Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Το κόκκινο «τρένο» πέρασε από το «Γουέμπλεϊ»!

Πρέμιερ Λιγκ: Το κόκκινο «τρένο» πέρασε από το «Γουέμπλεϊ»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/9/2018 16:28
Με γκολ των Βαϊνάλντουμ (39’) και Φιρμίνο (54’) η Λίβερπουλ κέρδισε με 2-1 την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και έκανε το 5x5 στο φετινό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1990! Μείωσαν με Λαμέλα (90+3’) οι «πετεινοί», που δεν απέφυγαν την 2η διαδοχική ήττα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων δεν έβαλε «φρένο» στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 2-0 της Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και έφτασε τις 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτι που έχει συμβεί άλλες δύο φορές στην ιστορία της (1978, 1990). Οι «κόκκινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των γηπεδούχων και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη, υποχρεώνοντας παράλληλα την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο σε δεύτερη διαδοχική ήττα.

Κακό παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες το πρώτο μέρος. Η Τότεναμ έδειξε να επηρεάζεται από την απουσία του Ντέλε Άλι και αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες απέναντι σε μια Λίβερπουλ, που στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Με εξαίρεση ένα πλασέ του κακού Σαλάχ στο 22’, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν απείλησε με αξιώσεις, όμως στο 39’ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ από τα αριστερά, ο Φορμ δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Βαϊνάλντουμ κι αυτός με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, φτάνοντας μια «ανάσα» από το 0-2. Στο 48’ η σέντρα-σουτ του Ρόμπερτσον βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Φορμ απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Μανέ. Η Τότεναμ βρήκε απάντηση στις ευκαιρίες των «κόκκινων» στο 50’, με τον Λούκας Μόουρα να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Άλισον.

Η φάση αυτή δεν πτόησε την Λίβερπουλ, η οποία στο 54’ έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Μετά από γύρισμα του Μανέ, ο Βερτόγχεν προσπάθησε να διώξει στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ο Φορμ δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Φιρμίνο σε άδειο τέρμα έκανε το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν αρκετούς χώρους και στο 63’ έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όμως ο γκολκίπερ της Τότεναμ απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Κειτά.

Στο τελευταίο 20λεπτο η Λίβερπουλ έδωσε χώρο στους «πετεινούς» και διαχειρίζονταν με σχετική άνεση το ματς. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 90+3’ με τον νεοεισελθόντα Λαμέλα, ο οποίος στόπαρε εξαιρετικά και σκόραρε από δύσκολη γωνία για το τελικό 1-2.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.