Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τα ξεχωριστά ρεκόρ του Αρσέν Βενγκέρ

Τα ξεχωριστά ρεκόρ του Αρσέν Βενγκέρ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/4/2018 15:09
Ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Άρσεναλ στο φινάλε της σεζόν ύστερα από 22 χρόνια παρουσίας. Διαβάστε τα ξεχωριστά ρεκόρ του Αλσατού τεχνικού στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Τέλος εποχής! Ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την Άρσεναλ στο φινάλε της σεζόν, βάζοντας τέλος στην 22χρονη παρουσία του στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Ο Αλσατός τεχνικός έχει γράψει τη δική του ιστορία με την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου και εκτός από τους τίτλους και τις επιτυχίες, έχει σημειώσει ξεχωριστά ρεκόρ.

Αναλυτικά:

-Είναι ο μόνος που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ (2003/04), δίχως ήττα σε μια σεζόν.

- Έχει κατακτήσει 7 φορές το Κύπελλο Αγγλίας, περισσότερες από κάθε άλλο προπονητή στην ιστορία του θεσμού.

- Υπό τις οδηγίες του, η Άρσεναλ νίκησε σε 49 συνεχόμενους αγώνες, από τον Μάιο του 2003 ως τον Οκτώβριο του 2004. Έτσι, «έσπασε» το ρεκόρ της Νότιγχαμ Φόρεστ, που με τον θρυλικό Μπράιαν Κλαφ στον πάγκο της, μέτρησε 42 συνεχόμενες νίκες, από τον Νοέμβριο του 1977 ως τον Νοέμβριο του 1979.

- Παίζοντας για τον Βενγκέρ, ο Τιερί Ανρί σκόραρε 175 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτά είναι τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη, υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή!

- Βρέθηκε στον πάγκο σε 823 παιχνίδια, περισσότερα από κάθε άλλον στην Αγγλία και υπολείπεται σε νίκες (473) μόνο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (528).

-Είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ απ’ αυτούς που δεν κατέκτησαν ποτέ το τρόπαιο!

-Αντιμετώπισε 10 φορές τη Ρέντινγκ σε όλες τις διοργανώσεις και τη νίκησε σε όλες, στο καλύτερο 100% του απέναντι σε ομάδες του Νησιού.

- Επικράτησε σε 21 παιχνίδια εις βάρος του Ντέιβιτς Μόγιες, στις περισσότερες νίκες που μέτρησε απέναντι σε αντίπαλο προπονητή.

-Αντιμετώπισε 124 διαφορετικές ομάδες ως προπονητής της Άρσεναλ και δεν κατάφερε να κερδίσει πέντε ομάδες (Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτ Βέιλ, Ρόδεραμ). Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα γίνει η 125η διαφορετική ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Αλσατός τεχνικός

Πηγή στατιστικών: Opta Sports

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.