Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Μαύρα Χριστούγεννα για Σίτι και Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Μαύρα Χριστούγεννα για Σίτι και Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/12/2018 18:56
Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με 3-2 από την Κρίσταλ Πάλας στο «Έτιχαντ» και επέτρεψε στην Λίβερπουλ να ξεφύγει με +4 στην κορυφή. Ήττα-σοκ και για την Τσέλσι η οποία ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της απέναντι στην Λέστερ.

Τι και αν προηγήθηκε στο σκορ; Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με 3-2 από την Κρίσταλ Πάλας μέσα στην έδρα της και είδε την Λίβερπουλ να ξεφεύγει με +4 στην κορυφή. Την ίδια ώρα έδωσε την ευκαιρία στην 3η Τότεναμ να μειώσει στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την 2η θέση.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε στο 27’ με κεφαλιά του Γκουντογκάν, αλλά οι χαρές των γηπεδούχων δεν κράτησαν για πολύ αφού στο 33’ η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε σε 1-1 με ιδανικό τελείωμα του Σλουπ. Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Λονδρέζοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ χάρη σε τρομερό βολέ του Τάουνσεντ από τα 35 μέτρα για το 1-2 στο 35’. Ήταν η πρώτη φορά που η Σίτι δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος εντός έδρας με τον Καταλανό τεχνικό στον πάγκο της.

Στην επανάληψη ο Γκουαρδιόλα έριξε στο ματς τον Αγκουέρο αλλά στο 51’ ο Μιλιβόγιεβιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα του πέναλτι «παγώνοντας» το «Έτιχαντ». Στα εναπομείναντα λεπτά η Σίτι πίεσε ασφυχτικά αλλά το μόνο που κατάφερε να μειώσει με τον Ντε Μπρόινε για το τελικό 2-3.

Ο Βάρντι ξέρανε την Τσέλσι


Πρέμιερ Λιγκ: Μαύρα Χριστούγεννα για Σίτι και Τσέλσι
Στο άλλο ματς, η Λέστερ με γκολ του Βάρντι (51’) κέρδισε με 1-0 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και άφησε τους «μπλε» στο -11 από την κορυφή. Αυτή ήταν και η πρώτη εντός έδρας ήττα των Λονδρέζων τη φετινή σεζόν.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι επέλεξε ξανά σχήμα χωρίς κλασσικό φορ, ωστόσο αυτή τη φορά το πλάνο του δεν απέδωσε. Η Τσέλσι είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν φλύαρη. Δύο ήταν όλες και όλες οι κλασικές ευκαιρίες των «μπλε», η πρώτη στο 16’ με τον Λουίζ να μην πιάνει για χιλιοστά την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και η δεύτερη στο 33’ με τον Αζάρ να σημαδεύει το οριζόντιο σε τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ.

Μια και καλή ευκαιρία για την Λέστερ στο πρώτο μέρος. Στο 42’ ο Εντιντί δοκίμασε σουτ από τα 20 μέτρα αλλά ο Κέπα απογειώθηκε και έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Απόκρουση που βάζει υποψηφιότητα για τις κορυφαίες της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τσέλσι συνέχισε να ήταν φλύαρη και το πλήρωσε στο 51’. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μάντισον έβγαλε τον Βάρντι σε θέση βολής και ο Άγγλος δεν αστόχησε, δίνοντας το προβάδισμα στην Λέστερ. Το γκολ επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι γλίτωσαν σε κάποιες περιπτώσεις από ένα δεύτερο γκολ. Πάντως, στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αλλά ο Μάρκος Αλόνσο σημάδεψε το δοκάρι σε τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ. Το 0-1 έμεινε ως το φινάλε και η Λέστερ πήρε την πρώτη της νίκη στην έδρα της Τσέλσι από την άνοιξη του 2000.





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.