Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Πρώτη και καλύτερη η Κροατία, «έσβησε» το όνειρο των Ισλανδών

Μουντιάλ 2018: Πρώτη και καλύτερη η Κροατία, «έσβησε» το όνειρο των Ισλανδών

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/6/2018 00:00
Παρότι παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς, η Κροατία κέρδισε με 2-1 την Ισλανδία και «σφράγισε» και τυπικά την πρωτιά του ομίλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Ισλανδούς. Μπάντελ (53’) και Πέρισιτς (90’) τα γκολ της «Χρβάτσκα» που έκλεισε ραντεβού με Δανία, ο Σίγκουρντσον (76’ πεν.) το γκολ των Ισλανδών.

Η Κροατία κέρδισε με 2-1 την Ισλανδία, έκανε το 3x3 και εξασφάλισε την πρωτιά του 3ου ομίλου, που την φέρνει αντιμέτωπη με την Δανία. Οι Ισλανδοί το πάλεψαν, ισοφάρισαν με πέναλτι του Σίγκουρντσον (76’) και μέχρι το 89’ ήταν «ζωντανοί» για την πρόκριση. Ωστόσο το γκολ του Πέρισιτς στο φινάλε έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα πρόκρισης των «Βίκινγκς» που έχασαν μια ιστορική ευκαιρία για να βρεθούν στα νοκ-άουτ.

Ο Ζλάτικο Ντάλιτς, όπως είχε ξεκαθαρίσει, έκανε ριζικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Κροατίας και χρησιμοποίησε μόνο δύο βασικούς σε σχέση με το ματς με την Αργεντινή. Τον αρχηγό Μόντριτς και τον εξτρέμ Πέρισιτς.

Το πρώτο μισάωρο πέρασε δίχως κάτι αξιόλογο, ωστόσο στη συνέχεια η Ισλανδία ανέβασε στροφές και σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες για να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο 40’ το σουτ του Φινμπόγκασον από το ύψος της περιοχής πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 45’ ο Κάλινιτς έδιωξε με το πόδι το σουτ του Μπιάρνανσον μέσα από την περιοχή. Στις καθυστερήσεις ο Κροάτης γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γκούναρσον, κρατώντας το 0-0 ως το ημίχρονο.

Η Ισλανδία πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως στο 52’ η Κροατία είχε δοκάρι με σουτ του Μπάντελ για να πάρει αυτή το προβάδισμα. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο επόμενο λεπτό ο Κροάτης άσος με ωραίο σκαστό σουτ βρήκε δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0 για τη «Χρβάτσκα».

Οι Ισλανδοί δεν πτοήθηκαν και θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα, έχοντας δοκάρι με κεφαλιά του Ίνγκασον (56’). Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε τελικά στο 76’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σίγκουρντσον, το οποίο έβαλε ξανά στο κόλπο πρόκρισης τους «Βίκινγκς», ειδικά μετά το δεύτερο γκολ της Αργεντινής κόντρα στην Νιγηρία.

Η ομάδα του Χάλγκριμσον ήθελε ένα γκολ για να χαλάσει το… πάρτι που είχε στήσει η Αργεντινή στην Αγία Πετρούπολη, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά τους Κροάτες. Μάλιστα στο 90’ ο Πέρισιτς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Ισλανδών και έριξε τη χαριστική βολή (2-1) με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή. Έτσι, η «Χρβάτσκα» έκανε το 3x3 σε όμιλο Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της, παίρνοντας και μια μίνι εκδίκηση από την Ισλανδία, που την είχε ρίξει στην 2η θέση του ομίλου της προκριματικής φάσης.

Κροατία: Λ. Κάλινιτς, Γεντβάι, Τσόρλουκα, Τσαλέτα-Τσαρ, Πίβαριτς, Μπάντελ, Μόντριτς (65' Μπράνταριτς), Πιάτσα (70' Λόβρεν), Πέρισιτς, Κόβατσιτς (81' Ράκιτιτς), Κράμαριτς

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σίβαρσον, Ίνγκασον, Ρ. Σίγκουρντσον (70' Σιγκούρντασον), Μάγκνουσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Γκούντμουνσον, Γκίλφι Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον (90' Τρόιστασον), Φινμπόγκασον (85' Α. Γκούντμουντσον)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.