Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Κόκκινη καταιγίδα «έπνιξε» την Σίτι!

Τσάμπιονς Λιγκ: Κόκκινη καταιγίδα «έπνιξε» την Σίτι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/4/2018 23:44
Με τρομακτική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σαλάχ (12’), Τσάμπερλεϊν (21’) και Μανέ (31’) τα γκολ, παράπονα για τη διαιτησία από τους «πολίτες» που όμως δεν είχαν σουτ στο στόχο σ’ όλο το ματς!

Τεράστιο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Λίβερπουλ. Με ονειρική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, οι «κόκκινοι» πέτυχαν τρία γκολ σε 31 λεπτά και τελικά νίκησαν με 3-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ». Η ασφυχτική πίεση των γηπεδούχων ανάγκασε τους «πολίτες» σε πολλά λάθη στην άμυνα, τα οποία δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα οι παίκτες του Κλοπ.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 12', αν και υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης, ο Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν έκανε το 2-0 με τρομερό σουτ στο 21', ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σαντιό Μανέ με κεφαλιά στο 31'.

Πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία δεν είχε σουτ στο στόχο σ’ όλο το ματς, αν και διαμαρτύρεται για τη φάση του 84ο λεπτού όπου βρήκε δίχτυα με τον Ζεσούς, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Σανέ (πολύ οριακή φάση). Τα μόνα αρνητικά για την Λίβερπουλ σ’ αυτό το ονειρικό βράδυ ο τραυματισμός του Σαλάχ στο δεύτερο μέρος αλλά και η κίτρινη του Χέντερσον, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς.

Το ματς:


Μια ομάδα υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο και αυτή ήταν η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» πραγματοποίησαν εμφάνιση για… σεμινάριο στο πρώτο μέρος, αφού το ασφυχτικό πρέ σινγκ τους σ’ όλο το γήπεδο δεν επέτρεψε στους παίκτες της Σίτι να πάρουν ούτε… ανάσα. Το 1-0 ήρθε στο 12’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Μίλνερ βρήκε τον Σαλάχ (ήταν σε θέση οφσάιντ), αυτός πάσαρε στον Φιρμίνο, ο οποίος νικήθηκε από τον Έντερσον, όμως η αδράνεια του Γουόκερ έδωσε την ευκαιρία στον Σαλάχ να «γράψει» το 1-0.

Η Σίτι θα μπορούσε να απαντήσει τρία λεπτά αργότερα με σουτ του Σανέ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των «πολιτών» στο πρώτο μέρος. Η Λίβερπουλ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 21’ με τρομερό σουτ του Τσάμπερλεϊν έξω από την περιοχή, ενώ στο 31’ ο Μανέ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά έπειτα από γύρισμα του Σαλάχ, εκτοξεύοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο δεύτερο μέρος οι «πολίτες» κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, ωστόσο η Λίβερπουλ έκλεινε σωστά όλους τους χώρους και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φανούν απειλητικοί. Ο Γκουαρδιόλα έκανε μόλις μια αλλαγή, ρίχνοντας τον Στέρλινγκ αντί του Γκουντογκάν, όμως η Σίτι ολοκλήρωσε το ματς χωρίς τελική στο στόχο. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα για το γκολ του Ζεσούς στο 84’ που ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Σανέ, ο οποίος φάνηκε να βρίσκονταν στην ίδια ευθεία (πολύ οριακή φάση).

Το 3-0 έμεινε ως το φινάλε και η Λίβερπουλ απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Έτιχαντ», εκεί όπου η Σίτι είχε επικρατήσει με 5-0 των «κόκκινων» τον Σεπτέμβριο, παίζοντας όμως με παίκτη παραπάνω από το 37’.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.