Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Στο Κατάρ με 8x8 η Δανία, ο Σβιντέρσκι «πλήγωσε» την Αλβανία (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Στο Κατάρ με 8x8 η Δανία, ο Σβιντέρσκι «πλήγωσε» την Αλβανία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2021 00:05
Η Δανία επικράτησε με 1-0 της Αυστρίας στην Κοπεγχάγη, έκανε το 8x8 στον όμιλο και «σφράγισε» τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ του Κατάρ. «Πλήγωσε» την Αλβανία ο Σβιντέρσκι, έχασε βαθμούς στο «Γουέμπλεϊ» η Αγγλία, πεντάρα με χατ-τρικ ο Ρονάλντο η Πορτογαλία.

Την 6η πρόκριση της ιστορίας της σε τελική φάση Μουντιάλ πανηγυρίζει η Δανία, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Αυστρίας στην Κοπεγχάγη. Οι Δανοί έκαναν το 8x8 στον όμιλο και μάλιστα με το εντυπωσιακό 27-0 τέρματα, «σφραγίζοντας» με… στυλ το εισιτήριο για τα τελικά του Κατάρ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο παιχνίδι, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν και τελικά τα κατάφεραν στο 53’ με πλασέ του Μέλε, έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Ντιλέινι. Η Αυστρία δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική κι έτσι αποχαιρετάει τις ελπίδες για την πρόκριση, μένοντας στην 4η θέση.

Στα αξιοσημείωτα πως η Δανία καταφέρνει μόλις για 2η φορά δύο διαδοχικές προκρίσεις σε τελικά Μουντιάλ. Η προηγούμενη φορά ήταν στις διοργανώσεις 1988 και 2002.


Ο Σβιντέρσκι «πλήγωσε» την Αλβανία


Η Πολωνία με γκολ του Σβιντέρσκι στο 77’ κέρδισε με 1-0 την Αλβανία στα Τίρανα, την προσπέρασε στην 2η θέση και έχει πλέον το πλεονέκτημα για την πρόκριση στα μπαράζ. Πολύ «σφιχτό» παιχνίδι χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις, αλλά στο 77’ οι Πολωνοί βρήκαν τη λύση με δυνατό σουτ στην κίνηση από τον φορ του ΠΑΟΚ, ο οποίος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, μιας και είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα.

Το παιχνίδι διακόπηκε για αρκετά λεπτά μετά από ρήξη αντικειμένων από την εξέδρα, η Αλβανία δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και υποχώρησε στην 3η θέση και στο -2 από τους Πολωνούς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια του Νοεμβρίου, οι Πολωνοί παίζουν με Ανδόρα (εκτός) και Ουγγαρία (εντός), ενώ οι Αλβανοί με Αγγλία (εκτός) και Ανδόρα (εντός).



Πήρε βαθμό στο «Γουέμπλεϊ» η Ουγγαρία


Η Αγγλία έμεινε στο 1-1 με την Ουγγαρία στο «Γουέμπλεϊ» και έχασε δύο βαθμούς στη μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Κατάρ, αν και παραμένει σε πλεονεκτική θέση για την πρωτιά, όντας στο +3 από την 2η θέση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των προκρματικών.

Η Ουγγαρία προηγήθηκε στο 24’ με τον Σάλαι, ο οποίος μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Νέγο από τον Σο, σε μια απόφαση του διαιτητή που προκάλεσε αρκετή συζήτηση στην Αγγλία.

Τα «τρία λιοντάρια» απάντησαν άμεσα με τον Στόουνς (37’) έπειτα από στατική φάση, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Στόουνς στο 62’ και το χαμένο τετ-α-τετ του Στέρλιγνκ στο 70’, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν την αντίπαλο τους και στο 84’ λίγο έλειψε να πληρώσουν λάθος στα μετόπισθεν αλλά το σουτ του Χολάντερ από καλή θέση ήταν άστοχο.

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι στιγματίστηκε από επεισόδια στις εξέδρες ανάμεσα σε Ούγγρους οπαδούς και δυνάμεις της αστυνομίας.



Πεντάρα η Πορτογαλία με χατ-τρικ του Ρονάλντο


Η Πορτογαλία μετέτρεψε σε περίπατο το εντός έδρας παιχνίδι με το Λουξεμβούργο, παίρνοντας εμφατική νίκη με 5-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (8’, 12’) «έγραψε» το 2-0 πριν το πρώτο τέταρτο. Στο 17’ ο Φερνάντες έκανε το 3-0 με σουτ από πλάγια θέση, ενώ στο 42’ ο Μόρις νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ρονάλντο, στερώντας του το χατ-τρικ.

Οι Ίβηρες συνέχισαν να πιέζουν στο δεύτερο μέρος για περισσότερα τέρματα και στο 68’ ο Μόρις στέρησε ένα εκπληκτικό γκολ από τον Ρονάλντο, διώχνοντας σε κόρνερ το ανάποδο ψαλίδι του «CR7». Από το κόρνερ ήρθε πάντως το 4-0 με τον Παλίνια, έπειτα από άστοχη έξοδο του Μόρις.

Ο Ρονάλντο έψαχνε το χατ-τρικ και το βρήκε στο 86’, σκοράροντας από κοντά με κεφαλιά για το τελικό 5-0. Αυτό ήταν το 10ο χατ-τρικ του Πορτογάλου αστέρα με την Εθνική ομάδα.

