Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Με τεσσάρα πάει στους «4» η Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: Με τεσσάρα πάει στους «4» η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/4/2018 23:40
Δύο αυτογκόλ της Ρόμα άνοιξαν τον δρόμο της πρόκρισης για την Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε με 4-1 των Ιταλών στο «Καμπ Νου» και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, μετά την εμφατική νίκη της με 4-1 επί της Ρόμα στο «Καμπ Νου».

Οι Καταλανοί απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε αυτογκόλ των Ντε Ρόσι (38’) και Κώστα Μανωλά (55’), ενώ στο 59’ πέτυχαν τρίτο τέρμα με τον Πικέ. Η Ρόμα πίεσε και κατάφερε να μειώσει με τον Τζέκο (80’), όμως στο 87’ ο Σουάρες διαμόρφωσε το τελικό 4-1 το οποίο δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το ματς:


Η Ρόμα προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά στο ματς να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην Μπαρτσελόνα. Όσο περνούσε η ώρα όμως, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και στο 12’ ο Άλισον απέκρουσε με δυσκολία το μακρινό σουτ του Λιονέλ Μέσι. Στο 18’ ο Ράκιτιτς σημάδεψε το δοκάρι με σουτ από πλάγια θέση, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Άλισον είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Σουάρες.

Παρά τις τρεις καλές στιγμές των «μπλαουγκράνα», οι «τζιαλορόσι» στέκονταν πολύ καλά και έδειχναν επικίνδυνοι στην κόντρα, όμως στο 37’ στάθηκαν άτυχοι… Ο Ντε Ρόσι σε προσπάθεια να κόψει μια πάσα προς στον Μέσι, έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Η Ρόμα «άγγιξε» το γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’) όμως η κεφαλιά του Περότι στο δεύτερο δοκάρι ήταν άστοχη. Η Μπαρτσελόνα κράτησε το μηδέν και στο 55’ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε νέο αυτογκόλ. Ο Ράκιτιτς έκανε τη σέντρα, ο Μανωλάς βγήκε μπροστά από τον Ουμτιτί και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά η μπάλα βρήκε στο γόνατο του και κατέληξε στα δίχτυα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, σημειώθηκαν δύο αυτογκόλ σε ένα ματς.

Στο 57’ ο Άλισον είπε «όχι» σε σουτ του Ράκιτιτς, όμως δύο λεπτά μετά ο Πικέ «έγραψε» το 3-0 από κοντά, εκμεταλλευόμενος την απόκρουση του Άλισον σε σουτ του Σουάρες. Η Ρόμα προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ και είχε δύο μεγάλες στιγμές με σουτ των Ντεφρέλ (78’) και Περότι (79’) όμως ο Τερ Στέγκεν πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν. Ωστόσο στο επόμενο λεπτό (80’) ο Περότι βρήκε τον Τζέκο, ο οποίος δεν αστόχησε, μειώνοντας σε 3-1.

Η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε και στο 87’ ένα λάθος στην άμυνα της Ρόμα έδωσε την ευκαιρία στον Σουάρες να σκοράρει το πρώτο του γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Το τελικό 4-1 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στα ημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.