Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Απέδρασε από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» η Τότεναμ

Πρέμιερ Λιγκ: Απέδρασε από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» η Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/8/2018 16:28
Με δύο γρήγορα γκολ των Βερτόνχεν (8’) και Άλι (18’) η Τότεναμ κέρδισε με 2-1 την Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και μπήκε με το δεξί στην Πρέμιερ Λιγκ. Ισοφάρισαν προσωρινά με Χοσέλου (11’) οι «καρακάξες» που είχαν δύο δοκάρια για να φέρουν το σκορ στα ίσια.

Η Τότεναμ ζορίστηκε αρκετά απέναντι στη μαχητική Νιούκαστλ, ωστόσο κατάφερε να φύγει με σπουδαία νίκη (2-1) από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και να ξεκινήσει νικηφόρα στη νέα σεζόν.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, που έγραψε ιστορία ως η πρώτη της Πρέμειρ Λιγκ που δεν προχώρησε σε καμία καλοκαιρινή μεταγραφή, πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 8’, ο Σάντσες έδωσε με το κεφάλι στον Βερτόγχεν, αυτός έπιασε την κοντινή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ακολούθως πέρασε –για εννιά χιλιοστά- την τελική γραμμή.

Η Νιούκαστλ δεν πτοήθηκε και απάντησε άμεσα (11’). Ο Ρίτσι έβγαλε σέντρα από δεξιά με το αριστερό, ο Σάντσες έχασε τον Χοσέλου και αυτός με κεφαλιά από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 18’ η Τότεναμ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Οριέ έβγαλε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντέλε Άλι με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-2 για τους «πετεινούς». Η Νιούκαστλ προσπάθησε να απαντήσει έχοντας δύο καλές στιγμές με σουτ των Ντάμετ (28’) και Κλαρκ (39’), ενώ στον αντίποδα, η Τότεναμ θα μπορούσε να πετύχει τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, όμως η κεφαλιά του Σάντσες (38’) στο πρώτο δοκάρι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το 1-2 έμεινε μέχρι ως το ημίχρονο, με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να μπαίνει φουριόζα στην επανάληψη. Στο 47’ ο Ντιάμε σημάδεψε το δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 51’ ο ξεχασμένος Κένεντι βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Γιορίς, όμως έκανε κακό κοντρόλ και η φάση χάθηκε. Από την πλευρά της, η Τότεναμ είχε δύο σημαντικές στιγμές με Άλι (49') και Σισοκό (55'), όμως ο Ντουμπράβκα αντέδρασε σωστά. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πέρεθ σούταρε από κοντά αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε ενστικτωδώς κρατώντας το 1-2.

Σε εκείνο το σημείο ο Μπενίτεθ έριξε στο ματς τον νεοαποκτηθέντα Ροντόν και ο Κολομβιανός έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ στο 85’. Ο διεθνής άσος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Βετόγχεν έκανε σωτήριο τάκλιν και από την παρέμβαση του η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, το 1-2 έμεινε ως το φινάλε και η Τότεναμ ξεκίνησε με σπουδαία νίκη τη σεζόν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.