Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε με τριάρα η Ατλέτικο

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε με τριάρα η Ατλέτικο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/5/2018 23:42
Με δύο γκολ του Γκριεζμάν (21’, 49’) και ένα του Γκάμπι (89’) η Ατλέτικο κέρδισε με 3-0 την Μαρσέιγ στον τελικό της Λιόν και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για 3η φορά στην ιστορία της. Δοκάρι στο 81’ είχε ο Κώστας Μήτρογλου, που πέρασε ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.

Κυπελλούχος Ευρώπης στέφθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης! Οι «ροχιμπλάνκος» κέρδισαν με το εμφατικό 3-0 την Μαρσέιγ στον τελικό της Λιόν και κατέκτησαν το τρόπαιο για 3η φορά στην ιστορία τους. Έτσι, έπιασαν τις Γιουβέντους, Ίντερ και Λίβερπουλ στην 2η θέση της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις (πρώτη η Σεβίλλη με 5). Αντίθετα για τους Μασσαλούς αυτός ήταν ο 3ος χαμένος τελικός στην ιστορία τους στο θεσμό.

Η Μαρσέιγ μπήκε φουριόζα στο ματς και στο 4’ «άγγιξε» το γκολ με τον Ζερμέν, ο οποίος αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Όμπλακ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Μασσαλούς, οι οποίοι είχαν την υπεροχή αλλά όσο περνούσε η ώρα η Ατλέτικο ισορροπούσε την κατάσταση.

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε με τριάρα η Ατλέτικο
Δύο σουτ των Ραμί (6’) και Σαρ (12’) από το ύψος της περιοχής δεν ανησύχησαν τον Όμπλακ και στο 21’ η Ατλέτικο προηγήθηκε στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ένα τραγικό λάθος του Ανγκισά, προϊόν της πίεσης που ασκούσαν οι Μαδριλένοι, έφερε τον Γκριεζμάν σε θέση τετ-α-τετ και ο Γάλλος με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 1-0.

Τα πράγματα «στράβωσαν» ακόμα περισσότερο για την Μαρσέιγ, αφού στο 31’ ο αρχηγός της, Ντιμιτρί Παγιέ τραυματίστηκε και αποχώρησε με δάκρυα, δίνοντας τη θέση του στον Μαξίμ Λοπέζ. Η αποχώρηση του Γάλλου άσου αποδιοργάνωσε πλήρως τους Μασσαλούς και στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους η Ατλέτικο έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, δίχως πάντως να απειλήσει για ένα δεύτερο τέρμα.

Το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι έφτασαν σε ένα δεύτερο γκολ στο 49’. Κόκε και Γκριεζμάν άλλαξαν τη μπάλα, ο Γάλλος πάτησε περιοχή και τσίμπησε καταπληκτικά τη μπάλα πάνω από τον Ματαντά, «γράφοντας» το 2-0.

Παρά την είσοδο του Ενζι αντί του Οκάμπος, η Μαρσέιγ αδυνατούσε να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή της Ατλέτικο, η οποία έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Στο 74’ ο Γκαρθία έριξε στο ματς τον Μήτρογλου αντί του αρνητικού Ζερμέν και ο Έλληνας φορ, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, σημάδεψε το δοκάρι (80’) με τρομερή κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Η Μαρσέιγ κέρδισε κάποια μέτρα και στο 83’ είχε νέα καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Αμαβί, ενώ τέσσερα λεπτά μετά (87’) ο Ενζι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το τελείωμα του ήταν –τουλάχιστον- απογοητευτικό. Η Ατλέτικο κράτησε το μηδέν και στο 89’ «κλείδωσε» τη νίκη με ωραίο διαγώνιο σουτ του Γκάμπι μέσα από την περιοχή.



Το δοκάρι του Μήτρογλου:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.