Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Το πάλεψε στη Ρώμη, αλλά πλήρωσε τα λάθη της

Προκριματικά Euro: Το πάλεψε στη Ρώμη, αλλά πλήρωσε τα λάθη της

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2019 00:09
Η ανανεωμένη Εθνική το πάλεψε κόντρα στην Ιταλία ωστόσο πλήρωσε δύο ατομικά λάθη και ηττήθηκε με 2-0 στο «Ολίμπικο». Προκρίθηκαν στα τελικά οι «ατζούρι», που πήραν τη νίκη με τα γκολ των Ζορζίνιο (63’ πεν.) και Μπερναντέσκι (78’).

Η Εθνική Ελλάδας των πολλών αλλαγών έδειξε… σφυγμό στην έδρα της Ιταλίας, ωστόσο δύο ατομικά λάθη επέτρεψαν στην «σκουάτρα ατζούρα» να πάρει την νίκη με 2-0 στο «Ολίμπικο» και να «σφραγίσει» την πρόκριση στην τελική φάση του Euro.

Η «γαλανόλεευκη», που μετά από αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, παρατάχθηκε με 4-3-1-2 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπακάκη, Σιόβα, Χατζηδιάκο (ντεμπούτο) και Σταφυλίδη στην άμυνα, τριάδα στα χαφ τους Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη και Ζέκα, μπροστά τους ο Μπακασέτας και δίδυμο στην επίθεση οι Λημνιός και Κουλούρης.

Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ ήταν πολύ καλά στημένη στο πρώτο μέρος, δεν έδωσε χώρους στους Ιταλούς και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 12’ με πλασέ του Λημνιού, όμως ο Ντοναρούμα κράτησε το μηδέν. Μετά το πρώτο 20λεπτο η Ιταλία ανέβασε την πίεση της, ωστόσο δεν έβγαλε «καθαρή» φάση για γκολ και το παιχνίδι κύλησε σβηστά ως το ημίχρονο. Η στατιστική έγραψε 72%-28% κατοχή μπάλας για τους γηπεδούχους αλλά και 0-1 τελικές στην εστία.

Στην επανάληψη, οι «ατζούρι» αύξησαν την πίεση τους και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ιμόμπιλε (53’, 55’), όμως στο 60’ η Ελλάδα έφτασε μια «ανάσα» από το 0-1. Ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα από τον Βεράτι, έβγαλε στον Λημνιό, εκείνος γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Κουλούρη αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν άστοχο.

Το 0-1 δεν έγινε και στο επόμενο λεπτό η Ιταλία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη μέσα στην περιοχή. Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, δίνοντας το προβάδισμα στην Ιταλία. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, καθώς η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι διατηρούσε στην κατοχή όμως στο 73’ στάθηκε αρκετά τυχερή, αφού μετά από επίθεση της «γαλανόλευκης» ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Ντοναρούμα δεν ανησύχησε.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η χαριστική βολή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού ο Μπερναντέσκι επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννούλη, ο Πασχαλάκης δεν αντέδρασε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με την Ιταλία πάντως να είχε καλή στιγμή για ένα τρίτο γκολ στο 85’ αλλά ο Πασχαλάκης «έβγαλε» το σουτ του Ινσινιε, κρατώντας το 2-0 ως το τελικό σφύριγμα.

Ιταλία (4-3-3): Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόσιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87’ Τζανιόλο), Ζορζίνιο, Βεράτι, Κιέζα (39’ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Ελλάδα (4-3-1-2): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (75’ Γιαννούλης), Μπακασέτας (79’ Μάνταλος), Λημνιός, Κουλούρης (67’ Δώνης).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.