Η Πορτογαλία έφτασε τους 16 βαθμούς (5-1-0) και διατηρήθηκε στο -1 από την πρωτοπόρο Σερβία, η οποία επικράτησε με 3-1 του Αζερμπαϊτζάν με σκόρερ τους Βλάχοτιτς (30’ πεν, 53’) και Τάντιτς (83’ πεν.), ενώ οι Αζέροι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+2’ Μακχμούντοβ). Βέβαια οι Ίβηρες έχουν ένα ματς λιγότερο και με νίκη την επόμενη αγωνιστική στην Ιρλανδία θα προσπεράσουν τους Σέρβους πριν το μεταξύ τους ματς στην Λισαβόνα για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.



Η Βοσνία έβαλε… φωτιά τον 4ο όμιλο, τρεις ομάδες για την 2η θέση


Ουκρανία και Βοσνία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Λβιβ και όλα παραμένουν ανοιχτά για την πρόκριση από τον 4ο όμιλο. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν νωρίς με τον Γιαρμολένκο (15’) και στη συνέχεια το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να σπαταλούν μεγάλες ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα. Εν τέλει αυτή που πέτυχε το γκολ ήταν η Βοσνία, ισοφαρίζοντας στο 77’ με τον Αχμέντζχοτζιτς για το τελικό 1-1.

Το αποτέλεσμα χαροποίησε ιδιαίτερα την Φινλανδία, η οποία πέρασε νωρίτερα με 2-0 από το Καζακστάν χάρη σε δύο γκολ του Πούκι (45’, 48’). Μετά και την ισοπαλία στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί βρίσκονται στην 2η θέση με 9 βαθμούς αλλά με ματς παραπάνω από Φινλανδούς και Βόσνιους, που βρίσκονται στο -1 και στο -2 αντίστοιχα.

Οι Ουκρανοί έχουν ρεπό την επόμενη αγωνιστική (13/11) και την τελευταία (16/11) παίζουν με την Βοσνία στη Ζένιτσα. Η Φινλανδία παίζει αρχικά με την Βοσνία εκτός και στη συνέχεια υποδέχεται την πρωτοπόρο Γαλλία, ενώ σαφώς πιο ευνοημένη από το πρόγραμμα είναι Βοσνία, η οποία δίνει δύο τελικούς στην έδρα της με Φινλανδούς (13/11) και Ουκρανούς (16/11).





Τεσσάρα η Ελβετία και τώρα… τελικός με Ιταλία για την πρωτιά


Η Ελβετία πέρασε με το άνετο 4-0 από την Λιθουανία και έπιασε την Ιταλία στην κορυφή του ομίλου μετά από 6 παιχνίδια. Οι Ελβετοί «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας τρία γκολ. Στο 31’ ο Εμπολό σκόραρε από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σακίρ, ενώ στο 42’ ο Στέφεν βρήκε δίχτυα με ψηλοκρεμαστό σουτ για το 2-0. Στο 45’ ο Εμπολό πήρε πάλι τη σκυτάλη σκοράροντας ξανά μετά από κόρνερ, ενώ το… κερασάκι έβαλε στο 90+4’ ο Γαβράνοβιτς για το τελικό 4-0. Νωρίτερα οι Ελβετοί είχαν δοκάρι με τον Βάργκας, ο οποίος αντικατέστησε στο 67’ τον Τσούμπερ της ΑΕΚ, ενώ οι Λιθουανοί είχαν και τις δικές τους στιγμές για ένα γκολ.

Με τη νίκη, η Ελβετία έπιασε την Ιταλία στην κορυφή και την επόμενη αγωνιστική παίζει εναντίον της επί ιταλικού εδάφους, σε παιχνίδι που θα κρίνει την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.

Το άλλο ματς του ομίλου, η Βουλγαρία κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Β. Ιρλανδία στη Σόφια χάρη σε δύο γολ του Νεντέλεβ (53’, 63’) και την προσπέρασε στην 3η θέση, χωρίς όμως να έχει ελπίδες για την πρώτη δυάδα. Οι Β. Ιρλανδοί από την πλευρά τους είχαν προηγηθεί στο 35’ με τον Ουάσινγκτον.



Μια νίκη μακριά από τα μπαράζ η Σκωτία, αποβλήθηκε ο Ρέαμπτσιουκ για τους Μολδαβούς


Η Σκωτία τα βρήκε… σκούρα στα Ν. Φερόε αλλά με γκολ του Ντάικς στο 86’ έφυγε με το «διπλό» (1-0) και βρίσκεται «αγκαλιά» με την 2η θέση του ομίλου, διατυπώνοντας το +4 από το 3ο Ισραήλ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι Σκωτσέζοι χρειάζονται απλά νίκη στην έδρα της Μολδαβίας την επόμενη αγωνιστική για να «κλειδώσουν» την είσοδο στα μπαράζ.

Από την άλλη, το Ισραήλ επικράτησε με 2-1 της Μολδαβίας στην έδρα της αλλά εν τέλει δεν άκουσε τα καλά νέα από τα Ν. Φερόε. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Ζάχαβι (28’) και Νταμπούρο (49’), ενώ οι Μολδαβοί παρά την αποβολή του μπακ του Ολυμπιακού, Ρέαμπτσιουκ στο 85’, μείωσαν στο 90+4’ με τον Νικολαέσκου για το τελικό σκορ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις