Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-1:  Στα «ασπρόμαυρα» το ντέρμπι (video)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-1: Στα «ασπρόμαυρα» το ντέρμπι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/3/2021 21:23
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι «Δικεφάλων» της Τούμπας και είναι ο μεγάλος κερδισμένος της πρεμιέρας των πλει-οφ, αφού πέρασε στην 3η θέση και μόλις στο -1 από τον 2ο Άρη. Ζίβκοβιτς (3’, 89’) και Σβιντέρσκι (46’) τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς, ισοφάρισαν προσωρινά στο 45+4’ η «Ένωση».

Στα «ασπρόμαυρα» βάφτηκε το ντέρμπι «Δικεφάλων», με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-1 της ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι σε μια «Ένωση» που δεν είχε σχέδιο για το πως να δημιουργήσει ευκαιρίες, κι έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος άνοιξε κι έκλεισε το σκορ του ντέρμπι (3’, 89’), ενώ το άλλο τέρμα του ΠΑΟΚ σημείωσε ο Σβιντέρσκι (46’). Η «Ένωση» ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με τον Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της πρεμιέρας των πλει-οφ, αφού πέρασαν στην 3η θέση με 50 βαθμούς, στο -1 από τον 2ο Άρη, που έχασε νωρίτερα από τον Ολυμπιακό (1-0), και στο +4 από τον 5ο Παναθηναϊκό, που ισοφαρίστηκε στο 90+7’ στην Τρίπολη από τον γκολκίπερ του Αστέρα, Παπαδόπουλο (2-2).

Το ματς:

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-1:  Στα «ασπρόμαυρα» το ντέρμπι (video)
Το ντέρμπι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ, ο Ίνγκασον βρήκε το κεφάλι τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος αφύλαχτος μέσα στην περιοχή «έγραψε» με σουτ το 1-0. Πολύ κακή αμυντική αντίδραση της ΑΕΚ σε στατική φάση για ακόμα ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν.

Η «Ένωση» ήταν αυτή που είχε την κατοχή, όχι όμως τον τρόπο για να φανεί απειλητική. Αντίθετα ο «Δικέφαλος του Βορρά» «άγγιξε» το 2ο γκολ στο 21’, με τον Σβαμπ να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Εννέα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον Σβιντέρσκι αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του Ελ Καντουρί στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία της προκοπής αλλά χρειάστηκαν μόλις μια για να σκοράρουν. Στο 45+4’ ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ολιβέιρα, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εύστοχο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από το γκολ της ισοφάρισης και βρήκε απάντηση 16 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους με σκόρερ τον Σβιντέρσκι. Οι παίκτες του Γκαρσία κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, με τον Τζόλη να «σερβίρει» στον Πολωνό, ο οποίος ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε το 2-1. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα με σουτ του Ανσαριφάρντ (50’) το οποίο «έβγαλε» ο Πασχαλάκης, όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Αρχικά απείλησε στο 69’ με σουτ του Ελ Καντουρί, ενώ στο 81’ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον νεοεισελθόντα Κρμέντσικ.

Η ΑΕΚ αύξησε την πίεση της, αλλά γίνονταν απειλητική μόνο μέσω στατικών φάσεων. Ο ΠΑΟΚ κράτησε χωρίς προβλήματα το υπέρ του σκορ και στο 89’ «κλείδωσε» τη νίκη. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα με τον Ροντρίγκο, αυτός έδωσε αριστερά στον Κρμέντσικ και ο Τσέχος την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Αθανασιάδη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Τα στιγμιότυπα:




Η βαθμολογία των πλει-οφ:

1. Ολυμπιακός 70
2. Άρης 51
3. ΠΑΟΚ 50
4. ΑΕΚ 48
5. Παναθηναϊκός 46
6. Αστέρας Τρίπολης 43

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.