Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Διαφορά κλάσης

Γιουρόπα Λιγκ: Διαφορά κλάσης

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/9/2018 21:54
Από άλλο ποδοσφαιρικό κόσμο η Τσέλσι, κέρδισε με 1-0 τον ακίνδυνο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, χάνοντας ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για να «κλειδώσει» νωρίτερα το ματς. Έμεινε στο ματς ο «Δικέφαλος» αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη «ζημιά» στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Μια ήττα… εντός προγράμματος γνώρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από την Τσέλσι στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να βρει απάντηση στο γρήγορο γκολ του Γουίλιαν στο 7ο λεπτό. Οι «μπλε», που κατέβασαν το καλύτερο τους υλικό από τους παίκτες που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» νωρίτερα το ματς, ωστόσο η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε ένα και μοναδικό γκολ.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ, αφού η Τσέλσι κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Στο 7ο λεπτό οι παίκτες του Σάρι έκρυψαν τη μπάλα και ο Γουίλιαν με κοντινό πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη, «γράφοντας» το 0-1.

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσαν με άνεση τη μπάλα (η κατοχή έφτασε το 83%) και δεν δυσκολεύονταν να διασπάσουν την άμυνα του «Δικεφάλου». Το πρόβλημα τους ήταν η τελική προσπάθεια, καθώς ο Μοράτα σπατάλησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες από θέση βολής (10’, 20’, 21’), ενώ στο 38’ ο Πασχαλάκης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Πέδρο. Ένα λεπτό μετά (39’) ο Μοράτα αστόχησε ξανά από καλή θέση για γκολ και το 0-1 έμεινε ως το ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε το πρώτο 45λεπτο χωρίς φάση και έχοντας κάνει μόνο δύο φάουλ, ωστόσο στις καθυστερήσεις διαμαρτύρεται για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπάρκλεϊ στον Ελ Καντουρί.Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, απόρροια του ασφυχτικού πρέσινγκ των παικτών της Τσέλσι για να ανακτήσουν άμεσα την κατοχή. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με τον Γουίλιαν να αστοχεί δύο φορές με σουτ εντός περιοχής (51’, 57’) και τον Χατσερίντι να κόβει σωτήρια το σουτ του Αλόνσο (61’). Δέκα λεπτά μετά (71’) ο Πασχαλάκης έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Πέδρο, ενώ στο 77’ ο Γουίλιαν είχε νέο άστοχο σουτ από καλή θέση.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μείνει στο ματς και στο τελευταίο δεκάλεπτο κέρδισε μέτρα, ψάχνοντας τον τρόπο να πετύχει ένα γκολ. Στο 81’ ο Κέπα έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του νεοεισελθόντα Πρίγιοβιτς, ενώ στο 83’ ο Ουάρντα, που ήρθε επίσης από τον πάγκο, δεν μπόρεσε να παρέμβει στο σουτ του Βιεϊρίνια και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο σουτ εντός εστίας του «Δικεφάλου» ήρθε στο 85’ με ένα πλασέ του Μπίσεσβαρ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Κέπα.

Στο 86’ ο Ζιρού, που αντικατέστησε τον αρνητικό Μοράτα, έπιασε ωραίο πλασέ στην κίνηση υποχρεώνοντας τον Πασχαλάκη να διώξει σε κόρνερ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πέδρο τραυματίστηκε άσχημα στον ώμο μετά από σύγκρουση με τον Πασχαλάκη και αποχώρησε με έντονους πόνους. Το 0-1 έμεινε ως το φινάλε, αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν προβληματίζει τον ΠΑΟΚ, αφού η πρόκριση θα κριθεί από τους βαθμούς που θα μαζέψει στα παιχνίδια με Βίντι και ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ. Η τελευταία έφυγε με τη νίκη (2-0) από την Ουγγαρία και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με τους Λονδρέζους.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ (69’ Πρίγιοβιτς), Ζαμπά (81’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62’ Ουάρντα), Ελ Καντουρί.

Τσέλσι (Μ. Σάρι): Κέπα, Ζαπακόστα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο (65’ Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (65’ Φάμπρεγκας), Καντέ, Μπάρκλεϊ, Γουίλιαν, Πέδρο, Μοράτα (80’ Ζιρού).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.