Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Πρόκριση στο 86’ για Αργεντινή!

Μουντιάλ 2018: Πρόκριση στο 86’ για Αργεντινή!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/6/2018 22:56
Με γκολάρα του Ρόχο στο 86’ η Αργεντινή κέρδισε με 2-1 την Νιγηρία και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία. Ο Μέσι (14’) το άλλο γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με Μόουζες (51’ πεν.) οι Νιγηριανοί που είχαν χαμένο τετ-α-τετ στο 83’ για να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

Αυτό που έμοιαζε ανέφικτο μετά την βαριά ήττα από την Κροατία (0-3) κατάφερε η Αργεντινή! Με λυτρωτή τον Ρόχο στο 86’ η «αλμπισελέστε» κέρδισε με 2-1 την Νιγηρία σ’ ένα φινάλε-θρίλερ και σε συνδυασμό με την ήττα της Ισλανδίας (1-2) πέρασε στους «16»! Η ομάδα του Σαμπάολι τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου και έτσι έκλεισε ραντεβού με την Γαλλία στα νοκ-άουτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Αργεντινή, η οποία προηγήθηκε στο 14ο λεπτό. Ο Μπανέγα βρήκε με τρομερή μακρινή μπαλιά τον Μέσι, αυτός κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα και με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0.

Η Νιγηρία άργησε να συνέλθει και κινδύνεψε σε δύο περιπτώσεις με ένα δεύτερο τέρμα. Στο 27’ ο Μέσι έβγαλε κάθετη πάσα για τον Ιγκουαΐν αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα προ τον Ουζόχο. Επτά λεπτά μετά (34’) ο Νιγηριανός γκολκίπερ αντέδρασε σωστά και στο απευθείας φάουλ του Μέσι, στέλνοντας τη μπάλα το αριστερό δοκάρι.

Οι Αφρικανοί δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης έφεραν το σκορ στα ίσια. Στο 49’ ο Μασεράνο κράτησε εκτός φάσης τον Μπαλογκούν και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, με τον Μόουζες να το εκτελεί εύστοχα για το 1-1. Με αυτό το σκορ η Νιγηρία προκρίνονταν στους «16» και έτσι η συνέχεια του αγώνα ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Αργεντινής, που έψαχνε τον τρόπο να φτάσει στο 2-1.

Οι παίκτες του Σαμπάολι τα βρήκαν σκούρα από την πολυπρόσωπη άμυνα των Νιγηριανών, που στο 75’ «άγγιξαν» το 2ο γκολ με άστοχο σουτ του Ιγκάλο από θέση βολής. Στην ίδια φάση ο Ρόχο βρήκε τη μπάλα με το χέρι, αλλά ο Τσακίρ μετά από χρήση του VAR θεώρησε ότι είναι ακούσιο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Αργεντινής ήρθε στο 80’ με τον Ιγκουαΐν να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι. Τρία λεπτά μετά η Νιγηρία μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς, όμως ο Ιγκάλο νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Αρμάνι, ο οποίος πήρε τη θέση του Καμπαγιέρο κάτω από τα δοκάρια.

Η Αργεντινή γλίτωσε από το σοκ και στο 86’ ήρθε η λύτρωση! Ο Μερκάδο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ρόχο με τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Η «αλμπισελέστε» «έκλεισε» θέση για τους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία σ’ ένα σπουδαίο ματς που θα ανοίξει την αυλαία των νοκ-άουτ.

Η βαθμολογία:


1. Κροατία 9 (7-1)
2. Αργεντινή 4 (3-5)
3. Νιγηρία 3 (3-4)
4. Ισλανδία 1 (2-5)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.