Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Με το δεξί η Εθνική

Nations League: Με το δεξί η Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/9/2018 23:47
Με γκολ του Φορτούνη (14’) η Εθνική Ελλάδας κέρδισε με 1-0 την Εσθονία στο Ταλίν και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Τραυματίστηκαν Μήτρογλου και Μπουχαλάκης.

Πρεμιέρα με το δεξί στο Nations League για την Ελλάδα, η οποία πέρασε με 1-0 από την έδρα της Εσθονίας και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στον όμιλο. Η «γαλανόλευκη» δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση της ωστόσο έφυγε με το «διπλό» και έπιασε την Φινλανδία στην κορυφή του γκρουπ μετά τη νίκη της τελευταίας απέναντι στην Ουγγαρία (1-0).

Η Εθνική παρατάχθηκε με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Λυκογιάννη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Τοροσίδη. Μπουχαλάκης και Κουρμπέλης ήταν τα κεντρικά χαφ, Πέλκας και Μάνταλος έπαιζαν στα άκρα, ενώ ο Φορτούνης ήταν πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά και πίεζε από το ξεκίνημα, ψάχνοντας τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Στο 4’ το τρίγωνο που έκαναν οι Φορτούνης, Μήτρογλου και Μάνταλος έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής, όμως ο Ακσάλου κράτησε το μηδέν. Στο 14’ ωστόσο ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα, ο Μήτρογλου βρήκε με το κεφάλι τον Φορτούνη και αυτός με ωραίο πλασέ «έγραψε» το 0-1.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Εθνική, η οποία δεν είχε διάρκεια στην απόδοση της. Από το 20’ και μετά η Εσθονία κέρδισε μέτρα αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Μπάρκα, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά. Μάλιστα στο 40’, η Ελλάδα είχε δοκάρι με τον Μανωλά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη για να διπλασιάσει το προβάδισμα της.Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στραβά για την Ελλάδα, αφού ο Μήτρογλου τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έδωσε τη θέση του στον Μπακασέτα. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε χωρίς καθαρό σέντερ φορ και έχοντας ουσιαστικά τέσσερα «δεκάρια» στην επίθεση. Η Εθνική δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο 20λεπτο στο πρώτο μέρος και με εξαίρεση ένα καλό του Πέλκα (66’) δεν μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ.

Η πρώτη και μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της Εσθονίας ήρθε στο 71’, όταν μετά από σέντρα από δεξιά, ο Λουτς έκανε το σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι Έλληνες διεθνείς έκαναν σωστή διαχείριση του παιχνιδιού και στο τελευταίο δεκάλεπτο θα μπορούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. Στο 81’ ο Άκσαλου απέκρουσε το βολέ του Φορτούνη, ο οποίος στο 90+1’ βρέθηκε απέναντι από τον Εσθονό γκολκίπερ αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει στο τετ-α-τετ. Το 0-1 έμεινε ως το φινάλε και η Ελλάδα ξεκίνησε με το δεξί στο Nations League.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Καμς, Μπαράνοβ, Βίμαν, Μετς, Πικ, Οζάμα (80' Ταμ), Νμιτρίγεβ, Λουτς (85' Πούρι), Βασίλιεβ, Ανιέρ (64' Ζενιόβ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης (78' Τζιόλης), Κουρμπέλης, Πέλκας (90'+1' Κουλούρης), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου (51' Μπακασέτας).

2ος όμιλος (League C):

1. Ελλάδα 3 (1-0)
2. Φινλανδία 3 (1-0)
3. Ουγγαρία 0 (0-1)
4. Εσθονία 0 (0-1)

*ο πρώτος ανεβαίνει στην League B και παράλληλα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στο Final Four της League C για την πρόκριση στο Euro 2020 (το τελευταίο αν δεν τα καταφέρει στα προκριματικά του Euro)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.