Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ξεκίνημα με τριάρα για την Τσέλσι του Σάρι

Πρέμιερ Λιγκ: Ξεκίνημα με τριάρα για την Τσέλσι του Σάρι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/8/2018 19:12
Η Τσέλσι στο ντεμπούτο του Μαουρίτσιο Σάρι στην Πρέμιερ Λιγκ κέρδισε με 3-0 την Χάντερσφιλντ εκτός έδρας και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στο πρωτάθλημα. Καντέ (34’), Ζορζίνιο (45’ πεν.) και Πέδρο (80’) τα γκολ, από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες.

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «μπλε» δεν έβγαλαν μάτια με την εμφάνιση τους –κυρίως στο πρώτο μέρος- ωστόσο ήταν ουσιαστικοί και έφτασαν σε μια ευρεία εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Χάντερσφιλντ, ενός εκ των φαβορί για τον υποβιβασμό.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι άφησε στον πάγκο τον Έντεν Αζάρ που μετρά λίγες προπονήσεις με την ομάδα και στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους. Οι παίκτες της Τσέλσι είχαν την κατοχή, ωστόσο αδυνατούσαν να φτιάξουν παιχνίδι και στο πρώτο μισάωρο δεν σημείωσαν ούτε τελική. Εν τέλει κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 34’ ο Γουίλιαν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Καντέ με σκαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάμερ για το 0-1.

Η Χάντερσφιλντ θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα (37’) έχοντας δοκάρι με κοντινή κεφαλιά του Μουνιέ. Η Τσέλσι γλίτωσε το γκολ και στο 44’ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μπάρκλεϊ έδωσε με τακουνάκι στον Αλόνσο, αυτός ανατράπηκε στην περιοχή προτού εκτελέσει τον Χάμερ και ο Ζορζίνιο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της νέας του ομάδας. Δύο τελικές, δύο γκολ ήταν ο απολογισμός των «μπλε» στα πρώτα 45 λεπτά.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Τσέλσι πατούσε καλύτερα στην επανάληψη και στο πρώτο 20λεπτο είχε τρεις σημαντικές στιγμές για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 57’ ο Χάμερ απέκρουσε τη σκαστή κεφαλιά του Ρούντιγκερ, ενώ στο 58’ ο Αλόνσο πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, όμως το τρομερό γυριστό που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ισπανός μπακ είχε νέα καλή στιγμή στο 65’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.Η Χάντερσφιλντ έμεινε στο ματς και στο 72’ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Κέπα (ντεμπούτο) έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Μπίλινγκ. Τρία λεπτά μετά ο Ντεπουάτρ βρήκε χώρο για σουτ εντός περιοχής όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Σάρι βλέποντας την ομάδα του να δέχεται πίεση, έριξε στο ματς τον Αζάρ και ο Βέλγος δεν άργησε να κάνει τη διαφορά. Ο διεθνής άσος, με τρομερή ατομική ενέργεια, «τράβηξε» πάνω του όλη την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέδρο, ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ για το 0-3 στο 80’. Ο Αζάρ, έχοντας μείνει σε ρυθμούς Μουντιάλ, ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα της Χάντερσφιλντ, η οποία μετά το τρίτο γκολ πέταξε λευκή πετσέτα. Στο 90’ ο Σίντλερ έκοψε σωτήρια το σουτ του Μοράτα μέσα από την περιοχή και το 3-0 υπέρ των «μπλε» έμεινε ως το φινάλε.

Ήττες για τις νεοφώτιστες, δύο ασίστ ο Χολέμπας

Στα άλλα παιχνίδια, η Κρίσταλ Πάλας χάλασε το πάρτι της νεοφώτιστης Φούλαμ, φεύγοντας με τη νίκη (2-0) από το «Κρέιβεν Κότατζ». Σλούπ (41’) και Ζαχά (79’) πέτυχαν τα γκολ της νίκης για το σύνολο του Ρόι Χότζον, ο οποίος έκανε τη ζημιά στην πρώην ομάδα του.

Νίκη με το ίδιο σκορ και για την Μπόρνμουθ, η οποία με τέρματα των Φρέιζερ (24’) και Γουίλσον (90+1’) κέρδισε με 2-0 την Κάρντιφ στο «Βιτάλιτι». Τέλος, η Γουότφορντ επικράτησε με 2-0 της Μπράιτον στο «Βίκαρατζ Ρόουντ» χάρη σε δύο γκολ του Περέιρα (35’, 54’) και ισάριθμες ασίστ του Χοσέ Χολέμπας



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.