Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Λύτρωση στο 89’ για Ουρουγουάη!

Μουντιάλ 2018: Λύτρωση στο 89’ για Ουρουγουάη!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/6/2018 16:59
Με καρφωτή κεφαλιά του Χιμένες στο 89’ η Ουρουγουάη κέρδισε με 1-0 την μαχητική Αίγυπτο και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ. Πρώτη νίκη σε πρεμιέρα από το 1970 η «σελέστε», δεν έπαιξε ο Σαλάχ.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ έκανε η Ουρουγουάη. Η «σελέστε» τα βρήκε σκούρα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Αιγύπτου, ωστόσο με κεφαλιά του Χιμένες στο 89’ πήρε τη νίκη με 1-0 και έπιασε την Ρωσία στην κορυφή του ομίλου.

Οι «Φαραώ» παρατάχθηκαν χωρίς τον Μοχάμεντ Σαλάχ και έδειξαν με το καλημέρα τις προθέσεις τους να δώσουν χώρο στους Ουρουγουανούς. Με αρκετά τρεξίματα και ασφυχτικό πρέσινγκ, η ομάδα του Κούπερ δυσκόλεψε την κυκλοφορία της Ουρουγουάης στον άξονα, περιορίζοντας την σε φλύαρη υπεροχή. Η μοναδική φάση της «σελέστε» στο πρώτο μέρος ήρθε στο 28’, όταν ο Σουάρες δεν κατάφερε από τα δύο μέτρα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και στο 47’ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας ξανά από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή. Τα χαφ της Ουρουγουάης δεν βοηθούσαν στην επίθεση και στο 58’ ο Ταμπάρες προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς τους Ροντρίγκες και Σάντσες αντί των Αρασκαέτα και Νάντες.

Ωστόσο, ούτε οι αλλαγές βοήθησαν την Ουρουγουάη, που στηρίζονταν αποκλειστικά στις εμπνεύσεις των Καβάνι-Σουάρες. Από δική τους συνεργασία στο 73’, ο Σουάρες βρέθηκε σε τετ-α-τετ, όμως αντί να εκτελέσει, επιχείρησε να περάσει τον Ελ Σενάουι, χωρίς αποτέλεσμα. Δέκα λεπτά μετά ο Αιγύπτιος πορτιέρο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το βολ πλανέ του Καβάνι, κρατώντας το μηδέν για τους «Φαραώ» που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Στο 88’ το απευθείας φάουλ του Καβάνι σταμάτησε στο δοκάρι, όμως στο επόμενο λεπτό ο Σάντσες εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Χιμένες με καρφωτή κεφαλιά, λύτρωσε την Ουρογουάη, που ξεκίνησε με το δεξί σε πρεμιέρα από το μακρινό 1970.

Αίγυπτος: Ελ Σενάουι, Φατχί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Σαφί, Χάμεντ (50' Μόρσι), Ελνένι, Τρεζεγκέ, Σαΐντ, Ουάρντα, Μόχσεν (63' Καχράμπα).

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γκοδίν, Κάσερες, Νάντες (58' Σάντσες), Βεσίνο (88' Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Αρασκαέτα (58' Ροντρίγκες), Καβάνι, Σουάρες

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Ρωσία 3 (5-0)
2. Ουρουγουάη 3 (1-0)
3. Αίγυπτος 0 (0-1)
4. Σαουδική Αραβία 0 (0-5)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.