΗ (2-0) αντίστοιχα.

Με το τρίποντο οι Νικαιώτες ανέβηκαν στην 12η θέση με 18 βαθμούς, προσπερνώντας με +1 τις Λαμία και Λεβαδειακό που ισοβαθμούν στους 17 και βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, οι δύο τελευταίες θα υποβιβάζονταν στην Super League 2, ωστόσο απομένουν τα πλει-άουτ τα οποία έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά τη μάχη της ουράς.

Εκτός επικίνδυνων θέσεων με Μάντζη

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε γίνονταν για τον Ιωνικό, καθώς στο 6’ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Παπαδόπουλου σε εκτέλεση φάουλ του Βαλεριάνου και ο Μάντζης με κεφαλιά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ, ο Αστέρας αναλώθηκε σε φλύαρη κατοχή καθώς αδυνατούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Ιωνικού. Τα πάντα ουσιαστικά κρίθηκαν στο 43’ με τον Αλάγκμπε να βλέπει δεύτερη κίτρινη για πάτημα στον Ρομαό και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Στην επανάληψη οι Νικαιώτες έκαναν σωστή διαχείριση, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο ενώ είχαν τρεις καλές στιγμές με Μάντζη (2) και Φαντιγκά για ένα δεύτερο γκολ. Το 1-0 έμεινε εν τέλει ως το φινάλε, με τον Ιωνικό να φεύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού πριν την έναρξη των πλει-άουτ.Άνετη νίκη για Λεβαδειακό

Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» και για τον Λεβαδειακό, ο οποίος κέρδισε με 2-0 τον κακό ΟΦΗ στην έδρα του και πήρε την πρώτη του νίκη μετά τις 28 Δεκεμβρίου! Οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και «καθάρισαν» το ματς από το ημίωρο, πετυχαίνοντας δύο γκολ, με αυτογκόλ του Διαμαντή (21’) και τέρμα του Νίκα (27’), εκμεταλλευόμενοι την παιδική αντίδραση στην άμυνα του ΟΦΗ. Στο 39’ είχαν σημαντική στιγμή με τον Γιαννιώτα για ένα τρίτο τέρμα, ενώ ένα λεπτό μετά Πασαλίδης και Λάρσον με σωτήρια κοψίματα έσωσαν σίγουρο γκολ σε νέα επίθεση των γηπεδούχων. Στην επανάληψη οι Κρητικοί γύρισαν το σχηματισμό σε τετράδα στην άμυνα αλλά παρά την κατοχή, δυσκολεύονταν να απειλήσουν με αξιώσεις. Με εξαίρεση ένα σουτ του Μπάκιτς εκτός περιοχής, ο Λεβαδειακός δεν ανησύχησε και είχε δύο μεγάλες φάσεις με Νίκα και Γερεμέγεβ για ένα τρίτο τέρμα.

Ο Ντε Βινσέντι χάρισε το βαθμό στους Φθιωτούς

Παναιτωλικός και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Αγρίνιο, με τους Φθιωτούς να μένουν αήττητοι για τρίτη σερί αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις στο πρώτο μέρος, όχι όμως γκολ. Αυτά ήρθαν στην επανάληψη, με τον Παναιτωλικό να ανοίγει το σκορ στο 51’ χάρη στο τραγικό λάθος του Γκαραβέλη, ο οποίος έχασε τη μπάλα από τα χέρια του μετά από σέντρα του Χουχούμη και ο Καρέλης βρέθηκε στο σωστό σημείο, σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση της Λαμίας ήρθε στο 71’ με εκπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ του Ντε Βινσέντι, ο οποίος ισοφάρισε το σκορ σε 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, το οποίο βέβαια δεν αρκούσε στους Φθιωτούς για να διατηρηθούν στην 12η θέση μετά τη νίκη του Ιωνικού.



Η μάχη της ουράς:


12. Ιωνικός 18
-------------------------------------
13. Λαμία 17
14. Λεβαδειακός 17

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.