Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τέλος εποχής: Ο Βενγκέρ αποχωρεί απ' την Άρσεναλ!

Τέλος εποχής: Ο Βενγκέρ αποχωρεί απ' την Άρσεναλ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/4/2018 14:28
O Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε πως αποχωρεί απ' τον πάγκο της Άρσεναλ στο τέλος της σεζόν, ύστερα από 22 χρόνια στην τεχνική ηγεσία των «κανονιέρηδων»

Τέλος εποχής! Ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την Άρσεναλ στο φινάλε της σεζόν, βάζοντας τέλος στην 22χρονη παρουσία του στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Ο Αλσατός είναι ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία της Άρσεναλ, την οποία ανέλαβε το καλοκαίρι του 1996 και την οδήγησε σε τρία πρωταθλήματα (1997–98, 2001–02, 2003–04), επτά Κύπελλα Αγγλίας (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015, 2017), επτά Λιγκ Καπ (1998, 1999, 2002, 2004, 2014, 2015, 2017), καθώς και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, όπου έχασε το τρόπαιο απ' την Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, η απογοήτευση που έχει φέρει στον κόσμο η πορεία των τελευταίων ετών, οδήγησε τον μακροβιότερο εν ενεργεία προπονητή στην απόφαση να αποχωρήσει από τους «κανονιέρηδες».

Ο 68χρονος μέχρι στιγμής έχει καταγράψει με την ομάδα του Λονδίνου 1228 ματς στα οποία βγήκε νικητής 704 φορές, ηττήθηκε σε 245 απ' αυτά και άλλα 279 ήρθαν ισόπαλα, έχοντας ποσοστό νικών 57.3%.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ιδανικότερο σενάριο θα είναι να αποχωρήσει, κατακτώντας έναν ευρωπαϊκό τίτλο μιας κι η ομάδα του είναι στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, ο Βενγκέρ είχε οδηγήσει την Άρσεναλ και στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2000, όπου οι «κανονιέρηδες» έχασαν τον τίτλο από την Γαλατασαράϊ στα πέναλτι.

«Η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω»


Αναλυτικά η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Αρσέν Βενγκέρ:«Ύστερα από προσεκτική σκέψη και συζήτηση με τον σύλλογο, αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν.

Είμαι ευγνώμων που είχα το προνόμιο να υπηρετήσω το σύλλογο για τόσα αξιομνημόνευτα χρόνια. Διαχειρίστηκα το σύλλογο με πλήρη αφοσίωση και ακεραιότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό, τους παίκτες, τους διευθυντές και τους φιλάθλους που έκαναν αυτόν το σύλλογο τόσο ξεχωριστό. Καλώ τους οπαδούς μας να σταθεί στην ομάδα για να τελειώσουμε τη σεζόν ψηλά.

Προς όλους όσους αγαπούν την Αρσεναλ, να προσέχετε τις αξίες του συλλόγου. Θα σας αγαπώ και θα σας υποστηρίζω για πάντα
».

Ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων, Σταν Κρένκε τον αποχαιρετά με τα εξής λόγια:


«Είναι μία από τις πιο δύσκολες μέρες που είχαμε σ' όλα μας τα χρόνια στο άθλημα. Ένας από τους κύριους λόγους που θέλαμε την Άρσεναλ ήταν όλα αυτά τα οποία έφερε ο Αρσέν στο σύλλογο εντός και εκτός γηπέδου. Η διάρκεια και η επιμονή του όλα αυτά τα χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν πρόκειται ποτέ να αντικατασταθούν».

Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες στον Αρσέν. Ο καθένας που αγαπά την Άρσεναλ και και το ποδόσφαιρο έχει προς αυτόν ένα χρέος ευγνωμοσύνης. Τρεις τίτλοι στην Premier League, συμπεριλαμβανομένης μίας αήττητης σεζόν, 7 FA Cup και 20 συνεχή χρόνια στο Champions League αποτελεί ένα εξαιρετικό ρεκόρ. Επίσης, μεταμόρφωσε την ταυτότητα του συλλόγους μας και του αγγλικού ποδοσφαίρου με το όραμά του πως μπορεί να παιχτεί το παιχνίδι
».







Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.