Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός – Ρεάλ: Κατευθείαν στα βαθιά με 2.93

Παναθηναϊκός – Ρεάλ: Κατευθείαν στα βαθιά με 2.93

Συντάκτης: Agones team
Agones team
6/10/2022 11:41
Ανάλυση και προγνωστικά για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το ταξίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα από το ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζοντας την ομάδα με το μεγαλύτερο ίσως ποιοτικό βάθος στη διοργάνωση. Το συναπάντημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης ρίχνει τους πράσινους του Ντέγιαν Ράντονιτς από νωρίς στα βαθιά.

Δύσκολη αρχή αλλά με συνοδοιπόρο πάντα την ελπίδα και την πίστη για κάτι καλό. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη φετινή σεζόν με ένα παιχνίδι το οποίο έχει πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ κατηφορίζει στην Αθήνα, σε ένα ματσάρισμα που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν δυνατές στιγμές, πάθος και καταστάσεις έντονου ανταγωνισμού.

Η Ρεάλ ξεκινάει την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με την ελληνική ομάδα. Δεν είναι μόνο το πλεονέκτημα του βάθους και της ποιότητας των αθλητών του ρόστερ της αλλά και η καλύτερη συνοχή που έχει σε σχέση με το «τριφύλλι». Ο βασικός κορμός έμεινε αναλλοίωτος, οι προσθήκες έγιναν πολύ προσεγμένα και θα κληθούν να βρουν τη θέση τους στο rotation σε ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον ενώ ο Τσους Ματέο –όπως είδαμε πέρυσι αλλά και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν- βάζει μεν δικά του στοιχεία χωρίς όμως να ξεφύγει από το ευρύτερο αγωνιστικό πλαίσιο που μας είχε συνηθίσει να κινείται η Ρεάλ στα χρόνια του Πάμπλο Λάσο.Οι Μαδριλένοι προσπαθούν να εντάξουν στο παιχνίδι τους τον MVP της περυσινής ισπανικής λίγκας, Dzanan Musa, δίνοντας του από την αρχή νευραλγικό ρόλο. Ο κόουτς Ματέο τον ανέβασε ακόμα και στον «άσσο», θέλοντας να τεστάρει το decision-making του σε αυτό το επίπεδο αλλά και για να τον βοηθήσει να μπει από την αρχή όσο πιο βαθιά γίνεται στην επιθετική λειτουργία της ομάδας και σε έναν πολύ ενεργό ρόλο. Υπάρχει άλλωστε από πίσω η ασφάλεια των Γιουλ-Σέρχιο Ροντρίγκεθ (κάποια στιγμή θα επιστρέψει και ο Ουίλιαμς-Γκος). Ο Βόσνιος γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ στο ξεκίνημα της ACB μετρώντας 18.5 πόντους με 53.8% στα τρίποντα (7/13 σουτ). Ο έτερος καινούργιος πόλος είναι φυσικά ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος τελικά θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας αλλά όχι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης έκανε ένα σούπερ ματς στη Τζιρόνα (23 πόντοι με 5/7 τρίποντα και 7 ριμπάουντ) αλλά ακόμα έχει σκαμπανεβάσματα και προσπαθεί να βρει τις εκτελέσεις του μέσα στο επιθετικό πλαίσιο της νέας του ομάδας.

Φυσικά το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η αναχαίτιση της γραμμής ψηλών της Ρεάλ. Το δίδυμο Ταβάρες-Πουαριέ είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη θέση ενώ ο Guerschon Yabusele αποτελεί τον πιο σταθερό και πιο αποτελεσματικό παίχτη της Ρεάλ τον τελευταίο χρόνο. Η frontcourt των γηπεδούχων θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ για να κρατήσει αυτήν τη τριάδα μακριά από τα συνήθη standards της. Μην ξεχνάμε ότι ο Παπαγιάννης ακόμα προσπαθεί να επανέλθει από τον τραυματισμό του και ο Γκουντάιτις χρειάζεται να κάνει βήματα προόδου στο κομμάτι του conditioning για να δώσει πραγματικά αυτά που μπορεί.

Η μάχη του Yabusele με τον Derrick Williams πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Αμερικανός των πρασίνων έχει την ποιότητα να παράγει απέναντι σε μια ομάδα αυτού του επιπέδου και να αποτελέσει πυλώνα στην ελληνική επίθεση. Όμως στα μετόπισθεν πολύ πιθανόν θα έχει πρόβλημα απέναντι στον πολύ δυναμικό Γάλλο ο οποίος είναι πλέον ξεκάθαρα ένας από τους καλύτερους PFs στην Ευρώπη. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα πάρει τα λεπτά πίσω από τον Ουίλιαμς, μιας και οι πράσινοι βρίσκονται ακόμα στην αγορά ώστε να βρουν τον παίχτη που θα πλαισιώσει τον Αμερικανό στη θέση “4”. Ψάχνουν σουτ και πλουραλισμό στο αμυντικό κομμάτι (άμυνα αλλαγών, καλό αθλητικό επίπεδο) ευελπιστώντας ότι έστω και καθυστερημένα θα υπογράψουν τον κατάλληλο αθλητή.

Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει (όπως δήλωσε πριν λίγο ο κόουτς Ράντονιτς) ο Νέιτ Ουόλτερς, ο οποίος έχασε με θλάση και τα παιχνίδια του Σούπερκαπ. Πρόκειται για τη χειρότερη δυνατή απώλεια τη συγκεκριμένη στιγμή, δεδομένου του ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία και την ποιότητα του Ουόλτερς στη νευραλγική θέση του πόιντ γκαρντ, ειδικά απέναντι σε ένα αντίπαλο όπως η Ρεάλ. Πλέον καλείται ο Πάρις Λι να βγει μπροστά σε οργανωτικό και εκτελεστικό επίπεδο (μην ξεχνάμε ότι εκτός αυτών πιθανόν θα χρειαστεί να κυνηγήσει και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ στα μετόπισθεν) αλλά και ο Ματέους Πονίτκα που αναγκαστικά θα ανέβει στη θέση «1».

Bet Builder στοίχημα με Walter Tavares Πόντοι 9+ και Paris Lee Ασίστ 4+ σε απόδοση 2.28 στη Stoiximan

Μπορεί τελικά ο Παναθηναϊκός να πλήξει με κάποιον τρόπο αυτήν τη Ρεάλ; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να παρουσιαστεί προσηλωμένος στο πλάνο και να καταθέσει πολύ υψηλό επίπεδο ενέργειας κεφαλαιοποιώντας την ώθηση που θα του δώσει ο κόσμος του. Η άμυνα στο μισό γήπεδο είναι αυτήν τη στιγμή η «Αχίλλειος πτέρνα» της Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι θέλουν ακόμα δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι, με τη βελτίωση τους σε αυτό να αποτελεί σημαντικό παράγοντα ο οποίος θα καθορίσει την πορεία τους μέσα στη σεζόν. Πλέον στην άκρη του πάγκου δεν υπάρχει ο Πάμπλο Λάσο, η παρουσία του οποίου προσέφερε μια σχετική σιγουριά ότι η ομάδα θα παρουσιάσει σταδιακά μια αναβαθμισμένη εικόνα στο παιχνίδι της και δη στις αμυντικές της επιδόσεις.

Είναι λοιπόν πολύ βασικό για τους πράσινους να σουτάρουν αποτελεσματικά από την περιφέρεια ώστε να ανοίξουν το γήπεδο και να τρέξουν στο καλύτερο δυνατό πλαίσιο τις Pick & Roll δράσεις τους για τον Παπαγιάννη και τις αντίστοιχες Post up για τον Γκουντάιτις. Ειδικά όταν στο βάθος της ρακέτας υπάρχουν παίχτες όπως ο Ταβάρες και ο Πουαριέ, χρειάζεσαι οποιαδήποτε μορφή εκτέλεσης από έξω, midrange ή μακρινή. Παράλληλα είναι εξόχως σημαντικό για το «τριφύλλι» (και άσχετα με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης) να δουλέψει πιο αποτελεσματικά για τον Γκριγκόνις στην επίθεση του. Καλύτερα screens, μεγαλύτερη ποιότητα στην πάσα πριν την εκτέλεση, σωστή κυκλοφορία της μπάλας η οποία θα παράγει μετακίνηση της άμυνας και close out-καταστάσεις για την ελληνική επίθεση. Ο Λιθουανός θα είναι το βαρύ χαρτί σε παραγωγικό επίπεδο για την ομάδα του Ράντονιτς φέτος και πρέπει να ρολάρει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Συμπερασματικά πρόκειται σαφώς για ένα δύσκολο ματς για τον Παναθηναϊκό σε μια περίοδο όπου η ομάδα δοκιμάζει πράγματα. Το «τριφύλλι»(όπως όλες οι καινούργιες ομάδες) χρειάζεται χρόνο. Δεν είναι κλισέ, είναι η πραγματικότητα. Οφείλει όμως να μπει στο γήπεδο και να καταφέρει το καλύτερο δυνατό χτύπημα που μπορεί στους Ισπανούς. Θα χρειαστεί καλή περιφερειακή εκτέλεση, υπομονή και ένα πολύ υψηλού επιπέδου ενεργειακό performance για να είναι ανταγωνιστικό. Η πρεμιέρες άλλωστε παραδοσιακά ευνοούν τις εκπλήξεις. Όμως δεν υπάρχει κάποιου είδους μαγική αστρόσκονη που θα σε βοηθήσει να πετύχεις μια τέτοια. Πρέπει να δουλέψεις για αυτό…

Bet Builder στοίχημα με Χάντικαπ Ρεάλ Μαδρίτης -3.5 και Πόντοι O/U Guerschon Yabusele Over 10.5 σε απόδοση 2.93 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog
Lost Tapes by Stoiximan στο Spotify!

Τώρα η Stoiximan κάνει το παιχνίδι σου καλύτερο και στο Spotify με αφιερώματα, ρετρό ιστορίες και αθλητικές αναλύσεις όπου και όποτε θέλεις εσύ!

Στα «Lost Tapes» by Stoiximan με τον Βασίλη Σκουντή μπορείς να ακούσεις μοναδικές ιστορίες και θρυλικές συζητήσεις με σπουδαίες μπασκετικές προσωπικότητες και όχι μόνο!