Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Λίβερπουλ έριξε πεντάρα στην Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Η Λίβερπουλ έριξε πεντάρα στην Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/12/2018 21:29
Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Η Λίβερπουλ διέλυσε με 5-1 την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» και έκλεισε με ονειρικό τρόπο το 2018. Χατ-τρικ ο Φιρμίνο, παιδικά λάθη στην άμυνα των «κανονιέρηδων».

Επίδειξη δύναμης έκανε η Λίβερπουλ απέναντι στην Άρσεναλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διέλυσε με 5-1 τους «κανονιέρηδες» στο «Άνφιλντ» και ξέφυγε με +9 από την 2η Τότεναμ, που έχασε νωρίτερα από την Γουλβς στην έδρα της (1-3). Παράλληλα βρίσκεται στο +10 από την Μάντσεστερ Σίτι (παιχνίδι λιγότερο), την οποία αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο «Έτιχαντ».

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Άρσεναλ, αφού στο 11’ ο Ιβόμπι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μέιτλαντ – Νάιλς με κοντινή προβολή «έγραψε» το 0-1. Η συνέχεια όμως ήταν εφιαλτική για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, η οποία δέχτηκε δύο γκολ σε διάστημα 90 δευτερολέπτων.

Στο 14’ ο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε τη γκάφα του Λιχτστάινερ και ισοφάρισε σε 1-1 ενώ στο 16’ ο Βραζιλιάνος «άδειασε» Μουστάφι και Παπασταθόπουλο και εν συνεχεία «εκτέλεσε» τον Λένο κάνοντας το 2-1. Τα λάθη στην άμυνα της Άρσεναλ συνεχίστηκαν, αφού στο 33’ ο Σαλάχ έδωσε πάρε-βάλε στον Μανέ κι αυτός από κοντά έκανε το 3-1.

Αυτό δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 45’ ο Σαλάχ βρέθηκε στην περιοχή, υπήρξε επαφή με τον Παπασταθόπουλο και ο Ολιβερ έδειξε πέναλτι σε μια απόφαση που προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων. Ο Αιγύπτιος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 4-1 στο 45+2’.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (54’) η Άρσεναλ είχε σημαντική στιγμή με τον Ράμσεϊ όμως στο 62’ ο Όλιβερ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε επαφή του Κολάσινατς στον Λόβρεν και ο Φιρμίνο με εύστοχο χτύπημα έκανε το 5-1, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ. Έτσι, έφτασε τα 8 γκολ απέναντι στην Άρσεναλ ενώ έγινε μόλις ο 3ος Βραζιλιάνος που πετυχαίνει χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Άρσεναλ έψαξε το γκολ της τιμής και είχε διπλή καλή στιγμή στο 72’ με Ιόμπι και Λακαζέτ, ενώ λίγα λεπτά μετά ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Λακαζέτ από τον Κλάιν. Το 5-1 έμεινε ως το φινάλε και η Λίβερπουλ συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (84' Κλάιν), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (78' Λαλάνα), Σακίρι, Σαλάχ, Μανέ (62' Χέντερσον), Φιρμίνο

Άρσεναλ: Λένο, Λιχστάινερ, Μουστάφι (46΄ Κοσιελνί), Παπασταθόπουλος, Μέιτλαντ – Νάιλς, Τορέιρα, Τζάκα, Κολάσινατς (80' Γκεντουζί), Ράμσεϊ, Ιβόμπι, Ομπαμεγιάνγκ (71' Λακαζέτ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.