Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σουηδία-Ελλάδα 2-0: «Χάρισε» τη νίκη και αποχαιρέτησε το Κατάρ (videos)

Σουηδία-Ελλάδα 2-0: «Χάρισε» τη νίκη και αποχαιρέτησε το Κατάρ (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
12/10/2021 23:36
Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 2-0 στη Σόλνα από την Σουηδία και ουσιαστικά αποχαιρέτησε όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ. Οι παίκτες του Φαν Σχιπ ήταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν δύο δοκάρια αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Από την άλλη η Σουηδία έδειχνε να ενδιαφέρεται πρώτα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της και στο 2ο μέρος είπε «ευχαριστώ» στα δώρα της ελληνικής άμυνας και με γκολ των Φόρσμπεργκ (59' πεν.) και Ίσακ (69') πήρε τη νίκη που στην ουσία της εξασφαλίζει τουλάχιστον την 2η θέση στον όμιλο.

Πίεση ψηλά και δύο δοκάρια η Ελλάδα

Ο Τζον Φαν Σχιπ επέλεξε σύστημα πάλι με τρεις στόπερ, έχοντας τον Κώστα Τσιμίκα στην θέση του τιμωρημένου Τζαβέλλα και διατηρώντας κατά τα άλλα τους ίδιους 10 με την νίκη απέναντι στην Γεωργία.

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά και απείλησε μόλις στο 1' με τον Μασούρα να βγαίνει ωραία μετά από κομπίνα από τα αριστερά αλλά να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Όλσεν. Η Εθνική ήταν ιδιαίτερα κινητική στο ξεκίνημα και στο 4' ο Μασούρας έστειλε την μπάλα τα δίχτυα αλλά ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Ο ρυθμός στην συνέχεια ήταν ισορροπημένος, με την Ελλάδα να αμύνεται πολύ σωστά και την Σουηδία να μην βρίσκει χώρους να πλησιάσει την εστία του Βλαχοδήμου. Οι κινήσεις του Μασούρα ήταν αυτές που δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 21' εξτρέμ του Ολυμπιακού έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Μπακασέτα, έπιασε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Όλσεν αρχικά και στη συνέχεια το δοκάρι του στέρσαν το γκολ.Οι Σουηδοί μπορεί να είχαν την κατοχή στη συνέχεια αλλά η πρώτη τους τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 27' με ένα μακρινό σουτ του Φόρσμπεργκ που δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει τον Βλλαχοδήμο. Ο Μασούρας συνέχισε να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις της Ελλάδας και στο 35' βγήκε από τα δεξιά αυτή την φορά αλλά η προσπάθεια του κατέληξε μέσα στην αγκαλιά του Όλσεν.

Οι παίκτες του Φαν Σχιπ πίεζαν ψηλά, είχαν καλή ανάπτυξη από τα πλάγια και στο 39' «άγγιξαν» το 1-0. Ο Μασούρας σέντραρε ωραία από τα δεξιά, ο Παυλίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στη συνέχεια της φάσης μάλιστα ο Μπακασέτας έπιασε το σουτ με τον Όλσεν να αναγκάζεται να διώξει με γροθιές.

«Δώρο» τα γκολ και αντίο Κατάρ

Η εικόνα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πιο υποτονική και χρειάστηκε ένα λάθος του Μπουχαλάκη στο 56 για να απειλήσει ουσιαστικά η Σουηδία για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει στα πλάγια του σουτ του Κουάισον.

Στο 58΄ωστόσο σε μία ανύποπτη φάση, ο Μαυροπάνος μάρκαρε άτσαλα τον Ίσακ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Ο Φόρσμπεργκ στήθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην Σουηδία.



Η Σουηδία βρήκε το γκολ που ήθελε για να νιώσει ακόμα πιο άνετα και μάλιστα 10 λεπτά μετά η ελληνική άμυνα της έκανε δώρο άλλο ένα. Ο Όλσεν με βολέ βρήκε στην πλάτη της αντίπαλης αμυντικής γραμμής τον Ίσακ ο οποίος πέρασε και τον Βλαχοδήμο που είχε κάνει έξοδο και με πλασέ «έγραψε» το 2-0.



Κάπου εκεί η Ελλάδα έψαχνε μία μεγάλη υπέρβαση για να μείνει ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης. Αυτή βέβαια δεν ήρθε, η Ελλάδα τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χατζηδιάκου στο 86' και έτσι οι διεθνείς παρά την καλή τους εμφάνιση αποχώρησαν απογοητευμένοι από το γήπεδο.

Από την μία η Σουηδία πανηγυρίζει μία νίκη που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Μουντιάλ του Κατάρ ενώ από την άλλη η Ελλάδα βλέπει να μην πετυχαίνει σε ένα πλάνο που είχε θέσει με την έλευση του Τζον Φαν Σχιπ. Η αλήθεια βέβαια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Σουηδία υπήρχε σχέδιο αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Ελλάδα: (Φαν Σχιπ) Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Γιαννούλης (Λημνιός 84'), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (Πέλκας 71') , Μπακασέτας, Μασούρας (Τζόλης 71'), Παυλίδης (Δουβίκας 76').

Σουηδία: (Άντερσον) Όλσεν, Αουγκούστινσον, Ντάνιελσον, Λίντελεφ, Κραφθ, Κλάεσον (Σβάνμπεργκ (81'), Όλσον, Έκνταλ (Καζίστ 81'), Φόρσμπεργκ (Όλσον 87'), Κουάισον (Γιόκερες 87'), Ίσακ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.