Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Με ανατροπή η Γερμανία, δύσκολες νίκες για Ρωσία και Ολλανδία (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Με ανατροπή η Γερμανία, δύσκολες νίκες για Ρωσία και Ολλανδία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/10/2021 00:13
Η Γερμανία με ανατροπή στο δεύτερο μέρος κέρδισε με 2-1 την Ρουμανία στο Αμβούργο και βρίσκεται μια «ανάσα» από την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Συνεχίζουν μαζί στην κορυφή Κροατία και Ρωσία, ούτε τώρα η Τουρκία, δύσκολα η Ολλανδία, μοιρασιά για Τσεχία και Ουαλία.

Έστω και δύσκολα η Γερμανία επικράτησε με 2-1 της Ρουμανίας στο Αμβούργο, πήρε την 4η διαδοχική νίκη της στον όμιλο και βρίσκεται με το 1.5 πόδι στα τελικά του Κατάρ. Η «νασιοναλμανσάφτ» βρέθηκε πίσω μόλις στο 9’ από φοβερό γκολ του Χάτζι, ενώ Πούσκας και Στάντσιου είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ. Ωστόσο η Γερμανία αντέδρασε, ισοφάρισε στο 52’ με διαγώνιο σουτ του Γκνάμπρι (20ο γκολ σε 30 ματς με το εθνόσημο) και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 81’ με κοντινό πλασέ του Μίλερ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Με τη νίκη, τα «πάντσερ» βρίσκονται στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς, και στο +6 από Βόρεια Μακεδονία και Αρμενία που ισοβαθμούν στην 2η θέση. Η πρώτη πέρασε με 4-0 από το Λιχτενστάιν και έπιασε στην 2η θέση τους Αρμένιους, που έμειναν στο 1-1 με την Ισλανδία στο Ρέικιαβικ.





Συνεχίζουν μαζί στην κορυφή Κροατία και Ρωσία, στον πάτο η Κύπρος


Η Κροατία πέρασε με 3-0 από την έδρα της ουραγού Κύπρου, όντας ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η «Χρβάτσκα» προηγήθηκε στο 45+2’ με τον Πέρισιτς, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Μόντριτς, ο οποίος στο 54’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μιχαήλ από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ντάλιτς «κλείδωσε» το ματς με τον Γκβαρντιόλν στο 80’ έπειτα από αδράνεια της άμυνας, ενώ στο 90+2’ ο πρώην φορ της ΑΕΚ, Λιγάβια διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Κροατία ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου με την Ρωσία, η οποία επικράτησε με το δύσκολο 1-0 της Σλοβακίας στο Καζάν και έκανε σημαντικό βήμα για την πρώτη δυάδα. Παρά τις πολλές απουσίες, η «αρκούδα» προηγήθηκε στο 24’ με αυτογκόλ του Σκρίνιαρ και στη συνέχεια άντεξε την πίεση που της άσκησαν οι Σλοβάκοι. Η Σλοβακία πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες και υποχώρησε στην 4η θέση, αφού η Σλοβενία πέρασε με 4-0 από την Μάλτα και την προσπέρασε στην 3η θέση.



Ούτε τώρα η Τουρκία, δύσκολη νίκη για Ολλανδία


Δε συνδυάστηκε με νίκη το ντεμπούτο του Στέφαν Κουντζ στον πάγκο της Τουρκίας, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Νορβηγία στην Κωνσταντινούπολη και παρέμεινες την 3η θέση. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς, παίρνοντας προβάδισμα στο 6’ με τον Ακτούρκογλου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Νορβηγία παρά την απουσία του Χάαλαντ, είχε δοκάρι στο 23’ και τελικά ισοφάρισε στο 41’ με τον Θόρστβεντ, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της τουρκικής άμυνας μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στην επανάληψη το παιχνίδι δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αλλά στο 90+6’ η Νορβηγία λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη, με τον Ελιονούσι να αστοχεί με κεφαλιά από καλή θέση.

Η Νορβηγία έφτασε τους 14 βαθμούς και παρέμεινε στο +2 από την 3η Τουρκία, ενώ η Ολλανδία ξέφυγε με +2 από την 2η θέση μετά τη δύσκολη νίκη με 1-0 επί της Λετονίας στη Ρίγα. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 19’ ο Κλάασεν με ωραίο βολέ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντεπάι. Η Λετονία θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, καθώς στο 20’ ο Ουλντρίγκις αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στην επανάληψη οι «οράνιε» πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ όμως δεν έφτιαξαν πολλές αξιόλογες φάσεις και στις καθυστερήσεις γλίτωσαν την ισοφάριση, με τον Μπάιλο να αποκρούει σωτήρια το σουτ του Στούγλις.

Στο τρίτο ματς του ομίλου, το Μαυρουβούνιο κέρδισε με 3-0 το Γιβραλτάρ εκτός έδρας και έμεινε ζωντανό στο κόλπο για την 2η θέση, όντας 4ο και στο -3 από την 2η Νορβηγία.





Μπορεί και χωρίς τον Μπέιλ η Ουαλία


Τσεχία και Ουαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην Πράγα σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού για τη 2η θέση. Οι Ουαλοί, που έπαιζαν χωρίς τον Γκάρεθ Μπέιλ, είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 18’ αλλά ο Βατσλίκ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μουρ. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 36’ οι «δράκοι» έφυγαν ξανά στην αντεπίθεση και προηγήθηκαν με τον Ράμσεϊ. Η απάντηση της Τσεχίας ήταν άμεση, όταν στο 38’ ο Πέσεκ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Γουόρντ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η ανατροπή των Τσέχων ολοκληρώθηκε από το… πουθενά στο 49’ καθώς ο Ράμσεϊ γύρισε στον Γουόρντ και ο Ουαλός γκολκίπερ έχασε το κοντρόλ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην εστία του. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και στο 69’ ισοφάρισαν σε 2-2 με ωραίο τελείωμα του Τζέιμς, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και «εκτέλεσε» τον Βατσλίκ για το 2-2. Η Ουαλία είχε το μομέντουμ και σπατάλησε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες για να φέρει… τούμπα το ματς, αλλά ο Βατσλίκ και η αστοχία των Βρετανών κράτησαν το 2-2 ως το φινάλε.

Παρά την απουσία του Μπέιλ, η Ουαλία έφυγε με το βαθμό από την Πράγα και παραμένει ισόβαθμη με την Τσεχία στην 2η θέση του ομίλου, έχοντας ένα ματς λιγότερο. Η διαφορά είναι ότι οι Ουαλοί έχουν να δώσουν παιχνίδι με το Βέλγιο, εν αντιθέσει με τους Τσέχους.

Στο ντέρμπι της ουράς στον ίδιο όμιλο, η Εσθονία επικράτησε με 2-0 της Λευκορωσίας και την έριξε στην τελευταία θέση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.