Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σέριε Α: Με Ρονάλντο και… VAR η Γιουβέντους

Σέριε Α: Με Ρονάλντο και… VAR η Γιουβέντους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/12/2018 15:41
Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει δύο γκολ και το VAR να ακυρώνει γκολ του Σαπονάρα στο 90+2’ η Γιουβέντους κέρδισε με 2-1 την Σαμπντόρια στο Τορίνο και επέστρεψε στις νίκες στο τελευταίο της παιχνίδι για το 2018.

Έστω και δύσκολα, η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 της φορμαρισμένης Σαμπντόρια στο Τορίνο και έκλεισε νικηφόρα το 2018, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την ισοπαλία με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο (2-2).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «μπιανκονέρι», αφού στο 2’ ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και έγινε ο πρώτος Πορτογάλος σκόρερ στην ιστορία της Σέριε Α, ξεπερνώντας τον Ρουί Μπάρος

Η Γιουβέντους συνέχισε να έχει τον έλεγχο, αλλά στο 33’ ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε πέναλτι υπέρ της Σαμπντόρια για χέρι του Τσαν στην περιοχή. Ο Κουαλιαρέλα ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Στα αξιοσημείωτα πως ο άλλοτε παίκτης της Γιουβέντους σκόραρε για 9ο διαδοχικό ματς, κάτι που είχε να συμβεί από τον Νταβίντ Τρεζεγκέ το 2005.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, αφού στο 39’ ο Φεράρι δεν μπόρεσε να εκτελέσει από κοντά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ραμίρες, ενώ στο 45+3’ η κεφαλιά του Κιελίνι πέρασε λίγο άουτ.

Η Γιουβέντους μπήκε φορτσάτη στο δεύτερο μέρος, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες. Στο 51’ ο Αουντέρο απέκρουσε σωτήρια το δυνατό σουτ του Ματουιντί, ο οποίος στο 57’ είχε νέα καλή στιγμή με κεφαλιά. Στο 59’ η βολίδα του Ρονάλντο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Πορτογάλου από το ύψος του πέναλτι βρήκε στον Κόλεϊ και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Φεράρι και ο Ρονάλντο με εύστοχο χτύπημα έκανε το 2-1 στο 65’. Έτσι, έφτασε τα 14 γκολ και φιγουράρει μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερ της Σέριε Α

Η Σαμπντόρια πίεσε στα τελευταία λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε στο 90+2’ με πλασέ του Σαπονάρα, όμως ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και ακύρωσε το τέρμα για οφσάιντ. Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και η Γιουβέντους έκλεισε ιδανικά το 2018, ξεφεύγοντας προσωρινά με +12 από την 2η Νάπολι. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Γηραιά Κυρία» έκλεισε τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 53 βαθμούς, κάνοντας νέο ρεκόρ στην Σέριε Α.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.