Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Ήττα-σοκ και αποκλεισμός για Γερμανία!

Μουντιάλ 2018: Ήττα-σοκ και αποκλεισμός για Γερμανία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/6/2018 19:00
Η Γερμανία υπέστη ήττα-σοκ με 2-0 από την Ν. Κορέα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Κιμ (90+2’) και Σον (90+6’) τα γκολ για τους Ασιάτες που εκθρόνισαν τους παγκόσμιους πρωταθλητές αλλά περιορίστηκαν στην 3η θέση.

Μετά την Ιταλία το 2010 και την Ισπανία το 2014, η Γερμανία έγινε η τρίτη διαδοχική παγκόσμια πρωταθλήτρια που αποκλείεται στη φάση των ομίλων! Τα «πάντσερ» ηττήθηκαν με 2-0 από την Ν. Κορέα και έμειναν εκτός από τη συνέχεια της διοργάνωσης! Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε και την… πάτησε στις καθυστερήσεις από τα τέρματα των Κιμ και Σον! Έτσι, υποχώρησε στην 4η θέση και έμεινε εκτός από τον πρώτο γύρο για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το… 1938!

Η Γερμανία πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δυσκολεύονταν να βρει ελεύθερους διαδρόμους. Η Ν. Κορέα αμύνονταν εξαιρετικά και στο 19’ είχε σημαντική στιγμή για να πάρει αυτή το προβάδισμα. Ο Γιούνγκ εκτέλεσε με δύναμη απευθείας φάουλ, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Νόιερ, ο οποίος με υπερπροσπάθεια πρόλαβε τον Σον πριν αυτός τη σπρώξει στα δίχτυα.

Ο άσος της Τότεναμ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής στο 25’, όμως το βολέ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η «νασιοναλμανσάφτ» δεν πατούσε καλά στο ματς και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των Ασιατών.

Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος η Γερμανία μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, σπαταλώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Στο 48’ ο Γκορέτσκα έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσο, ενώ στο 51’ ο Βέρνερ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω από την εστία.Ο Λεβ έριξε στο ματς τους Γκόμεζ και Μίλερ, αλλαγές που δεν βοήθησαν τα «πάντσερ». Η Ν. Κορέα άντεξε την πίεση του πρώτου δεκαλέπτου και στο 66’ είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Μουν, που δεν σούταρε την κατάλληλη στιγμή, με αποτέλεσμα να κοπεί από τον Χούμελς. Η Γερμανία δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει και στο 78’ οι Ασιάτες είχαν νέα καλή στιγμή στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του Σον πέρασε άουτ.

Η μεγάλη ευκαιρία της Γερμανίας χάθηκε στο 87’. Ο Οζίλ έκανε τη σέντρα προς τον Χούμελς, όμως αυτός βρήκε τη μπάλα με τον ώμο και όχι με το κεφάλι χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η λύτρωση δεν ήρθε για τους Γερμανούς και στις καθυστερήσεις η Ν. Κορέα έριξε τη χαριστική βολή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 90+1’ ο Κιμ σκόραρε από κοντά, με τον επόπτη να ακυρώνει αρχικά το γκολ ως οφσάιντ. Ωστόσο, το VAR έδειξε ότι η μπάλα βρέθηκε στον Κορεάτη από τα πόδια του Κρόος και έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά!

Μετά το 1-0 η Γερμανία βγήκε όλη μπροστά μήπως γίνει το… θαύμα. Ωστόσο σε μια αντεπίθεση ο Σον εκμεταλλεύτηκε την προώθηση του Νόιερ και διαμόρφωσε σε κενή εστία το τελικό 2-0, που χάρισε στους Ασιάτες μια αξέχαστη νίκη. Στον αντίποδα, η Γερμανία υπέστη ιστορικό κάζο και αποχαιρετά πρόωρα το τουρνουά.

Η βαθμολογία:

1. Σουηδία 6 (5-2)
2. Μεξικό 6 (3-4)
3. Νότια Κορέα 3 (3-3)
4. Γερμανία 3 (2-4)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.