Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο Ρέι Γουίλκινς

«Έφυγε» ο Ρέι Γουίλκινς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/4/2018 17:00
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο πρώην διεθνής με την Εθνική Αγγλίας Ρέι Γουίλκινς, μετά το καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί.

Σε πένθος βυθίστηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς ο πρώην διεθνής Άγγλος μέσος, Ρέι Γουίλκινς απεβίωσε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Ο 61χρονος βρίσκονταν σε τεχνικό κώμα, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον διατηρήσουν στη ζωή, καθώς η υγεία του ήταν αρκετά επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια.

Ο Γουίλκινς ξεκίνησε την καριέρα του στην Τσέλσι το 1973, σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, η οποία το 1975 υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία. Πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε ηλικία 18 ετών και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιστροφή των «μπλε» στα μεγάλα σαλόνια το 1977. Δύο χρόνια μετά, ο Άγγλος μέσος πουλήθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 800 χιλ. ευρώ μιας και οι Λονδρέζοι αντιμετώπιζαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Φόρεσε τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» για πέντε χρόνια, κατακτώντας ένα Κύπελλο Αγγλίας (σ.σ. σκόραρε στον τελικό με την Μπράιτον) και ένα Κομιούνιτι Σίλντ. Την τριετία 1984-87 έπαιξε στο εξωτερικό με τις φανέλες των Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν και το 1987 επέστρεψε στην Βρετανία για λογαριασμό της Ρέιντζερς. Με τους «προτεστάντες» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Λιγκ Καπ Σκωτίας, ενώ πέτυχε ένα αξιομνημόνευτο γκολ στο «Old Firm» με την Σέλτικ. Λατρεύτηκε από τους οπαδούς του συλλόγου και αποχώρησε με δάκρια από την ομάδα.

Πραγματοποίησε 84 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας (3 γκολ), όπου φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ το 2013 μπήκε στο Hall Of Fame του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μετά το φινάλε της καριέρας του, γνώρισε αρκετές επιτυχίες ως βοηθός προπονητή του Κάρλο Αντσελότι στην Τσέλσι, πανηγυρίζοντας το νταμπλ του 2010. Τα τελευταία χρόνια ήταν σχολιαστής στο Sky Sports.

«Ήμουν ευλογημένος που έγινα ποδοσφαιριστής. Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη ζωή» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη του.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.