Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βενέρης: «Απόλυτα  πραγματοποιήσιμο το γήπεδο, είναι θέμα απόφασης»

Βενέρης: «Απόλυτα πραγματοποιήσιμο το γήπεδο, είναι θέμα απόφασης»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/12/2013 21:41
Ο αρχιτέκτονας του σχεδίου της «νέας Λεωφόρου», Κίμων Βενέρης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως η κατασκευή του γηπέδου είναι πραγματοποιήσιμη και είναι θέμα απόφασης το αν θα γίνει πράξη.

Σίγουρος πως η κατασκευή του γηπέδου στην Λεωφόρο, όπως την παρουσίασε στο ΠΑΝ.ΚΙ, είναι απόλυτα πραγματοποιήσιμη δήλωσε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» ο Κίμων Βενέρης, προσθέτοντας πως είναι θέμα απόφασης το αν θα γίνει πράξη.

Παράλληλα διευκρίνισε γιατί έχουν σαν πρότυπο το νέο «Σαν Μαμές» της Μπιλμπάο, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει πολύ καλή επαφή με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κίμωνα Βενέρη:


Βενέρης: «Απόλυτα  πραγματοποιήσιμο το γήπεδο, είναι θέμα απόφασης»
Για το αν είναι ρεαλιστικό το έργο:

«Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που αρμόζει στο μέγεθος του Παναθηναϊκού. Όπως αναλύσαμε και χθες, είναι ένα έργο απόλυτα πραγματοποιήσιμο. Έχουμε εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Είμαστε πιο κάτω από τον συντελεστή δόμησης.

Είναι κάτι αυτονόητο που θα μπορούσε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Είναι καθαρά θέμα βούλησης. Πρέπει, επιτέλους, αυτός ο σύλλογος να αποκτήσει το γήπεδο στο σπίτι του. Εκεί που ανήκει».

Για την απαλλοτρίωση:

«Όπως είπα και χθες, υπάρχει όμορη έκταση 14,5 στρεμμάτων. Είναι η πιο απλή λύση, καθώς μπορούν μα μεταφερθούν άμεσα τα σχολεία. εμείς προτείναμε αναμόρφωση όλης της περιοχής. Αυτό αποτελεί πάγια θέση μας. Είναι μια γενικότερη αναμόρφωση της περιοχής».

Για τον τρόπο κατασκευής όπως το «Σαν Μαμές»:

«Μόνο όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής, γιατί έτσι μπορούμε να κατοχυρώσουμε το έργο. Το οικόπεδο παρόμοιο και εκεί. Αυτοί κατασκεύασαν το μισό του γηπέδου αρχικά. Έτσι κατοχυρώνουμε το έργο και δεν μπλέκουμε σε περιπέτειες, όπως η ΑΕΚ παλαιότερα».

Για τη χρηματοδότηση:

«Ο παναθηναϊκός έχει επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να το κάνουν. Αλλά εμείς παρουσιάσαμε τρία πλάνα χθες. Στη σημερινή εποχή, ειδικά, θεωρώ ότι η κατασκευή μας θα μπορούσε να γίνει με χαμηλότερα κόστη. Δεν το θεωρώ, λοιπόν, ανέφικτο. Είναι θέμα απόφασης. Με τον προσδοκία της απόσβεσης, οι επιχειρηματίες μπορούν να επενδύσουν. Έγιναν μελέτες το γήπεδο και σήμερα που μιλάμε θα μπορούσε να έχει τζίρο κοντά στα 30 εκατ. ευρώ. Από εισιτήρια εμπορικές χρήσεις κτλ».

Για τη στάση του επίσημου Παναθηναϊκού:

«Με τον Ερασιτέχνη έχουμε μια πολύ καλή επαφή, όπως και με την ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα το μέλλον θα δείξει. Θα δούμε…»


Δείτε σε video την πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ




Το βίντεο της ιστορικής αναδρομής του γηπέδου το οποίο έπαιξε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.