Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: «Χαστούκι» για Ελλάδα στη Βουδαπέστη

Nations League: «Χαστούκι» για Ελλάδα στη Βουδαπέστη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/9/2018 23:43
Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 2-1 από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη και έχασε έδαφος στη μάχη για την 1η θέση του ομίλου της στο Nations League. Σάλαϊ (15’) και Κλάινχαϊσλερ (43’) τα γκολ για τους Ούγγρους, ισοφάρισε με γκολ οφσάιντ ο Μανωλάς (18’).

Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδας στη Βουδαπέστη. Η «γαλανόλευκη» δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ηττήθηκε με 2-1 από την Ουγγαρία στο κεκλεισμένων των θυρών «Groupama Arena». Έτσι, μετά και τη νίκη της Φινλανδίας κόντρα στην Εσθονία (1-0), υποχώρησε από την 1η θέση του ομίλου που οδηγεί στην League B.

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Τοροσίδη. Ως κεντρικά χαφ τους Κουρμπέλη και Μπουχαλάκη, μπροστά τους τριάδα με Λάζαρο, Φορτούνη και Πέλκα και στην κορυφή τον Δώνη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο και το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε δίχως φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Ελλάδα, όταν στο 10’ ο Φορτούνης απέφυγε δύο Ούγγρους και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Με τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών η Ουγγαρία κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Οι γηπεδούχοι «ξεκλείδωσαν» με τρεις κεφαλιές την ελληνική άμυνα και ο Σάλαϊ ανενόχλητος νίκησε με ωραίο τελείωμα τον Μπάρκα για το 1-0.

Η «γαλανόλευκη» δεν πτοήθηκε και βρήκε άμεση απάντηση στο 18’. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Μανωλάς με κεφαλιά από θέση οφσάιντ έφερε το σκορ στα ίσα. Από εκείνο το σημείο η ελληνική ομάδα ανέβασε την απόδοση της και είχε τρεις σημαντικές στιγμές για να φέρει… τούμπα το ματς. Στο 27’ το σουτ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 33’ ο Γκουλάτσι έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Πέλκα. Ένα λεπτό μετά ο Ούγγρος γκολκίπερ απέκρουσε εξ επαφής την κεφαλιά του Μανωλά, κρατώντας το σκορ στο 1-1.Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 41’, με τον Μπάρκα να πραγματοποιεί διπλή επέμβαση στα σουτ των Σάλαϊ και Κόβατς. Οι παίκτες του Σκίμπε αδυνατούσαν να απομακρύνουν τη μπάλα από την περιοχή τους και δευτερόλεπτα μετά ο Κλάινχαϊσλερ με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Μπάρκα για το 2-1.

Ο Μίκαελ Σκίμπε θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στην ομάδα του, πέρασε στο ξεκίνημα της επανάληψης τον Κώστα Μήτρογλου στη θέση του Δώνη, ενώ έριξε στο ματς και τον Λυκογιάννη αντί του Τζαβέλλα. Μάλιστα στο 52’ ολοκλήρωσε αναγκαστικά τις αλλαγές, βάζοντας τον Οικονόμου αντί του τραυματία Μανωλά.

Η Ουγγαρία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η Ελλάδα δυσκολεύονταν να δημιουργήσει. Στο 52’ η κεφαλιά του Τοροσίδη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, έφυγε λίγο άουτ και η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά, με τον Γκουλάτσι να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Πέλκα. Στο 75’ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε και το σουτ του Μήτρογλου, ενώ στο 82’ η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου μετά από φάουλ του Φορτούνη, πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ίδια κατάληξη είχε η κοντινή κεφαλιά του Μήτρογλου στο 90+1’, με αποτέλεσμα το 2-1 υπέρ των Ούγγρων να μείνει ως το φινάλε.

Η Εθνική ηττήθηκε από έναν αντίπαλο που έκανε τα απολύτως απαραίτητα και πλέον στρέφει την προσοχή της στους δύο αγώνες με την πρωτοπόρο Φινλανδία στα μέσα του Οκτώβρη.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάστσι, Λανγκ, Κανταρ, Φιόλα, Νάγκι, Σάλαϊ, Ζάλαϊ (69' Επέλ), Κλάινχαϊσλερ, Βάργκα (62' Λοβρέντσιτς), Μπέσε, Κόβατς (80' Πάτκαϊ)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς (52' Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46' Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Πέλκας, Δώνης (46' Μήτρογλου)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου (League C)


1. Φινλανδία 6 (2-0)
----------------------------------
2. Ουγγαρία 3 (2-2)
3. Ελλάδα 3 (2-2)
4. Εσθονία 0 (0-2)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.